• TWH

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Lully Hill skrev 2012-07-11 16:42:09 följande:
    Tack!  Ja jag gör nog som du säger. Känns konstigt att gå upp i dos igen. Svårt att veta vad som är hormoner och om något är abstinens från kortison.  Ja, det är blodsockret som är boven. Särskilt hos bebisen. Att bebisens binjurar inte produserar tillräckligt själv, utan har klarat sig på kortisonet. Så förklarades det på BB. Så man var extra noga med hans blodsocker. 
    Varje litet steg är ett steg framåt

    Lully: jag tycker du ska vända dig till reumatikerförbundet el liknande, de brukar ju äta kortison under graviditet, för att höra hur du ska göra framför allt m Erik - de borde ju ha lång erfarenhet av frågor som dessa. Inte själva förbundet kanske men de borde veta var du kan vända dig.
  • TWH
    IorÅsna skrev 2012-07-11 16:41:46 följande:
    Hej alla! Hoppas det är ok jag hoppar in, har läst denna tråd i snart 1,5år men aldrig riktigt trott jag behöver kolla upp detta väl. Är det bara en tråd för misslyckande via IVF eller ej kunnat få pluss på egen hand som gäller här? Eller är det även oförklarliga MF ofta? Jag och min man har försökt i 1,5år om inte mer och fertil är jag, 5 MF på denna tiden så pluss får jag.  Men 4/5 slutar i tidiga MF mellan v.6 - 8 oftast om inte tidigare och blöds ut av mig själv och ett senare MA i v.12 omkring, fostret dog veckan innan. Jag har läst mycket om Athen och utvecklingen där nere men tänkte kolla här hemma först med er, om det är ok? Är ganska ledsen och uppgiven just nu då jag precis haft mitt 5:e MF och hemma i Sverige hittar dom inget och säger vi har ren otur. Gjort alla tester hittills och fått trombyl samt progge när jag plussar att ta. Har tid nästa onsdag igen. Mannens prover kom ut OK också. Innan jag fortsätter vill jag kolla om det är ok med er här inne? 

    Hej och välkommen! Det är klart att du kan ställa frågor. Jag har liknande situation som du, 6 missfall m naturlig graviditet. Det är bara att fråga på😉
  • TWH
    Påskliljan skrev 2012-07-11 17:31:58 följande:
    Hej alla! Har varit lite frånvarande från FL ett tag och oj vad ni har varit aktiva här! Ska försöka läsa ikapp så snart som möjligt. Igår var jag och tog de prover som Dr D vill att man ska ta innan kommer dit. Var lite nervös innan för att de skulle krångla med dem eftersom de var väldigt negativa när jag ringde och frågade om dem. Lite krångel var det allt men det gick bra till slut. Jag hade skrivit ut en prislista för olika blodprov som jag hittat på nätet och den fick de använda när de skulle ta betalt eftersom de själva inte visste vad de kostade På labbet var de dock väldigt hjälpsamma och positiva, de berättade också att det går en annan tjej där och tar prover och som åkt till Aten och som är väldigt nöjd med Aten, kanske någon av er (jag gick till Capio i Malmö)? På lördag bär det i alla fall av till Grekland, ska bli spännande och förhoppningsvis givande. Är det något jag bör tänka på medan jag är där, mediciner jag ska köpa med hem? Ni andra som har varit där nyligen, har ni haft med er mycket Euro eller har det gått att betala med kort? Jag har hört att det kan vara svårt med kortbetalning där nu.  Också tillägg till listan ovan: Påskliljan: (31år) 4,5 års försök, 5 IVF, 1 FET, ett plus som slutade i missfall och misstänkt utomkvedshavandeskap innan jag ens visste om att jag var gravid, besöker Aten i juli  

    Hej, är i Aten nu och de tar nästan inte kort någonstans så ta med dig cash - det är svårt att hitta bankomater också (!) trots att vi bor mitt i stan. Dr D skickar fakturor så det kan du betala via nätet däremot betalar man patientavgift, 15 euro, på plats o för en IL behandling 30 euro på plats.
  • TWH
    Cice skrev 2012-07-11 18:26:58 följande:
    Tack min vän Ljusgläntan    ,    Jag mår lite  bättre, men mina byster är fortfarande lite svullna.   Jag hade kramper efter 10 minuter  som jag hade fått IL dropp  ... jag fick  muskeryckningar  efter några minuter, och jag kände  mig som att jag skulle få en hjärtattack .. att inte nämna att  det känns som det var bränns  genom mina ådror när jag tog Dropp IL .. Mina byster som vanligtvis är  små, de blev  enorma (min man var glad över vid denna tidpunkt, hahaha). Jag hade Feber under 8 dagar. Jag var så dålig att jag var tvungen att gå rusa till  akut sjukhus i Aten, och jag missade mitt flyg hem. Jag ringde till dr.d andra dagen sa han att han inte kunde göra någonting,  och det var en normal reaktion av min immunoförsvar.   Enligt den behandlingsplan Dr.d  skrev till mig, jag skulle ha en annan IL dropp  på måndag nästa, men om mina byster  reagerar på samma sätt, kommer jag inte  ta IL dropp under en längre tid. Jag tycker Dr.D borde har undersökte mig när jag fick problem efter i Il Dropp Aten. Jag kan  vara allergisk mot IL.

