• Ariellan

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    PeeWee44 skrev 2017-05-31 14:25:50 följande:

    Hej, jag får även neupogen mot mitt immunförsvar. Svindyrt men jag lyckades plussa förra gången. Tyvärr släppte det. Värt varenda krona för oss att åka till honom.Hej,

    Första Aten besöket köpte vi med oss medicin hem. Sen har jag bara köpt Utrogestan(progesteron) när vi varit nere för det får du inte tag på i Sverige. Clexane finns inte heller i Sverige men Fragmin. Vi orkar inte släpa med oss hem när det funkar med EU recept från dr D.

    Lycka till.

    Kram


    Hej igen, förstår att det är värt varenda krona men funderar på om det är värt att lägga pengar på il-dropp här i Sverige utan kontakt med dem i Aten. Det är det jag undrar, eftersom vi i nuläget inte kan åka till Aten än..
  • Ariellan

    Är det någon som vet vad övervikt av neutofila granulocyter innebär? Har förstått att det har och göra med förhöja leukocyter (vita blodkroppar). Som har legat på 10-13.

  • Ariellan

    En till fråga till er kunniga, kan det vara så att dom vita blodkropparna sjunker och stiger vid olika perioder i cykeln? Jag har bara haft höga från Äl till mensen och sen sjunker dom till det normala. Kan det ändå röra sig om immunproblem eller måste dom vara höga hela tiden då?

  • Ariellan
    UndrandeSökare skrev 2017-06-02 08:40:40 följande:

    Ariellan - De flesta här inne har inte gjort några test via Fertilitetplus, så vi kan inte tolka de provsvaren du fått.

    Vi kan bara tolka Dr Ds prover.

    Däremot så stiger leukocyter och neutrofilia av att vi tar kortisontabletter (prednisolon) under behandlingen.


    Okej, detta prover har jag tagit inne på vårdcentral bara. Men "ska" dessa stiga när ni äter Prednisolon? Känns ju som dom borde sjunka? Eftersom leukocyter stiger vid inflammation/infektion?
  • Ariellan
    UndrandeSökare skrev 2017-06-07 14:06:55 följande:

    Ariellan - Exakt vilken vill du veta? Det finns massor med olika Nk celler, alla har ett eget nr och alla har olika referensvärden. Kolla på fertilitetsguiden.com under hur man tolkar Chicagoprovsvaren (Usaproverna) så har jag för mig allt finns listat där inkl Tnf-alfa.

    Dock har det sagts här itråden tidigare att de Nkprover som analyseras i Sverige inte alls är samma som Usaproverna. Läs denna tråd från början så får du mer info.

    Chicagoproverna kostar ca 10.000 sek har jag för mig. Serum och Life clinic kan ordna det. Man måste skicka blod i provrör till labbet i Chicago.


    Tack för svar! Då kollar jag där på fertilitetsguiden. Var främst CD3, CD19 och CD16/56+3 tror jag det stod.
  • Ariellan

    [quote=77737480][quote-nick]UndrandeSökare skrev 2017-06-07 15:11:35 följande:[/quote-nick]Cd16 finns inte med på mitt Chicagoprovsvar.

    Som jag sa till dig tidigare så har du tagit provsvar hos Fertilitetplus eller på annat ställe i Sverige och de har analyserat Nk-celler i Sverge så är de INTE jämförbara med Chicagoproverna.

    Det finns de som tagit både Nk-prover i Sverige och Chicagoproerna och de visar helt olika provsvar.

    Men menar du då att siffrorna är påhittade i Sverige eller jag förstår inte hur de kan visa olika saker?

  • Ariellan
    UndrandeSökare skrev 2017-06-07 15:11:35 följande:

    Cd16 finns inte med på mitt Chicagoprovsvar.

    Som jag sa till dig tidigare så har du tagit provsvar hos Fertilitetplus eller på annat ställe i Sverige och de har analyserat Nk-celler i Sverge så är de INTE jämförbara med Chicagoproverna.

    Det finns de som tagit både Nk-prover i Sverige och Chicagoproerna och de visar helt olika provsvar.

    De är inte jämförbara med varandra.


    Jag ska som sagt prova här i Sverige först innan jag ger mig iväg till Aten då jag inte kan åka dit pga mitt jobb just nu. Tänkte att jag ialf kan prova med predni, trombyl, fragmin å il-dropp. Har ju inget att förlora liksom. Och jag förstår att Aten är bättre.
  • Ariellan
    minaimaginärabarn skrev 2017-06-07 19:26:54 följande:

    Jag tog proverna först i Sverige och sedan skickade jag till Chicago. De Svenska proverna visade inget avvikande medan Chicagoprovrrna gjorde det. Det tas andra prover och det görs fler analyser i Chicagoproverna än de tagna i Sverige. Bl a så kunde jag uttyda (om jag har rätt) att de tillför IL för att se hur NK-cellerna reagerar.

    Jag skulle spara de pengar som det kostar att ta proverna i Sverige och lägga dem på att göra dem i Chicago istället. Man kan ju testa immunologisk support utan att ta proverna. Jag åkte aldrig ner till Aten utan skötte allt från Sverige men Dr D tog emot provsvaren. Jag skulle inte kunna tolka Chicagoproverna och ännu mindre förstå vad jag skulle höra med dem. Dr D vet vad han gör.

    Lycka till!


    Det låter ju bra att man kan sköta allt från Sverige. Det ska jag göra då och kontakta Dr D.

    Det enda jag vet är att NK-cellerna var förhöja enligt Karolinska. Vad får man då för behandling av Dr D? Kan det till exempel vara Prednisolon och il-dropp då?

    Tack snälla! :)
  • Ariellan

    Hej igen!

    En fråga om att hitta någon som kan sätta il-dropp. Har alla vårdcentraler det hemma eller hur får jag liksom tag på det? Måste jag hämta det hos den som skrev ut det till mig? Dum fråga kanske...

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!