• Rådjur

    När visste ni att ni ej ville ha barn ?

    Jag undrar, såsom rubriken säger, när ni hade klart för er att ni inte ville bli föräldrar ? Hur gamla var ni ? Var det i något speciellt skede i livet ?

    Jag är i nuläget 20 år gammal (tjej), och JUST NU känner jag att jag absolut inte vill bli förälder i framtiden... Jag har jättesvårt att sätta mig in i det positiva med att ha barn, tyvärr Foten i munnen Just nu ser jag bara nackdelar. Jag är rädd att ett barn skulle få mig att braka ihop mentalt (jag har asperger bland annat) i framtiden och jag är även rädd för att känna att jag gjort mitt livs största misstag när barnet väl kommit till världen.

    Tänkte ni som är äldre än jag också såhär när ni var i min ålder ? Förändrades det för er eller stannade det vid att ni ej ville ha barn ?     
  • Svar på tråden När visste ni att ni ej ville ha barn ?
  • Clementina01

    Har aldrig haft nån längtan efter barn..hade inte någon man som var lämplig heller..så det blev inga.
    Nu är jag för gammal.47.
    Man kan inte sakna det man aldrig haft..och det går utmärkt att bli lycklig utan barn. 

  • Zerafina

    Har sedan tidiga tonåren vetat om att jag inte vill ha barn men trodde väl ett tag att jag skulle ändra mig då jag blev äldre. Är nu 36 år och känner fortfarande likadant. Älskar mitt liv som det är och hittar lyckan på andra vis än det konventionella med familjebildande. 

  • QueenBeee
    Queenie70 skrev 2012-05-11 19:32:05 följande:

    Jag har vetat med all säkerhet i hela mitt liv att jag aldrig aldrig nånsin ville bli förälder. Sen vid 35 så började jag mjukna inför tanken. Och vid 38 blev jag mamma. Så kan det gå.


    Det är lite därför jag inte vill sterilisera mig, jag kanske ändrar mig någon dag, trots allt.

    Jag är snart 18 och redan när jag gick på dagis tänkte jag att jag minsann aldrig ska ha barn. På den tiden var min motivering att barnafödande verkade göra så himla ont. Jag tänker fortfarande att barnafödande inte är något för mig, men jag har en del psykiska problem som får mig att tro att jag verkligen inte skulle bli någon bra mamma.
    Dessutom tror jag inte att jag skulle ha ork eller tålamod att ta hand om barn. Besök av syskonens barn räcker gott och väl.

    Däremot har jag alltid varit öppen för adoption, så om jag faktiskt skulle få för mig att skaffa barn så skulle jag nog hellre adoptera. Med tanke på min ålder så skulle jag nog kunna ändra mig både en och två gånger på nåt vänster.
  • nevermind

    Jag tänkte nog på det första gången när jag var 21 tror jag. Min dåvarande frågade "- Men vill du ALDRIG ha barn?!" och jag kände inte alls nåt sug. Sen med nästa snubbe så kom det aldrig trots att vi var gifta. Jag sa direkt att jag inte kunde lova nånting.

    Nu lever jag med världens bästa man! Och känner mer än någonsin att jag INTE vill ha barn. För jag älskar mitt liv! Jag älskar att jag kan ta hand om den familj jag redan har. <3

    Är snart 31 år.

  • Alica90

    Har vetat det sedan puberteten. Innan dess trodde jag att jag skulle växa upp och ha barn som alla andra :P

  • Alica90

    Om jag skulle bli rik och ha råd men surrogatmamma samt barnmorska, så är jag dock öppen för barn.

    Vem vet.

  • nevermind
    poker face skrev 2013-09-10 11:40:19 följande:

    Jag har aldrig velat ha barn, aldrig varit intresserad och endast tyckt att barn är jobbiga och högljudda. Det har helt enkelt inte varit min grej. Jag gillar fortfarande inte barn speciellt mycket och kan ha lite svårt för barn i allmänhet, men jag har träffat några enstaka barn som jag faktiskt tyckt väldigt mycket om, som "charmat in sig" hos mig. När jag var tonåring var jag så inställd på att jag aldrig skulle skaffa några barn, det var det värsta jag visste då. Samtidigt var jag rädd att detta skulle leda till att jag och min nuvarande sambo som jag precis träffat då skulle gå skilda vägar, för han har velat ha barn en längre tid. Sedan blev jag oplanerat gravid vid 19 års ålder och valde att göra abort, både jag och min pojkvän var helt säkra på att det var det rätta, det var ingen tvekan om saken. Ändå så är det bland det jobbigaste jag varit med om, att behöva ta ett sådant beslut. Tankarna och funderingarna om hur barnet hade sett ut, vad det hade haft för egenskaper osv, var oundvikliga. Och jag tror att denna händelse någonstans satte spår hos mig. Jag ändrade inte min syn på det helt och hållet, men det påverkade helt klart och tanken på egna barn var inte längre helt främmande.

    Nu är jag 22 år och gravid, det var faktiskt mitt förslag att sluta med p-pillren och min sambo var helt med på noterna. Visst jag är livrädd för denna stora förändring och har ingen aning om vad som väntar, hur jag kommer hantera det (jag har inte speciellt mycket tålamod men det kanske är sådant man lär sig med tiden). Att inte få sova så mycket i början och att behöva ge upp en del egentid känns ju inte heller så lockande. Samtidigt vet jag att det kommer vara bland det häftigaste jag är med om i livet, en helt ny människa som är en blandning av min älskade och mig. Jag känner mig väldigt förväntansfull och nyfiken =) Det kommer nog vara jobbigt och påfrestande stundtals, men jag tror och hoppas att det kommer vara värt det. Livet i det stora hela är ju jobbigt och för med sig utmaningar hela tiden. Jag tror dock att jag fortfarande kommer tycka att andras barn är jobbiga, även om jag älskar mitt eget.


    Du får ursäkta, men 22 är ingen ålder här... Och om pojkvännen är lika gammal och har längtat "en längre tid"... Ni har inte ens levt någon längre tid.

    Om en 22-åring säger till mig att h*n ska minsann aaaaldrig skaffa barn så hade jag inte tänkt "vi får väl se..." men jag hade tagit det med en nypa salt.

    Jag är 31 år och VET med 99,9% säkerhet att jag inte har något behov av barn. Men som min kompis som blev gravid trots spiral sa: "- När du står där med pluset i handen, då är du inte så jävla tuff".
  • Snusovic

    Jag har vetat hela livet, men det ar val forst nu vid 35 som folk borjar ta mig pa allvar och forsta att jag menar det. Det ar egentligen inte det att jag har sa mycket mot barn, men vi ar inte alla amnade att bli foraldrar. All respekt till dom som valt det och orkar.

  • nevermind
    Snusovic skrev 2015-04-13 22:55:08 följande:

    Jag har vetat hela livet, men det ar val forst nu vid 35 som folk borjar ta mig pa allvar och forsta att jag menar det. Det ar egentligen inte det att jag har sa mycket mot barn, men vi ar inte alla amnade att bli foraldrar. All respekt till dom som valt det och orkar.


    Precis. Jag själv är nog inte lämpad. Dåligt tålamod etc. Jag vet hur mina syskon behandlar sina barn...
    Min sambo är nog lämpad, ja förutom att han inte VILL då...
    Tur i oturen att jag inte vill ha barn med tanke på hur jävlig jag hade varit mot dem.
Svar på tråden När visste ni att ni ej ville ha barn ?