    Cice, vad sa sjukhuset i Aten, var det en allergireaktion?
  • TWH
    IorÅsna skrev 2012-07-11 23:45:18 följande:
    Tack för svaren! Känns värmande. Kan någon förklara för mig vad det innebär i Athen? Vad gör man exakt efter många missfall som i vårt fall? Vem är dr. D? Jag äter trombyl just nu och ska börja med progesteron vaggisar när jag plussar igen enligt läkaren här i Sverige vi har gått till. Dessvärre har det ändå inte hjälpt då jag har fått 2 mf efter medicin ätande. Fått höra om fragmin sprutor? Någon som vet om detta? Tack för hjälpen snälla ni!

    Hej, dr D är läkaren som har kunskap om immunologiproblem, han har jobbat nära Alan Beer och i sju år i London på en framstående klinik m dessa frågor. Han kommer att vilja ha din historik, efter att du har mailat honom via hemsidan, lifeclinic.gr, möjligtvis kommer han vilja att du konpletterar m vissa blodprover. Utifrån detta bestämmer ni möte. Här nere tas blodprover som bl a skickas till USA (dessa går inte att ta i Sverige ännu), där ditt immunförsvar kollas. Utifrån resultatet av dessa kommer du få en plan. Skillnaden mellan immunutredningen i Sverige är att denna går mkt djupare o mäter tex natural killer cells - kvinnor m upprepade missfall eller barnlöshet har ofta för många sådana. Du kan slå upp o söka på amerikanska o engelska sidor. De flesta som har varit nere har fått IL dropp, intalipider, för att trycka ned immunförsvaret. Medecineringen brukar bli fragmin, progesteron, kortison och baby aspirin (trombyl) då dessa alla påverkar immunförsvaret på ngt vis. Du kommer få fortsätta m blodprover efter du har kommit hem så försök få ngn läkare att hjälpa dig med dessa. Tror det var det mesta. Själv är jag pigg som en lärka såhär på morgonkvisten🐔
  • TWH

    Har precis varit hos dr, jag tog upp våra förslag på emailadresser för betalande patienter och han tyckte det var en god ide, han skulle tänka på det. Han har för övrigt märkt att mailskörden har minskat senaste dagarna vilket han uppskattade. Han sa också att svenskorna är han bästa patienter. Tyvärr så var mötet inget roligt för oss, hinnsäcken är fortfarande för liten o embryot normalstort. Vi kommer med all förmodan få ett missfall var hans konklusion. Han ville verkligen att läkarna ska titta på embryot i Sverige när det kommer ut för att se om det är en kromosomavvikelse i det eml inte. Om inte, så har vi immunproblem förmodligen MKT tidigt i grav. Han hävdar att de 14 1a dagarna är de viktigaste. Någon som vet en klinik i Sthlm där de gör kirurgisk abort o kollar kromosomerna? Vore mkt tacksam för hjälp.

  • TWH
    Hjärtefröjd skrev 2012-07-12 16:31:26 följande:
    Vad ledsen jag blir för er skull! Har inte HCG-nivån heller utvecklats som den ska, eller det kanske inte spelar nån roll om hinnsäcken är för liten?

    Nej, hcg-et är lågt, 4400 i v 6+1, han tog ett nytt idag. Det tråkiga är att embryot ser normalstort ut m ett pickande hjärta.😢
  • TWH
    Zinfandel skrev 2012-07-12 18:01:38 följande:
    Grattis till alla fina HCG här idag, underbart!! TWH: det är onekligen ett hårt slag för er  men om jag ser det med andra ögon som utomstående så imponeras jag över resonemanget som kan leda fram till en lösning nästa gång. Att man inte bara konstaterar MF utan ser till orsaken och att han redan gör det. Jag hoppas så att det hjälper er nästa gång men en sista fråga - är det 100% kört...?

    Hej, tack för din omtanke men dr D ringde precis o berättade att hcg har sjunkit sedan i måndags och ordinerade mig att sluta med alla mediciner idag förutom pred som jag ska trappa ned under 6 dgr, så nu gäller det att hitta en läkare som kollar embryokromosomer I Sthlm - snälla är det ngn som vet detta så inboxa mig gärna.
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!