Inlägg från: Träningsexpert Elmina |Visa alla inlägg
  • Träningsexpert Elmina

    Följ GrönaDruvans väg mot en plattare mage!

    Nelia82 skrev 2012-05-02 13:40:06 följande:
    Som jag tror jag skrivit innan (och även i en annan tråd). Jag har minskat ner radikalt på kolhydraterna och ändrat om mitt tänk helt vad gäller maten. Kan dela med mig lite snabbt vad jag äter...

    Frukost (samma varje dag): 1 dl keso och 1 ägg som jag mosar samman. Sen gör jag en smoothie till det, på ca 1 dl naturell yoghurt och mjölk (ca 0,75 yoghurt, 0,25 mjölk), en kiwi, 1/3 banan, en näve hallon, blåbär eller jordgubbar.

    Absolut smörgåsförbud just nu bortsett från helgfrukostarna. Detta för att hålla mig mätt länge och slippa få sockerdippar och då okontrollerat gå i skåpen och småäta. Kiwi hjälper också mot sötsuget har jag läst, samt att kiwi är nyttigt i sig.

    Lunch: Det är olika, lax, kyckling, köttfärs, korv, köttbullar (har ju en 4-åring som ska äta också), men tillbehören är det viktiga. Jag har bytt ut pasta, potatis och ris mot rejäla sallader istället. Gärna med kamutvete till eftersom jag vill ha några slags kolhydrater i min kost. Avokado till också.

    Mellanmål: En frukt, eller skinkrullar med paprika, ost och philadelfia i, eller lite nyttigare matmuffins som jag bakat på rivet äpple, fullkornsmjöl, kanel och en liten nypa vaniljsocker. Till dem äter jag antingen philadelfia på eller äpplekompott som jag kokade ihop snabbt på rivet äpple, kanel och även där en liiiiten nypa med vaniljsocker.

    Middag: Samma tänk som på lunchen.

    Kvällsmål: 1-2 dl filmjölk med en näve musli om jag blir hungrig. Kvällsmålet tar jag inte bort så länge jag ammar. Sen ryker det. Då blir det en frukt eller nåt om jag blir hungrig på kvällen.

    Dricker enbart vatten. Juice är ok till helgfrukosten. Aldrig läsk. Inte ens på helgen. Läsk är en riktig sockerbov och det triggar igång mitt sockersug nåt enormt! Jag unnar mig några bitar med 70% choklad på helgen, och en liten näve utav sonens godispåse. Dvs. ca 5-6 sura godisbitar. Helt onödigt, men på nåt vis så får jag lite mer energi inför löprundan på fredagen/lördagen om jag äter det innan. Och att försöka stanna vid de där 5-6 bitarna är väl egentligen mitt mål. Lösgodis innehåller så sjukt mycket kalorier och vi svenskar är ju duktiga på att trycka i oss en hel del på helgerna.

    Sen tränar jag ju minst 2 pass/vecka, springer 1-2 ggr/vecka, och vardagsmotion i form av barnvagnspromenader eller på egen hand någon lördag/söndagsmorgon. Plankan gör jag några rejäla övningar efter varje träningstillfälle.
    Imponerande!

    kamutvete och liknade gryn som mathavre är mycket bra alternativ. Titta efter fibermängden, fibrer mättar och ger endast lite energi i form av kolhydrater. 
  • Träningsexpert Elmina
    Nelia82 skrev 2012-05-02 13:45:04 följande:
    Det tog inte så lång tid faktiskt att vänja bort smörgåsar och pasta ur min kost. Självklart äter jag pasta någon gång ibland, och smörgås på helgfrukosten. Men förut åt jag macka varje dag, pasta nästan varje dag. Var det inte pasta så var det massa potatis eller ris istället.

    Detta är ingen kortsiktig lösning utan ett steg mot en bättre livsstil.

    Förbud hjälper sällan!
  • Träningsexpert Elmina
    GrönaDruvan skrev 2012-05-05 06:40:29 följande:
    Dags att gå upp och snart åka till jobbet... Hade tänkt köra sista lång passet med löpning i helgen (sista innan Gbg varvet), men det ser mörkt ut..har så ont i halsen så jag knappt kan svälja. Blir så less.. Får väl kolla upp så det inte är halsfluss..

    Men vad segt! Krya på dig!

     
  • Träningsexpert Elmina
    GrönaDruvan skrev 2012-05-06 21:30:51 följande:
    Fortfarande inte kunnat träna.... Gör magövningar, men inget annat. 3 cm på måttbandet nu det onda i halsen är något bättre, men rethostan är jobbig. Får se om jag springer eller går runt vårruset på tisdag, känner att jag hellre vill vara i form till stora varvet på lördag! Stackars dig krambjörn tycker ändå du är väldigt duktig och kämpar på!

    3 cm är ju jättebra! med tanke på att du inte kunnat träna fullt ut.

    Är det tack vare kosten eller vad tror du?

    Hoppas verkligen att du blir frisk nu!!!    
  • Träningsexpert Elmina
    Boosse skrev 2012-05-06 22:24:45 följande:
    Har inte tränat på 2 veckor nu och maten ja, helt åt helskotta. Vart kalas med massa resten, utflykter, ja name it. Har ätit så onyttigt man kan. Har ingen lust att träna fastän jag vet att innerst inne så vill jag. Känner mig alldeles nedstämd och dan. Usch!

    Det är svårt med bra rutiner på kalas. 

    Jag känner mig tråkig som inte äter av alla tårtor/kakor!

    Är det någon som känner igen sig?

    Får ni några kommentarer om att ni inte äter av allt?      
  • Träningsexpert Elmina
    Ingen som du känner skrev 2012-05-07 07:55:24 följande:
    Så här har min träning sett ut i veckan:
    tisdag - fredag : Fysiskt arbete i jobbet.
    lördag och söndag : Renovering av hus.

    Jag har inte tänkt på vad jag äter, och igår blev det mycket läsk och kex.
    Har gått upp ett kilo sen jag vägde mig sist. Oooops.
    Hur går det till lixom? Jag rör mig mer än nånsin. Borde väl iallafall stå stilla på vågen tycker jag.

    Kosten är viktigast!

    Det är lättare att äta en kaka och dricka en läsk för mycket  än att ta en extra löprunda...
  • Träningsexpert Elmina
    Nelia82 skrev 2012-05-06 23:10:50 följande:
    Jag sprang 5 km idag på under 30 min, så nu är jag laddad inför vårruset på tisdag iaf

    Trist att du fortfarande inte är riktigt frisk GrönaDruvan, bra att du tar det lugnt och försöker kurera dig. Håller tummarna för att du är frisk lagom tills varvet så du kan springa!

    Snyggt! Bra tid
  • Träningsexpert Elmina
    Krambjörn skrev 2012-05-07 06:32:09 följande:
    Kommer ha en lugn vilodag idag då jag frtfarande känner av paniken och ont i bröstet pga paniken men då man var på akuten igår och tog ekg osv så var det okej och proven var bra, så jag måste ta det lungt idag för jag är grymt trött. Kroppen är medtagen.

    Vågen har sakta sakta sakta visat viktnedgång men det går fasligt sakta tyvärr.

     

    Ta hand om dig!
Svar på tråden Följ GrönaDruvans väg mot en plattare mage!