• Trollbarnet

    Troende och sex ?

    Jag låg inatt och funderade över det här med att vara troende och sex, spelar ingen roll vilken religion. Jag är tyvärr ateist och har blivit uppfostrad därefter, har heller inga vänner som är väldigt troende och håller sig från sex tills de är gifta men jag undrar ändå just pga en gammal lärare till mig.

    När vi gick sexualkunskap i typ 5an eller något sådant (VÄLDIGT många år sedan) så hade vi en väldigt kristen fröken som gick i kyrkan varenda söndag och läste bordsbön, talade ur bibeln osv. det ser jag som väldigt kristen. Hon har 4 barn och sa åt oss under sexualkunskapen att ända gångerna som hon haft sex, var i syfte att producera sina barn. Sen sa hon inte hur många försök det krävde eller så, men hon tyckte att det var ingen big deal eller någonting som man måste utöva speciellt ofta eller avancerat.

    Så jag började ju då fundera på det här NU efter alla dessa år.. Är det så att de som är troende inte har speciellt mycket sex? Hur har de/ni sex? Är det vanilj eller kan det vara lite oralt/analt också? Kan det bli kinky? Hur känner ni er efteråt? Sen en viktig fråga, var ni/du oskuld/er fram till äktenskap och hur viktigt var det för er/du att fortsätta vara oskuld? 

    ja jag kanske låter väldigt fördomsfull men så är inte fallet, bara väldigt oupplyst i ärendet och söker nu svar.

    Jag har tusentals följdfrågor på mina frågor också, om jag hittar någon som är villig att svara.
     

  • Svar på tråden Troende och sex ?
  • hernameispekka
    Sacro skrev 2012-08-15 21:37:39 följande:
    Känns som flera i den här tråden har relationer bakom sig som på olika sätt påverkat dem negativt. Kan se att mycket av det som kommer fram om förbud, pekpinnar och utanförskap inte är grundat i Bibeln. Det gör mig ont i hjärtat av att höra värderingar som lärts ut och saker som vinklats helt fel.
    Håller med! Det är inte Gud, det är kyrkan. Otroligt stor skillnad på de två!
  • ninaflower
    Trollbarnet skrev 2012-08-15 01:04:38 följande:
    Okej.
    Vad gäller snacket om preventivmedel och sånt då? Hade ni det när ni var 14-15 eller var det inget snack om saken alls? I vilken ålder blev det aktuellt?
    Har nästan alltid använt skydd, både hormoner och icke. 
    Började runt 14 år med p-piller ..Min mamma blev arg men efter samtal med Barnmorskan på ungdomsmottagningen var det bättre med p-piller än att bli gravid ansåg barnmorskan. 
  • Anonym (Ännu Troende)
    Anonym skrev 2012-08-14 20:30:15 följande:
    Här kommer lite mer om sexet. Det finns många andra aspekter på detta med tro o religon oxå, men det är inte det tråden handlar om.På 80-talet när jag var ung var jag på många konferenser o läger där det ofta handlade om bland annat att vänta med sex, varför man skulle göra det och vilka konsekvenserna kunde bli om man gick emot Gud.  Jag hade flera pojkvänner som tonåringar och vi kysstes, men sen var det stopp. Om nån skulle råka röra brösten med kläderna på hade man samvetskval i dagar då man grät o låg på knä vid sängkanten med biblen o bad Gud om förlåtelse. Som 18-åring började jag få panik för  jag hade än inte träffat han som Gud valt ut åt mej. Men på en bibelskola gjorde jag det innan jag hann fylla 19. Då hade flera av mina kompisar redan gift sej. Så det blev rätt bråttom för min del. Jag gifte mej med en man som jag inte var ett dugg kåt på ens från början, men det var han Gud valt åt mej så så fick det bli. Jag var helt övertygad om att Gud skulle välsigna sexet o om jag bara kunde hålla min del av avtalet så skulle Gud hålla sin. Vi hade inte sex innan ringarna var på plats. Och därför skulle Gud se till att allt löste sej o att sexet skulle bli gudomligt. Det blev inte ett dugg gudomligt och besvikelsen var enorm. Vi sa inget till någon. Vi pratade inte ens med varann om vår besvikelse. Det hade ju varit att öppet erkänna att Gud inte välsignat oss. Däremot började vi jobba inom kyrkan. Vi har undervisat massor av Sveriges ungdomar om dessa saker, o alla som mött oss har verkligen trott att vi har haft det ultimata perfekta äktenskapet o livet på alla fronter. Vi har rest i andra länder o hållit seminarier o bibelstudier om sex o äktenskap o såna saker. Vi har t.o.m. skrivt en bok för länge sen. För atgöra en lång historia lite kortare så träffade jag för ngt år sen en man som gjorde att jag förstog att jag lurat mej själv i alla dessa år. En underbar man som väckte något inom mej som jag trodde bara fanns på film. Om ens det..... Jag hade inget att jämföra med o trodde att livet skulle vara som vårt var. Jag trodde verkligen att kåthet var ett fruktansvärt fult o äckligt ord som bara passade på prostituerade. Men jäklar vad kåt jag blev. Jag kunde varken sova eller äta. Idag har jag haft sex med sex olika män i olika åldrar o med olika civilstatus. Jag älskar sex och allt runt omkring. Jag har utbildat mej till sexolog och undervisar ungsdomar än i dag, men på en helt annan nivå. Mycket mer ärligt och äkta. Av alla de bröllop vi sprang runt på i ungdomens dagar är det inte många som är ihop än. De allra flesta är skilda.     Varför vet jag inte, men kan nog gissa att en o annan bär på liknande erfarenheter som jag.Frikyrkan är en förljugen värld där man inte vill tala högt om att GUds välsignelse uteblivit. Ffa inom ledarskapet som vi tillhörde.     

