Inlägg från: Träningsexpert Elmina |Visa alla inlägg
  • Träningsexpert Elmina

    Följ GrönaDruvans väg mot en plattare mage!

    Nelia82 skrev 2012-04-20 09:41:25 följande:
    Blir nog inte särskilt mycket intensivträning när jag tänker efter. Hur kan jag få in det i min träning? Jag vill inte sluta gå på passen på ons o sön, vi är ett gäng goa mammor här i området som går ihop så det är ju både träning och umgänge.

    Och det är viktigt!

    Kan du få in ett löppass med intervaller?  

    Jag lägger upp en video med en bra övning som du kan köra hemma kanske i samband med magövningar?

    perfekt i reklampausen 
  • Träningsexpert Elmina
    Nelia82 skrev 2012-04-22 09:37:24 följande:
    Tusen tack!! Ska verkligen testa det.

    Du har nog rätt i att jag är lite bekväm i joggandet, men tycker det är svårt att utmana mig själv när jag är ensam.

    Hur är det med styrketräning? I sommar kommer vi vara i Portugal och där finns ett gym i samma hus som vi bor så vi hade tänkt träna där under semestern. Kan starta en egen tråd kring tips om program, blir lite väl mycket trådkapning här, men det borde väl ändå vara en bra träning över sommaren? Löpträning och styrka på det?

    Angående löpning så kan jag tipsa om typ runkeeper eller någon liknande app, jag kör med coaching så jag hör om jag tappar farten. Tabataintervaller är också effektivt om man vill utmana sig själv.

    Du/ni får gärna tipsa varandra här om övningar och program ni kör, jag blir bara glad om aktiviteten är hög här!  

    Löpning/styrka och sttetch alt yoga/simning är mycket bra och kompletta träningsformer!  
  • Träningsexpert Elmina
    Krambjörn skrev 2012-04-22 19:23:36 följande:
    Jo jag blir mätt och fisk äter jag faktist sällan pga jag inte är så förtjust i fisk.
    Men kan det vara så att man kanske inte har gått ner pga man tex ska ha mens eller så?

    Har haft lungt denna helgen utan träning osv vilket är skönt men imorgon börjar allvaret igen      

    Absolut, under mens ska man inte lita på vågen.

    Ha en härlig träningsdag imorgon  
  • Träningsexpert Elmina
    GrönaDruvan skrev 2012-04-22 22:14:51 följande:
    Veckan som kommer nu blir svårt för mig att planera exakt.... jobbar konstigt och ska iväg på föräldramöten och lite annat... men såhär har jag tänkt!

    MÅN: Vila
    TIS: Vila (styrkepass om jag hinner)
    ONS: Löpning
    TORS: Styrkepass
    FRE: Vila
    LÖRD: Löpning eller styrkepass, beror på tiden som blir över...
    SÖND: Hann jag inte styrkepass på tisdagen, blir det träning denna dag. Vad det blir beror på vad jag gjorde på lördagen.....

    Magövningarna gör jag som vanligt 2 ggr varje dag!

    Nu måste jag sova.... är så trött.... blev tyvärr bara 2 km på löpband ikväll i rätt snabbt tempo. Efter det lite övningar med kettlebell. Jag har varit såååå trött i helgen så jag har kunnat somna stående.. fast först magövningarna!!!

    GOD NATT! 

    Bra planering, du har täckt upp det viktigaste.

    Tänk även vardagsmotion, ta trapporna, gå av bussen en hållplats tidigare, lek med barnen osv

    Allt spelar in.

     

     
  • Träningsexpert Elmina
    321 skrev 2012-04-23 09:07:08 följande:
    Hej!

    Härligt att följa er, hittade tråden först nu och har läst hela nu. Jag har själv problem med min kropp. Eller främst min mage. Har inte delade magmuskler men jag har en hel del hud som hänger. Det gömmer sig nog lite fett där under också.
     Jag är 160 cm och pendlar runt 58-60 kg i vikt, jag har 3 barn i åldrarna 7, 4 1/2 och 3. Jag kommer igång och tränar och det går ganska bra, kör 20-30 min på crosstrainer och så kör jag magövningar på pilatesboll, har gummiband och kör med hantlar (som jag införskaffade nyligen. Jag är egentligen nöjd med kroppen om det inte vore för min hemska mage. Har varit hos en doktor som dömt ut träning i hopp om att få bort magen eftersom hud inte försvinner av träning. Men jag märker ändå lite skillnad när jag tränar, jag får bättre hållning och magen blir ändå plattare och inte lika svullen. Problemet är att jag förstör för mig själv. Jag hamnar i svackor och känner mig lite deppig (över magen) och då börjar jag trycka i mig onyttigheter. Jag går aldrig upp i vikt men jag känner mig genast pluffsig och svullen då och jag vet att jag mår så dåligt av det men ändå kan jag inte låta bli, så det känns som om jag får börja om hela tiden. Det är värre nu när jag är hemma och pluggar för då går man gärna runt i skåpen och småäter. dessutom slarvar jag med maten när jag är själv hemma så jag hoppar över måltider.

