Inlägg från: Träningsexpert Elmina |Visa alla inlägg
  • Träningsexpert Elmina
    Flisan79 skrev 2012-05-07 10:55:44 följande:
    Ingen som du känner: jag tror du överskattar kroppsarbetet på jobbet och vid renovering. Det du gör på jobbet är nog din kropp anpassad efter och det är nog inte mer än "vardagsmotion". Att äta några kakor bara gör snabbt att man kommer ikapp det man förlorlorat.

    Jag kan ge ett exempel: jag bar "duktig" och gick med barnen fram och tillbaka till en affär som låg en bit bort. Blev ca 2 Tim prom à la 500 kval (ca). På affären köpte vi lite lördagsgodis som vi åt på vägen tillbaka. Jag räknade ut när jag kom hem att jag ätit godis för 600 kcal....och nej, det är bara 150 g med choklad inräknat som har över 500 kcal per hundra gram, så jag frossade inte så mycket. Snopet ändå när man kom hem och var helt slut att man ändå hamnade på plus.

    Så tyvärr är allt "unnande" rena döden om man vill gå ner
    Däremot när man väl är i den vikt man vill vara så kan man arbeta lite hårdare och unna sig så det blir plus-minus-noll.

    Vilket bra exempel

    Sluta förknippa skräpmat och tomma kcal med känslor (unnande) Unna din kropp det bästa bränslet, vitaminer och mineraler. Det är din kropp värd. 
  • Träningsexpert Elmina
    Krambjörn skrev 2012-05-08 06:36:11 följande:
    Idag SKA jag iaf ut och gå en rask promenix med vagnen, det är ju alltid en träning i sig eller?
    Huvudsaken man får motion eller?
    Ligger lite lågt med masa träning dock några dagar till iaf.

    VAd brukar ni äta till frkost?

    Just frukosten har jag skitsvårt för vad och hur jag ska käka       
    All rörelse är bra men för viktnedgång är det viktigt att bli svettig och ta ut sig (det ger i alla fall snabbare resultat än promenader) Men ge kroppen en chans till återhämtning först.

    Jag äter gröt med linfrön till frukost och en balja kaffe!  
  • Träningsexpert Elmina
    Veritaslux skrev 2012-05-07 11:45:21 följande:
    Har varit bortrest hos släkten i helgen så det blev en hel del "syndande". Nu tänkte jag köra lite striktare diet och se om det gör något på magen. Jag har ju gått ner väldigt mycket med tanke på hur mycket jag gick upp under min graviditet, och låren har helt klart blivit smalare för nu kommer jag i några av mina gamla byxor igen (strl M!).  Men magen, ack magen. Måttbandet visar stadiga 89-90 cm fortfarande!!! Jag är 170 cm lång och väger ca 65 kg. När jag trivs som bäst väger jag max 60 kg, så det är mitt mål. Det störiga är att jag är ganska nöjd med min kropp, med allt förutom magen som är minst 10 cm för stor!

    Jag tänkte köra en lågkolydratdiet i två veckor som ett test. Inget bröd, pasta, ris alls. Inget socker såklart. Däremot mycket grönsaker och lite frukt/bär.  Proteiner i form av kött, fisk, kyckling, keso, kesella, ägg, nötter...

    Jag måste också komma igång med träningen ordentligt.

    Håll oss uppdaterade, nyfiken!
  • Träningsexpert Elmina
    Cissi87 skrev 2012-05-07 22:10:49 följande:
    Alltså dom där måttbanden, var har ni köpt dom? 

    Idag blev det träning med kettelbell/gummiband och sen en lång promenad i massa upp/nerförs backar. Och så fick jag ju naturligtvis skoskav. Och jag som tänkt spring imon.... =/  
    De finns nog att köpa lite överallt, sybehörsaffärer kanske?
  • Träningsexpert Elmina
    GrönaDruvan skrev 2012-05-09 17:36:14 följande:
    Har sovit hela natten äntligen, utan att hosta. Inget hostande idag heller. Yes!!!! Mina barn är dock sjuka, men än sålänge sover killarna bra ändå. Lilleman har fått vattenkoppor och hade över 40 graders feber förut,.