    Jag blev intresserad av att veta mer men det kanske är för personligt. Har du en tro idag eller har du lämnat allt? Varför pratade ni inte med varandra om problemen? Jag som troende tror på att sex hör hemma inom äktenskapet men att det där råder frihet, både i handlingar och i prat.
  • LAS
    Trollbarnet skrev 2012-08-14 08:12:17 följande:
    Är det så att de som är troende inte har speciellt mycket sex? Hur har de/ni sex? Är det vanilj eller kan det vara lite oralt/analt också? Kan det bli kinky? Hur känner ni er efteråt? Sen en viktig fråga, var ni/du oskuld/er fram till äktenskap och hur viktigt var det för er/du att fortsätta vara oskuld?  ja jag kanske låter väldigt fördomsfull men så är inte fallet, bara väldigt oupplyst i ärendet och söker nu svar. Jag har tusentals följdfrågor på mina frågor också, om jag hittar någon som är villig att svara.  

    Jag är kristen och aktiv fortfarande. Jag tror också på tanken att bara dela hela sig med en enda. Jag inser samtidigt det svåra i att lyckas med det men jag lockas oerhört av att få vara den enda som min partner älskat och den ende som min partner varit fysiskt intim med (även om det inte riktigt är så i mitt eget förhållande). Tanken på att det är DU & JAG mot världen resten av vårt liv, inte just nu och sedan DU & ?, och JAG & ? och sedan...
  • Plumeria

    Känner inte för att berätta om mitt eget sexliv men tänkte ändå inflika att det enligt islam är tillåtet att ha sex hur man vill förutom analt. Finns dock lite olika åsikter om det är ogillat eller tillåtet med oralt, har aldrig hört att det är förbjudet.

    Men likt allt annat så är alla olika, värt att minnas :)

  • Anonym (sexualfrustrerad)

    Rätta mig om jag har fel men har uppfattningen att det är rätt ovanligt att man som Kristen är oskuld när man gifter sig i Sverige idag 2012  även om man haft den intentionen.Vilket långt ifrån alla har!

    Kan säga att jag som är medelålders nu till slut blev less på att leva utan sex,( vilket jag f.ö. haft tidigare under livet) - förutom att vara singel i sig vilket är nog plågsammt i sig så jag såg till att skaffa mig någon att åtminstone ha sex med.KK skulle man antagligen kunna kalla det.Kan inte påstå att det löst någonting.Min längtan efter äkta kärlek och förälskelse blev inte mindre,snarare tvärtom.Att ha en sexpartner löste ju inte detta.Och det har ju varit förödande för mitt andliga liv.  