    Jag vet ju att jag inte kan hålla på så, jag måste sluta med allt skräp, jag måste äta regelbundet och jag måste ha träning regelbundet. Hur tar jag mig i kragen och skärper till mig?
    Jag tror att många känner igen sig att koppla ihop känslor och mat!

    Se till att inte ha godsaker hemma, det är nog det viktigaste. Handla aldrig när du är hungrig utan håll dig till en lista. 

    Istället för att förbjuda är mitt tips att ersätta, kan du hitta bra alternativ när sötsuget sätter in?  Var förberedd så att inte hungern/suget tar över.

    Finns det fler som har tips?     
  • Träningsexpert Elmina
    Krambjörn skrev 2012-04-23 06:26:08 följande:
    Alltså HUR hinner man bäst med massa motion/träning som 4 barns mamma (Små barn 0-6 år) samt att man skall hinna med hushållet och är dessutom mitt uppe med att ta körkort.
    Kanske lite svårare att planera då? Eller finns det knep? 

    jag har ju "bara" två och för att få in träning så ser jag till att träna med barnen, på lekplatsen eller framför barnprogram.

    Hur får ni andra in träning? 
  • Träningsexpert Elmina
    Cissi87 skrev 2012-04-23 12:12:47 följande:
    Jag har då en liten fråga, jag fick barn den 29 oktober och fick ok för att börja träna igen den 6 februari. Jag tränade och simmade till och med vecka 39/40 sen gick jag mest promenader. 
    Så, hur gör jag för att "banta"  på bästa sätt?
    Jag springer ca 6-7 km några gånger i veckan, rider två gånger, promenerar mycket med vagn och hundar och tränar med kettelbell och gummiband hemma när Agnes sover.
    Skulle behöva lite mattips? Vad ska man undvika? Jag älskar frukt och godis, hur gör jag för att bli av med sockersuget?

    Oj va mycket frågor, men om nån har svar på nån av dom blir jag glad. Skrattande 

    Vilken bra planering GrönaDruvan! Blir jättepeppad nu! Flört 

     

    Ha inte som mål att gå ner för fort, framförallt inte om du ammar.

    Socker sug kan vara kroppens sätt att skrika efter energi, den vill ha snabb energi. 

    Se till att äta ordentliga mål och mellanmål. Till frukt se till att ha något proteinrikt till så att blodsockret höjs långsamt.

    Hur blir ni andra av med sockersug?

    tipsa gärna varandra         
  • Träningsexpert Elmina
    Purlan skrev 2012-04-23 20:40:12 följande:
    Har bara läst halva tråden och såg att ni pratade om att börja med löpning om man aldrig gjort det förut. Vet inte om någon nämnt den, men det finns en app till iPhone som heter "Get running" som hjälper en att komma igång. Den lägger upp ett pass på ca 30 min där man trappar upp löpningen efterhand. Jag har aldrig sprungit, men började förra veckan och är sjukt peppad. Den rekommenderar 3 rundor i veckan och första veckan var det 5 min uppvärmning i form av en rask promenad, sen 1 minuts löpning följt av 1,5 minuter rask promenad och detta upprepades 8 gånger. Sen blir det lite mer löpning varje vecka och om 9 veckor ska man vara upp i att springa 30 minuter utan att gå. Appen coachar en under passet, men innehåller ingen gps så den säger ju inget om hur fort du springer.

    Jag tror att detta är ett lysande sätt att komma igång utan att tröttna och knäcka sig. Jag känner mig i alla fall sjukt peppad och ska nu sätta mig och kolla in alla Elminas träingstips!

     

    Tack för tipset, just en app för att komma i gång är ju riktigt bra
Svar på tråden Följ GrönaDruvans väg mot en plattare mage!