• TWH

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Zinfandel skrev 2012-07-14 16:24:42 följande:
    Som ni kanske vet så har jag också ruvat nu  men det gick tyvärr inte vägen, IL biter helt enkelt inte på mig. Jag är dock glad över att det bara gäller mig än så länge här inne, vilket fantastiskt resultat vi har

    Zin, det var mkt trist och synd, stor kram till dig! Denna gången gick det inte och det hade nästan varit konstigt om det fungerade för alla samtidigt. Vi börjar ju om snart så vi får följas åt.
  • TWH
    Jam08 skrev 2012-07-14 23:31:36 följande:
    Grattis Angla! Jag läser gärna också. Det känns hoppfullt att detta verkligen funkar!

    Ego: Jag känner mig lite upp och ned inför kommande ivf.

    Hade telekons m dr D igår. Mina USA tester visade inget anmärkningsvärt vad jag förstod , han sa att mitt immunsystem var "lugnt" samtidigt som han sa att jag har ett "irritable" immune system.. Fattar ärligt talat inte.. Mina värden var bra men ändå ska jag få immunbeh! Och desdutom tycker han att jag behöver "strong support" vid varje ivf.

    Han tyckte att "i mitt fall" ska jag ta IL ganska snart igen för att förbättra mina äggstockar , som såg fö väldigt fina ut. Men han pratar hela tiden om äggstocksfunktionen som inte är tillräckligt bra eller inte ger tillräckligt bra embryon. Men fortfarande fattar jag inte min diagnos. Ska maila och fråga men känner mig just nu vld förvirrad och fattar inte hur saker hänger ihop.

    Hade nästan velat att jag skulle ha ngr dåliga värden.. Inga koaguleringsprob heller men ska ändå ta clexane. Jag känner mig lite dum och förvirrad. Hur kände ni efter ni fick era resultat, blev ni klokare? Jag litar ju på hans behandling men vill förstå själv!!

    Väntar nu på att han ska skicka mina resultat så kanske ni kloka kvinnor kan hjälpa mig att tolka ;)

    Han skulle snart vara ledig och umgås med sina 1,5 och 3,5 år gamla barn.. Trodde inte han hade ngn familj m tanke på att han tar sig an all världens barnlösa ;)

    Mina thyroid antibodies var lite höga (45,3) och jag ska börja med levaxin nästa ivf. Recept kunde han inte fixa, någon som har ngt tips om hur jag kan få tag i levaxin? Kan det köpas receptfritt utomlands?



    Levaxin skriver i stort sett alla läkare ut, det är receptbelagt men visa testresultaten så är det inga problem. Fragminet/clexane ges för att immunförsvaret kan gå igång o bilda små proppar vid infästning av embryo, det vill skära av förbindelsen och då hjälper clexane. Så är det troligen i vårt fall trots att jag har jättelåga värden på koagulation. Både svenska läkare o dr D har ordinerar mig detta.
  • TWH
    HollyGolightly skrev 2012-07-15 10:49:38 följande:
    Är det någon som har kontakt med Anette Sjösten och vet om hon är på semester nästa vecka eller ej?

    Hej! Anette är på semester till den 23 juli, tyvärr, hade själv velat träffa henne för att diskutera situationen just nu. Vi ska till sös imorn bitti och förtroendet för sös är i vår värld ytterst lågt då de har slarvat bort remisser (bl a till Anette så vi fick vänta flera månader), tappat bort provsvar som de sedan hittade i en läkares skrivbordslåda när de städade (!!!!!), har gett mig besked per telefon att de har hittat avvikelser i min livmoder trots att så inte var fallet - de hade tytt journalen fel, planerat in hystereskopi för nära senaste graviditet trots att det var medvetna om graviditeten som hade avslutats, vi tog ledigt från jobbet i onödan och fick ligga utan mat i väntan på operation till kl 16 då den avblåstes etc. Vi har fått en skriflig ursäkt hemskickad av sös överläkare, det var ju trevligt men det hjälper ju tyvärr ingen att få bättre vård. När allt detta är över ska jag göra en anmälan på alla de brister som har varit - detta för att förbättra för framtida stackare som ska behöva gå igenom detta. Kram till er alla.
  • TWH
    Ljusgläntan skrev 2012-07-15 16:48:07 följande:
    Twh - så dåligt men bra att ni säger ifrån!

    Hur mår du nu? Har stickningarna lagt sig?
  • TWH
    CurlyRed skrev 2012-07-15 10:16:39 följande:
    Angla - jag hade ju helt missat att du har plussat😊! Stort stort grattis!! Ja jag vet väntan är olidlig... Man pratar ju mest om de två-tre veckorna man ruvar, men jag tyckte väntan till det VUL då man kan se hjärtat var mycket längre och nervigare. Har ju tyvärr gjort det 3 gånger (2 g m hjärta och 1g utan hjärtslag). Mitt enda tips är att ta dagarna med ro och aktivera dig och tänk på annat. Unna dig och din man att göra roliga saker, så går tiden lite fortare. Kram och lycka till❤! EGO - sista semesterdan, nu blir det jobb i 2v och sen semester igen. Väntar på mens och sen dag21 blir det Synarela spray för 3e IVF. Så Zin vi kanske följs åt ganska exakt i tid😉? ÄP ca v36.

