• Blingbling

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Bars skrev 2013-10-12 05:07:59 följande:
    Blingblin, vad starkt av dig att försöka "strida" med läkaren! Intressant att läsa din berättelse. Även om jag inte ifrågasatt lika hårt så har jag definitivt samma erfarenheter.  AC finns att köpa hos de flesta Hälsokostaffärer. Jag har hittat det både i Leksand och tex hos Örtagubben i Stockholm. Jag kör droppar.  

    Ja, jag hade lätt kunnat dra på en betydligt högre växel och ställt honom ännu mer mot väggen...men man får vara lite smart också och inte få läkare till ens motståndare...då hamnar man i en besvärlig sits vilket kan innebära att man inte är välkommen dit överhuvudtaget. Då kan det ju även bli problem när man blir gravid och ska på kontroller, för mvc är på exakt samma ställe. Bra info om AC, då förstår jag att jag bara haft otur med de hälsokostbutiker jag kollat i där AC inte funnits.
  • Blingbling
    che71 skrev 2013-10-12 06:42:36 följande:
    Life Clinic är en fräsch klinik. Dropp på hotelrummet var en ny upplevelse, o det är inga problem, ssk stannar tills det är färdigt! Dr D tog inga prover på min sambo. Det tar han nog för givet att ni har kollat upp hemma, spermierna vid fertilitetsutredning o kromosomprov vid missfallstredning.

    Bra att veta att kliniken är fräsch! Det är alltså provet för att kolla om man behöver LIT som jag tänker på, men det tillhör väl immunproverna och tas inte i Sverige...eller är det provet samma sak som kromosomprov?
  • Blingbling
    Zinfandel skrev 2013-10-12 16:58:58 följande:
    Blingbling: ja svenskar litar för mycket på läkare och förutsätter att de gör allt för en. Jag önskar att fler sa ifrån och ifrågasatte, först då kan en förändring ske. Och framförallt att männen sa ifrån!! Jag är med på en Medlemstråd men nackdelen är då att vi inte når ut till fler, det är ju tack vare denna tråd som många har fått klart för sig att det finns mycket mer att göra än vad som görs i Sverige, att svenska fertläkare är grymt dåliga på fertilitet och att hela branschen i Sverige är förbluffande inkompetent. Jag förbluffas även över alla som inväntar sitt 3:e MF bara för att någon sagt att så ska det vara, kräv hjälp tidigare eller säg att det är 3 MF!! Ta kontroll över era kroppar tjejer B-)

    Ja Zin, jag ljög skiten ur en gyn för ett par år sedan när jag vet att jag var gravid 3 ggr under ett halvår, jag hade inte hunnit göra gravtest dessa gånger men sa till läkaren att jag gjort det och i varje fall hunnit se ett svagt plus varje gång - då fick jag utredning. Vem sjutton hade kunnat kollat upp om jag testat eller ej...? Så jag håller verkligen med om att man ska ta kontroll över in kropp och samtidigt vara sin egen läkare...även om det tar rejält med kraft, energi och pengar (alla resor utomlands, prover, mediciner och behandlingar här hemma)!! Jag imponeras också hur många starka tjejer som finns och som orkar köra ett sådant här race som vi faktiskt gör... Sedan tänker jag också ganska ofta på alla dessa barnlösa par i landet (och världen) som aldrig hittar till en forumtråd som denna och som fått stämpeln "oförklarligt barnlös" av svensk läkarkår och som bara sitter där och accepterar allt vården konstaterat.... "Det är synd om människorna" passar verkligen i det här sammanhanget. Min tanke med en grupp var och är inte att vi ska sitta och klura själva här inne. Jag tror säkert att vi i tråden har en rad yrkeskategorier representerade här inne som kan hjälpas åt för att få ut infon via sociala medier (egen Facebooksida, Twitter osv), youtube och press etc. Starta en hemsida i ämnet med kanske tillhörande blogg där någon skriver några rader varje månad. Vill man vara anonym kan man så klart vara det, det är ju bara att t.ex. använda sitt FL alias i ett nytt konto på Facebook. Jag kommer i så fall att heta Bling Bling på Facebook
  • Blingbling

    Ni som vill vara med i en grupp här inne för att se om vi skulle kunna hjälpas åt att få till någon/några sak/saker för att få ut info om detta med immunproblematik - inboxa mig ert intresse så ska jag försöka fixa till en hemlig grupp för oss och så jobbar vi därifrån.