  • Trollbarnet
    Anonym skrev 2012-08-15 18:26:31 följande:

    I mitt fall var det så självklart att man itne skulle ha sex före äktenskapet att preventivmedel bara var en onödig äcklig anledning till att ha syndigt sex.
    Jag är lärd att man behöver inte veta något alls om sex för när man väl gift sej så kan man det. Till och med djuren kan det ju så varför skulle inte människan kunna bara av sej själv. Ungefär så.
    Jag började med p-piller några månader innan jag gifte mej o visste verkligen ingenting om preventivmedel. Jag kände mej väldigt äcklig när jag började med p-piller. Trots att jag inte hade sex förrän lång tid efter vigseln så jag  var verkligen på den säkra sidan.
    Följdfråga på det är väll varför du började med p-piller innan vigseln och varför det väntades med sex efteråt?
  • Anonym
    Anonym (Ännu Troende) skrev 2012-08-15 22:35:33 följande:

    Jag blev intresserad av att veta mer men det kanske är för personligt. Har du en tro idag eller har du lämnat allt? Varför pratade ni inte med varandra om problemen? Jag som troende tror på att sex hör hemma inom äktenskapet men att det där råder frihet, både i handlingar och i prat.
    Jag har en tro på människan idag. Var o en är ansvarig för sitt eget liv o man kan inte skylla på nån diffus gud som får både skuld o ära för allt som sker i ett liv. Jag att jag skapar min egen lycka.
    Ja, varför pratade vi inte med varann???? Bra fråga..... men det vore ju att erkänna att man misslyckats på nåt vis. Vi var helt eneklt inte bekväma med att prata om sexet. För övrigt var vi världens absolut bästa vänner. Men sexet var liksom hela tiden skuldbelagt o skamfyllt.
    I teorin trodde vi oxå på frihet inom äktenskapet. Och det undervisade vi om. Men teorin blev aldrig verklighet för oss.   
  • Anonym
    hernameispekka skrev 2012-08-15 21:39:04 följande:
    Håller med! Det är inte Gud, det är kyrkan. Otroligt stor skillnad på de två!
    Det är det klassiska o "rätta" svaret som jag själv har gett i väldigt många situationer då folk har blivit skadade av kyrkan. Grejjen är att själva begreppet "gud" är en subjektiv tolkning som människor lägger sina egna värderingar o egenskaper i o var o en anser att den har den rätta gudsbilden så vem ska man lyssna på av alla dessa gudsbilder som olika människor presenterar. Eftersom nu gud själv inte kliver ur dimman o presenterar sej o säger vad han verkligen står för. Människor tolkar det de tror är gud o därför finns det lika många "sanningar" o "gudar" som tolkare. Så att säga att det är kyrkan o inte gud som skadat männiksor är liksom riskfritt.
  • Anonym
    Trollbarnet skrev 2012-08-16 00:59:02 följande:
    Följdfråga på det är väll varför du började med p-piller innan vigseln och varför det väntades med sex efteråt?

    JAg var otroligt rädd för att bli gravid o trodde att man måste äta p-pller en ganska lång tid innan man hade sex för att skydda sej.Jag trodde oxå att om man glömde p.piller ett par dagar så kunde man ta tre fyra stycken på en gång sen.  Sexet fick vänta för jag var helt enkelt livrädd för att det skulle göra fruktansvärt ont o blöda o att man skulle gå sönder o alla möjliga andra föreställningar. Sen hade jag helt enkelt ingen lust utan tyckte det kändes lite äckligt. Jag hade aldrig set en naken karl o tyckte det var en ful dingel som slängde runt o levde sitt eget liv. O mannen var inte så påstridig han heller.
    När jag vid enstaka tillfällen senare i livet visademej intresserad av att ha sex blev mannen förvånad o lite skraj. Han tyckte kanske att det var lite avskräckande.  
    Om jag idag skulle höra någon prata så som jag gjorde skulle jag allvasrligt be den människan söka hjälp o kanske medicin. Det låter helt sjukt i mina öron idag, men det var min verklighet o jag visste inte bättre. 
       
Svar på tråden Troende och sex ?