    Hej Curly; Jag blir lite intresserad att höra vad de (olika läkare) tror orsakar era missfall när ni har sett hjärtat slå? Vi får ju missfall hela tiden varav 4 ggr efter att vi har sett hjärtat, dock så har hinnsäcken varit för liten åtminstone 2 av gångerna. Vad har ni fått för diagnos? Stackare, jag vet vilket elände det är, kram.
  • TWH
    CurlyRed skrev 2012-07-15 21:22:54 följande:
    TWH - svenska läkare tror förstås bara att det är fel på embryona😉... Men dr D menar att den är immunologiskt. Första grav (m FET av 2 embryos) började jag störtblöda på natten v6&6 och vi såg hjärtat på Gyn akuten, men sen missfall 2 dar efteråt. Grav 2 var naturlig och då såg vi hjärta men storleken var för liten (precis som för dig). Grav 3 (naturlig) kom missfallet redan v6, HCG ökade inte och hjärtat slog aldrig. Så IVF nu i sept blir den första när vi tar IL och immuno mediciner från start. Hoppas innerligt att det ska hjälpa! Vad dr D sagt är att för oss är det avgörande att vi sätter in alla mediciner i god tid, om man redan är gravid är det för sent för oss, för immunförsvaret har redan börjat bryta ner embryot (eller t o m förhindrat att det ens kunnat fästa). Har ni använt IL och immuno medicin från start än? Kanske räcker det för er?

    Intressant, vi har haft exakt samma förlopp med blödningar med mf 2 dgr senare och ma i samma veckor. Dr D säger samma sak till oss, vilket ju är bra😉 vi tog ju il nu men för sent (v 7) när vi var hos dr för en vecka sedan. Han sa att anknytningstrådarna förmodligen var körda redan. Så vi ska, precis som ni, behandlas PRONTO vid första graviditetskänning med il. Jag håller på att arrangera och försöka hitta läkare som stöttar proceduren. Han sa ju att det hänger på dagar och timmar i början, svettigt😱
  • TWH
    Ljusgläntan skrev 2012-07-15 21:58:10 följande:
    Twh - tack för din undran men stickningarna och fortfarande kvar :( Curly - menar han att du ska börja ta stödmediciner redan vid äl med det eller vad tror du han menar med tidigt?

    Vad läskigt, har du fått ngn förklaring? Pratat m läkare/tillverkare? Har det börjat avta el känns det likadant?
  • TWH
    Ljusgläntan skrev 2012-07-15 21:58:10 följande:
    Twh - tack för din undran men stickningarna och fortfarande kvar :( Curly - menar han att du ska börja ta stödmediciner redan vid äl med det eller vad tror du han menar med tidigt?

    Till oss sa han att vi skulle rivstarta m all medicinering vid bekräftad graviditet, vi måste ta hcg redan dagar efter äl då han menar att vi inte kan vänta till bim för då kan det vara kört. Det absolut viktigaste är il somstår för 80% av effekten.
  • TWH
    Lully Hill skrev 2012-07-15 22:33:29 följande:
    Ja så sa Dr D till mig också! Kroppen ska vara nedsatt och lugn som  hos en "normal" gravid kvinna INNAN embryot återförs i livmodern. Hon normala gravida kvinnor går ju immunförsvaret ned och accepterar embryot. Detta måste ske innan embryot återförs på oss immunmammor. Därför har Dr D aldrig lyckats rädda en spontan graviditet med immunstöd efter plusset.
    Varje litet steg är ett steg framåt

    Hm, det är klurigt detta. Vi har inte gjort någon ivf och dr tycker vi ska försöka själva då vi blir gravida. Det verkar lite jobbigt att ta il varje månad ifall att jag blir gravid, tillsammans med de andra medicinerna. Jag brukar känna ganska omgående om jag blivit befruktad då det ska fästa. Får ju hög feber och svettas som en gris, det är då försvaret går igång. Därför måste vi handla supersnabbt då. Jag ska fråga dr om det då är för sent - men han sa att vi skulle göra så.
  • TWH
    germany skrev 2012-07-16 08:31:40 följande:
    TWH - Min FL- vän är fortfarande bortrest....så jag har inte själv kunnat fått något svar av henne än. Bara så du vet och inte tror jag glömt bort dig. :)

    Tack Germany! Det kanske kommer att lösa sig, vi träffade en mkt trevlig läkare idag på sös, men tar gärna emot tipset om detta går åt fanders. Oj vilken upp och ned resa vi är med om för tillfället. Ni kanske kommer ihåg att vår hinnsäck var för liten men embryot normalt för tiden, en vecka sedan. Jag fick då il och dr D ville se en utveckling på 2 dgr men när vi kom tillbaka till honom i torsdags så hade inte hinnsäcken växt, inte embryot heller, vi tog hcg igen och det hade sjunkit på 2 dgr, från 4333 till 4100 - detta fick vi reda på per telefon på flygplatsen och dr sa att vi skulle sluta m all medicinering omedelbart förutom pred som skulle fasas ut. Han sa att jag förmodligen kommer börja blöda ganska snart därefter. Ett fallande hcg är ju den högsta indikatorn på ett kommande missfall. Jag satt i fredags o ringde runt till kliniker o sjukhus för att boka en skrapning där de kunde kromosomanalysera embryot, detta var inte lätt kan jag lova. Till slut fick vi tjata oss till att få träffa en läkare på sös, de enda som har öppet i stort sett, där vi var idag. Hon kollade med vul och konstaterar att embryot är någon aning för litet för 7+0 där vi borde vara men att allt ser normalt ut, hon sa att hinnsäcken är ointressant så länge embryot är ok. Hos dr D i torsdags var embryot 3,2 mm och idag 7-8 mm, dvs det har dubblats på längden på 4 dgr. Hcg tog vi också och det är 4530 idag!!! Hade hon enbart kollat vul hade hon sagt att detta är en normal graviditet säger hon men med tanke på hcg så ska vi tillbaka på ons för ny kontroll. Är inte detta jättekonstigt! Jag har läst överallt, och jag lovar att jag har sökt mkt, att ett fallande hcg inte kan börja stiga igen. Förmodligen kommer detta sluta i ett missfall pga låg hcg men ändå. Visst är det skumt😨
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!