• TWH

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Alla ni som försöker bli gravida - har dr D berättat om Serpafar för er? Vi blir ju gravida men får missfall så han tykte att nästa gång vi försöker så ska vi dubbla chansen med Serpafar - jag köpte med mig hem, hoppas såklart på denna graviditet men ni vet ju läget. Lika bra att förbereda sig. Det verkar vara en hit på första sökningen, ovetenskaplig undersökning men ändå😉www.familjeliv.se/Forum-4-362/m58663287.html

  • TWH
    Hjärtefröjd skrev 2012-07-22 22:32:12 följande:
    Serpafar är ju samma sak som svenska Pergotime. Skillnaden är att Dr D rekommenderar dubbel- eller trippeldos för att "öka chansen", vilket jag ärligt talat tycker är vansinne... men men, alla måste ju få göra som de vill.

    Ok, jag sökte lite mer och får upp den på anabola steroid sidor för doping, känns sådär att proppa i sig - men det är väl mängden som är intressant som du säger.
  • TWH

    Usch, var på vul idag. Embryot växer och är 1.2 cm men hinnsäcken är 1.4 cm så detta kommer gå åt pipan. Läkarem sa att chanserna är minimala och det kommer troligtvis ske inom en vecka - att hjärtat slutar slå. 😓

  • TWH

    Nej, inga blödningar förrän idag. Efter ul idag så började jag blöda och är hemkommen från akuten. De gör inget då livmodern fortfarande är stängd och embryot lever. Detta är outhärdligt, jag ska åka in om blödningen tilltar. Hcg har gått upp igen, konstigt detta, och frustrerande - om det ändå ska gå åt pipan får det göra det nu. Tack för kramarna🌺

  • TWH
    criss00 skrev 2012-07-24 13:23:36 följande:
    Zinfandel: Tack snälla för din analys!! Vad intressant och vilken kunskap du har! Hur har du lärt dig allt detta? Jag kunde läsa mig till (i boken Is your body babyfriendly) att ett högt CD56 kunde vara en orsak till mina många MF men inte resten.

    Tror inte jag lider av trötthetssyndrom. Har lite på gränsen till högt blodtryck o då är man ganska pigg men jag somnar ofta när jag nattar mitt barn och vaknar först mitt i natten. Enl Dr D tar jag nu 400 mg Progestoron från dag 4 efter ÄL till mens. Sköldskörteln var ok enl Dr D. Är det det som är TSH? Den var 1,52 (se ovan spec grekiska blodtester).

    Ivig är det när man injicerar mannens vita blodkroppar?

    Jag är faktiskt glad över testerna och att det faktiskt har gett mig ett svar att det inte bara är dåliga ägg som gjort att jag fått MF även om en del säkert varit det. Jag har iaf lite hopp kvar och är glad att jag gjorde rätt i att åka till Aten.

    Vilken tur att detta forum finns för annars hade jag inte fått reda på det. Så tack till er alla!



    När det gäller immunitet mot mannens blodkroppar, detta kollas inte i Atenproven eller hur? Vet ni var man kan kolla detta?
  • TWH
    Ljusgläntan skrev 2012-07-24 21:27:45 följande:
    Twh - beklagar allt jobbigt!

    vi har ännu inte fått svaren grån usa...



    Inte vi heller.
  • TWH

    Idag har det varit skrapning för min del. Efter 9 missfall, 7 "medicinska" och 2 på bim varav 4 med hjärtslag känner jag och min man att oavsett utgången av vår situation så är svensk sjukvård, oavsett privat el statlig, otillräcklig. Vi har under flera månader spånat på hur en vårdinrättning i Sverige skulle kunna se ut primärt för fertilitetsfrågor. Det finns en avsaknad av kundorienterad service, oavsett om behandlingen sker i Sverige el någon annanstans. I Sverige har du rätt till, i en viss ålder, till fertilitetsbehandling om du inte kan bli gravid - 3 ivf-er. Har du upprepade missfall finns där ingen kontinuerlig uppföljning/intresse/alternativ förutom ett 15-tal blodprover som inte inkluderar den del av internationell provtagning som är antagen i många andra länder (där USA ligger i front många år före gällande tex nk celler och intralipider). Vi ställer oss många frågor, jobbar själv som chef för ett bolag, hur vi skulle kunna utveckla servicen i Sverige och hjälpa par till rätt instans. Min fråga till er på detta forum är egentligen en första undersökning - vore även tacksam om passiva läsare svarar - anonymt ok! - tror ni det finns utrymme för en renodlad klinik i Sverige för upprepade missfall/oförklarad barnlöshet/ivf som är kundanpassad så att kontakter finns till alla nödvändiga länder som ligger i spetsen, där förmedlas enbart kontakt och blodprover från Sverige, öppentider som passar kunden, dvs inkluderat kvällstid, samt avancerad rådgivning och samarbete för äggdonering etc. Bara en fråga - skulle det finnas intresse? Tanken är ganska långt gången men vi har enbart konsulterat ett fåtal. Tanken är att långsiktigt förändra Sveriges regler och syn på dessa frågor - utan kraft och vilja går det inte.

  • TWH

    Tuvalina - vilken traumatisk händelse, välkommen hit. Önskar er all lycka!

    Zin och alla som har svarat! - gällande kliniken så vet jag vad du menar och vilka barriärer som finns. Min tanke är att ha kliniken som ett rådgivande forum där samlad kompetens finns kring vilken utveckling som skett utanför Sverige samt enklare stödfunktioner som blodprov på egen beställning, utan att läkare behöver remittera (då kommer det såklart kosta mkt i början då det blir helt privat och noll subventionering från staten), ul när så passar, öppet på kvällar etc. Med tiden så borde man kunna utmana systemet och själv kunna påverka en del. Detta borde vara tillåtet i Sverige, vi är ju inte en diktatur trots allt - det vore intressant att blanda in Eu rätten också:) rådgivandet borde dock kunna samlas på en hemsida som du är inne på Zin.

    Hjärte: fragmin hela graviditeten, vad finns för motivering att ta bort det v 12?

    Ninnin: vi hade ingen konsultation innan besöket i Aten.

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!