    Vad härligt att höra att du mår bättre, men trist för barnen såklart.
  • Träningsexpert Elmina
    Mama C skrev 2012-05-09 21:48:46 följande:
    Får man snika in med lite kommentarer o frågor till experten? 

    Jag var jätteduktig o fixade träningskort på gymmet, satte igång med gymmet 2 ggr/vecka o powerwalks som jag successivt utökade till jogging/quick runs. MEN...!
    Sen v 8 har jag varit sjuk i rejäla förkylningsinfluensor. Sängliggande i 2 veckor, hyfsat frisk ett tag o så har det börjat om. Sjuk, frisk, sjuk, frisk, o nu sjuk...Sista vändan har hållit på i ca 2½ vecka...
    Nu har jag fått nåt problem med luftvägarna, haft en grym hosta, tryck över bröstet o svårt att få luft. Har fått hostmedicin av läkaren, men ingen större förändring. Jag har sambokilon som jag vill bli av med o vill få mer energi att leka med min son o att orka mer i vardagen.
    Och jag längtar tillbaka till gymmet o joggingskorna ropar på mig! Hur ska jag komma igång igen? Jag jobbar heltid på industri, varannan vecka jobbar 6-14, andra veckan 14-23 o det tar mycket energi. När man kommer från jobbet är man helt slut o eftersom sambon o jag jobbar motsatta skift så har jag inte alltid nån som kan vara barnvakt. Och vi har bara 30 min lunch så det är ingen tid att träna då, då vill man vila fötterna en stund efter det hårda betonggolvet. 

    Jag vill lägga om maten, men vet inte hur.  Vi äter alldeles för dåligt, o ibland blir det för mycket fuskmat, av ren lathet. Vi har helt enkelt inte energi att äta bättre, fastän vi vet att vi måste. Testade LCHF ett tag efter att ha provat kompisens mat. O det är jättegott o mättande, men allt fett ville inte min mage vara med om (har magkatarr). Den havererade totalt. Vet inte om den gör det i början, den kanske hade stabiliserat sig efter ett tag? 
    Stämmer det att man inte får fuska alls när man äter LCHF? Vår familj är tyvärr väldigt anti mot grönsaker o inte så glada i frukt o bär heller, men jag skulle vilja byta ut kolhydraterna eller iaf få ner intaget. Vi äter mycket pasta, vitt bröd, men även mycket ägg, kyckling, wokar en hel del. Försöker äta frukt o bär o nyttigare, men ofta är allt sånt där så sött o smakar bara slisk efter ett tag o då faller jag tillbaka på mackor igen.

    Har du några bra tips om hur vi kan lägga om vår livsstil? Tacksam för all hjälp vi kan få!
     
    Hej

    Tror att många känner igen sig i det du skriver om att ha mer energi för lek med barn och ork i vardagen. så fort du kommer igång med träningen så kommer orken, men innan man är där så tar det lite tid.

    Det viktigaste är att bestämma sig och göra upp en plan för hur det ska gå till, delmål och mål, belöna dig på vägen. Var realistisk och ta inte ut dig för hårt ibörjan.

    För att få ordning på kosten rek jag dig hellre att tänka byt ut än ta bort. Vad kan du byta ut pastan mot? Kanske mathavre eller pasta gjort på zucchini istället. Byt ut vitt bröd mot fullkornknäckebröd.

    Du behöver inte äta så mycket frukt så länge du äter grönsaker, de är viktigast.

    Gör upp en plan för kosten och köp inte hem sådant som din kropp inte mår bra av. Du är värd det bästa bränslet!   

       

       
Svar på tråden Följ GrönaDruvans väg mot en plattare mage!