• Blingbling

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    siolina skrev 2013-03-15 08:57:20 följande:
    Jag äter babyaspirin nu sedan några dagar tillbaka iallafall. Kortison vill jag inte köpa på eget bevåg på grund av att det väl finns så många sorter och jag vet inte vilken man skulle ta i så fall. Jag får hoppas att det går bra utan, även fast det låter intressant om man hade kunnat prova. Ska det ta ned immunförsvaret bara eller hur funkar det? Fast min klinik skulle inte skriva ut det till mig, det vet jag.  Angående mensvärk efter ivf/insemination. Många säger ju att de får det. Jag tror jag också har haft det och en massa som sedan också visat sig vara gravida och fått barn. Så det behöver kanske inte vara en dålig sak? Jag tror inte jag har så jättesvårt för att bli gravid men sedan har graviditeten avstannat i vecka 6 ca två gånger så jag hoppas att babyaspirinet ska hjälpa för det. Hoppas så på denna omgång för det är mitt sista försök. Idag får jag veta när det blir äggplock. 

    Undrar samma sak som du... Ifall kortisonet tar ner immunförsvaret eller om det har någon mer uppgift? Någon som har koll?
  • Blingbling

    Hej! Undrar vilket test man ska be sjukvården att ta om man vill att de kollar ens TNF - säger man bara att man vill att de testar TNF eller heter det testet TNF-alfa?

  • Blingbling
    Zinfandel skrev 2013-04-05 08:25:46 följande:
    Det svenska TNF är inte samma som på RFU, det är tom raka motsatsen....

    RFU?
  • Blingbling
    siolina skrev 2013-04-08 11:07:37 följande:
    Hej, är det någon som har koll på detta: Jag är gravid i vecka 4+6 idag. Min läkare tyckte jag kunde sluta med progesteron när de jag har tar slut, om ca en vecka. Jag skulle ju egentligen vilja fortsätta. Kan man köpa receptfritt på internet, eller vad ska jag använda för argument för att fortsätta? Har ju haft missfall förut, men bara två som vården har fått ta hand om så att säga. 

    Vet inte om du har någon nytta för den här länken, men det är bland annat av den och dess diagram som jag insett att det är viktigt med höga halter av progesteron lite längre in i graviditeten än vad du nu har kommit. Det är ju mellan vecka 4-8 som progesteronproduktionen flyttas från ett ställe till ett annat i kroppen och då är det ju bra att stötta med mer progesteron: repro-med.net/repro-med-site2/index.php&view=article&id=25&Itemid=12
  • Blingbling
    Zinfandel skrev 2013-04-12 16:24:43 följande:
    Mailat dig ang IL men kan någon annan bidra med ssk-kontakt förutom det vanliga stället?

    Hej! Du får väldigt gärna maila mig också om IL...jag har precis samma frågor som EmmaoPer. Tack
  • Blingbling
    Zinfandel skrev 2013-04-13 18:45:47 följande:
    100 milliliter påse 107:50 Ja   -  250 milliliter påse 165:- Ja   -  500 milliliter påse 236:- Ja   - 

    Tack ändå Zin
  • Blingbling
    Zinfandel skrev 2013-04-13 18:46:20 följande:
    "Ja" betyder receptbelagd på Fass ;))

    Ok! Det visste jag ju inte sedan tidigare...
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!