    TWH: Jag känner lite som du att jag inte har något större problem att gå ut och bli offentlig (vilket jag helt klart kommer att bli om min egen idé på hur vi ska nå ut blir verkställd...mer än så säger jag inte här ;-.) ), för mig är det viktigt att fler får vetskap om detta område och att informationen når ut till fler i landet som kanske behöver få informationen och därför ställer jag gärna upp som en budbärare för detta.
    Du är antecknad som intresserad TWH!

        

  • Blingbling

    Tack för info om LIT förresten, då har jag förstått att dr D inte har det som test och det är därför som killen inte behöver hänga med till Aten. Läste om detta i "Beer-bibeln" och tänkte att det här testet fanns i princip överallt. Då får man ju hoppas att det inte är det som är problemet om man åker till Aten...

  • Blingbling

    Zin - du har gjort ett GALET stort arbete med hemsidan som jag är SÅÅÅ impad över! När man själv sitter med en hemsida och försöker knåpa ihop den, ja då fattar man ännu mer vilket jobb du gjort!

    Så det är ett komplement till den här sidan som jag skulle vilja drogs igång, något som gör att vi kan få ut information på ett bra sätt till fler personer. En anledning till en sådan lite mer privat grupp är att jag själv kanske inte vill gå ut offentligt här just nu och berätta vad jag kan göra och bidra med för att sprida budskapet vidare, men jag har en del möjligheter.

    Min tanke var absolut INTE att dra in alla härifrån till den här slutna gruppen, utan jag vill bara inte att den diskussionen och samtalet som kanske kommer att uppstå om hur vi ska nå ut till fler personer om ämnet inte ska behöva störa det som den här tråden är till för - att få tips och råd om just det som ämnet handlar om.
    Är rädd för att samtal om hur man ska nå ut kanske kommer att dränka de inlägg av de personer som verkligen behöver hjälp (vilket kan ske om det rasslar till ordentligt med inlägg här i perioder - som det redan nu ibland gör ) - och ibland akut sådan.

    Ja det är konstigt och väldigt fel att beroende var man bor i landet så ser vården så väldigt olika ut - vilket är supertråkigt!   

           

  • Blingbling

    Men är det så att det inte finns något intresse för en sådan sluten grupp så hoppar vi helt enkelt över det - svårare än så är det inte

  • Blingbling
    singhatjejen skrev 2013-10-13 19:54:56 följande:
    Blingbling: Bra idé.
    Zins underbara hemsida blev ju ett fantastiskt genombrott - ser fler och fler hänvisa till den och om man googlar på något i de områdena dyker den allt oftare upp.
    TWH:s och Lullys snack med IL-tillverkarna var väl nästa genombrott.
    För att inte glömma det jobb alla vi tjejer gör och har gjort genom att prata med läkare för läkare, sköterska för sköterska - även om vi får nobben - gör också mycket.
    Alla steg i rätt riktning. Små som stora. Allt vi kan göra som leder till förändring är jag med på. Ansöker om medlemskap.

    Håller med dig singhatjejen om att Zin har banat väg rejält mycket med sin otroliga hemsida och med den så är väldigt mycket arbete redan gjort! Det är just därför som jag tycker det är kul att kunna jobba vidare på olika sätt för att bland annat kunna hänvisa till hennes sida, så fler får reda på informationen

    TWH och Lully är också hjältar genom sitt besök hos IL-tillverkarna - absolut! 

    Kul att du tyckte det var en bra idé med en "arbetsgrupp" förresten       
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!