• Blingbling
    Angla skrev 2013-10-17 13:43:11 följande:

    Och man måste ha fått behandling efter det för att den ska gälla?

    Det stämmer, man får inte ersättning i den nya lagen för någon behandling som gjorts före den 1 oktober.

    Det går att söka ersättning i efterhand, men då ska behandlingen vara gjord 1 oktober eller senare. 
  • Blingbling
    Solkattan skrev 2013-10-17 15:23:13 följande:
    Nu har jag googlat en massa om IL... och jag begriper inte VARFÖR man inte verkar skriva ut det i Sverige..??

    Jag sa precis samma sak till en erfaren läkare som jobbat lääääääänge med fertilitet. Varför kan du inte skriva ut IL, frågade jag. Han började skruva på sig i stolen och sa att de inte använde IL i sådana här sammanhang, så lade han till att "du ser ju inte ut att vara undernärd och i behov av någon näringslösning heller". Nä, det har jag väl inte tänkte jag, men det är ju inte det som detta handlar om.

    Min kille tycker också det är märkligt att läkarna inte kan skriva ut IL och sa att om man som patient säger att man VILL ha en sak, varför kan man då inte få det om man gör det på eget risktagande. Läkaren svarade bara att IL inte används i detta sammanhang och OM det skulle hända något med en patient som får något utskrivet som inte är beprövat i det sammanhang det gäller, ja då har läkaren typ gjort tjänstefel.

    Han svarade något i den stilen, inte vet jag om detta stämmer...men det mesta i svensk sjukvård verkar handla om att det ska vara "vetenskapligt bevisat och väl beprövad metoder".

    Tråkigt? Absolut!!      
  • Blingbling

    Skogsbruden, det låter lovande och positivt! Kul om det skulle funka med "attacker" från oss alla hos olika läkare i landet för att deras inställning så småningom lättas upp! Kul också repliken från din BM, hejja henne!

  • Blingbling
    Solkattan skrev 2013-10-22 11:14:55 följande:
    En snabbt fråga...
    Spelar det någon roll vilken tid i menscykeln man tar proverna hos Dr D i Athen?

    Precis samma frågeställning har jag, så jag puffar lite extra för den!
  • Blingbling

    blåvingen: TWH och jag har båda ganska (läs väldigt) lika symptom då vi blir gravida. TWH har ju fått immunbehandling och nu fått en son, medan jag ännu inte ännu varit hos någon immunläkare, men vi båda får influensa i ett par dagar vid implantation och för mig så sitter en feber/bakfyllekänsla kvar hela vägen fram tills att missfallet drar igång - då blir man "frisk" igen. Jag brukar under den perioden också få rejäl frossa på kvällarna och tvingas ibland sova med dubbla (!) täcken för att typ överleva... Det som var annorlunda för mig nu i augusti då jag fick mitt 6:e missfall var att jag kört kortison och då mådde jag prima liv! Fick ju ändå missfall (vilket säkert beror på att jag har ett rejält aggressivt immunförsvar) och det är nog minst ett flertal IL jag behöver för att alls kunna lyckas behålla en graviditet.

  • Blingbling

    Vi borde få kontakt med någon utbildning för ssk, de kanske behöver öva sig på att sätta dropp och/eller ska ut på praktik...varför inte träna på det med IL?

  • Blingbling
    Angla skrev 2013-10-24 17:37:24 följande:
    Ont i halsen - hur tolka det immunologiskt
    Angla - mamma till slut

    Angla och leah2012: Svårt att säga om just ert halsont är ett inslag i immungrejen eller ej, men för mig så får jag ont lite varstans i hela kroppen när jag får "influensa" i två dagar...även halsen lite grand, men det värsta är att man blir svag i hela kroppen och inte orkar vara uppe - då är det bara sängen och horisontellt läge som gäller.
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!