• Trollbarnet

    Troende och sex ?

    Jag låg inatt och funderade över det här med att vara troende och sex, spelar ingen roll vilken religion. Jag är tyvärr ateist och har blivit uppfostrad därefter, har heller inga vänner som är väldigt troende och håller sig från sex tills de är gifta men jag undrar ändå just pga en gammal lärare till mig.

    När vi gick sexualkunskap i typ 5an eller något sådant (VÄLDIGT många år sedan) så hade vi en väldigt kristen fröken som gick i kyrkan varenda söndag och läste bordsbön, talade ur bibeln osv. det ser jag som väldigt kristen. Hon har 4 barn och sa åt oss under sexualkunskapen att ända gångerna som hon haft sex, var i syfte att producera sina barn. Sen sa hon inte hur många försök det krävde eller så, men hon tyckte att det var ingen big deal eller någonting som man måste utöva speciellt ofta eller avancerat.

    Så jag började ju då fundera på det här NU efter alla dessa år.. Är det så att de som är troende inte har speciellt mycket sex? Hur har de/ni sex? Är det vanilj eller kan det vara lite oralt/analt också? Kan det bli kinky? Hur känner ni er efteråt? Sen en viktig fråga, var ni/du oskuld/er fram till äktenskap och hur viktigt var det för er/du att fortsätta vara oskuld? 

    ja jag kanske låter väldigt fördomsfull men så är inte fallet, bara väldigt oupplyst i ärendet och söker nu svar.

    Jag har tusentals följdfrågor på mina frågor också, om jag hittar någon som är villig att svara.
     

  • Svar på tråden Troende och sex ?
  • Anonym (mer peppar)
    Har ännu en fråga till er troende, pratar ni mycket om sex med varandra eller är det tabubelagt och pinsamt att prata med det om vänner och bekanta? För jag upplever att jag och mina vänner samt familj är väldigt öppna över vad som händer och om någon har en svacka i förhållandet/sexet osv. Vi pratar gärna om det och ger varandra råd om hur vi ska förbättra det osv.
    Med min man pratar jag väldigt mycket och ingående om allt, det har vi gjort från första början. Med vänner pratar vi också en del sex men inte så ingående. Med familjen, mycket lite.
    Trollbarnet skrev 2012-08-15 00:23:57 följande:
    Jag kan känna mig väldigt ledsen över det, väldigt ofta. Att man någonstans innerst inne är så kär och så kåt på sin partner att man aldrig skulle vika från dennes sida, men då å andra sidan så vet man att det är vad som händer i dagens samhälle, alla gökar runt, byter partners, har barn med flera olika och skiljer sig hit och dit. Jag saknar vad jag såg när jag var en liten flicka och fick se föräldrar som var gifta, lyckliga och även hade det dåligt men det var sällan skilsmässor. Man kan aldrig riktigt ge sig själv den där ultimata lyckan och lita blint på att det kommer att vara jag och min partner - tills döden skiljer oss åt. 

    Det är det man ofta ser och hör om i dagens samhälle, tyvärr, brustna sorliga familjer. Men det finns fortfarande de lyckligt gifta. Det finns ännu sådana personer med en inställning och önskan om att dela livet med en enda person. Tyvärr är det nog så att det är det olyckliga och det tragiska som alltid basuneras ut och som det pratas om, börjar man prata om evighetslång lycka och kärlek så tycker många det känns otrovärdigt eller skrytsamt.
    Trollbarnet skrev 2012-08-15 01:04:38 följande:
    Okej.
    Vad gäller snacket om preventivmedel och sånt då? Hade ni det när ni var 14-15 eller var det inget snack om saken alls? I vilken ålder blev det aktuellt?
    Inget preventivmedel eftersom vi inte hade sex innan vi hade gift oss, sen har vi velat ha barn och när vi inte ha velat ha barn har vi använt oss av kondom/säkra perioder. Hormonrubbande/biverkningsorsakande saker är jag inte intresserad av. 
  • Anonym (sexualfrustrerad)

    Hej!Lite Off topic kanske.Passar på att fråga:

     Som praktiserande kristen undrar jag om det finns någont diskussionsforum om sex och samlevnad för Kristna på Svenska?

    hittade den här sajten: http://site.themarriagebed.com/front-page

    men den känndes inte så aktuell för mig som singel och dessutom på engelska.De flesta kristna sajter som diskuterar sex och samlevnad verkar vända sig till gifta.Något tips?

         

  • Anonym (mer peppar)
    Anonym (sexualfrustrerad) skrev 2012-08-15 14:08:43 följande:
    Hej!Lite Off topic kanske.Passar på att fråga:
    Som praktiserande kristen undrar jag om det finns någont diskussionsforum om sex och samlevnad för Kristna på Svenska?

    hittade den här sajten: site.themarriagebed.com/front-page

    men den känndes inte så aktuell för mig som singel och dessutom på engelska.De flesta kristna sajter som diskuterar sex och samlevnad verkar vända sig till gifta.Något tips?
    Starta en tråd här på familjeliv...
  • Anonym (VF)

    En generell, och kanske hafsig reflektion: denna tråd och de trådar med "mer peppar" verkar vara de mest vältaliga och reflekterande i detta forum. Eller så är det bara så, att de domineras av kvinnor ;) Jag är rätt ny här, så jag må göra mig skyldig till en idografisk rgeneralisering, det ber jag om ursäkt  för.

    Skämt å sido. Jag är själv inte troende, men kommer från en sådan miljö och känner igen många av resonemangen (och/eller fördomarna). Men bilden/frågan religion och synen på sexualitet ändras väl över tiden. Eller är det så, att den allmänt sexualliberala hållningen i samhället idag gör att den religiösa sfären blir snävare; att synen på sexualitet blir striktare innanför samfundnens ram, för att hålla "moralmoraset" i övriga samhället på avstånd?

    Hur är era erfarenheter, ni som är aktiva i ett samfund. Hur ser den mer allmänna/offentliga debatten ut inom ramen för ert samfund/rörelse/community? 

  • lykantrophona

    Min religion har inga särskilda regler om sex. Den har inga strikta regler om i stort sett något faktiskt.

     Jag är hedning, jag tillber asar, vaner och lokala makter. Jag växte upp i en sån där typisk sekulär t kristen familj där man döper barnen, men inte tror på något egentligen.

    Nu blev jag ju först aktiv i seden när jag redan blivit sexuellt aktiv, men jag har haft funderingar åt det hållet sen jag var 14. Började ha sex när jag var ungefär 16. Jag har alltid tänt på smärta, bondage etc. Jag är bi, har hög sexlust och har lätt för att ha sex utan kärlek. Jag skulle aldrig passat in i en kristen frikyrka! Jag älskar att vara en slampa.

    Idag (23 år gammal) är jag tillsammans med en kille som var oskuld när vi träffades. Inte på grund av religion (han är agnostiker och lutar snarare åt fornegyptisk religion än kristendom), utan pga blyghet. Jag var betydligt erfarnare, men jag lärde upp honom. Vi hade varit vänner i flera år innan, så den här bilden som vissa i tråden målar upp ("förhållanden som börjar som ONS") stämmer inte. ONS är det ju inget fel på, men för min del finns det ju inga sådåna känslor för mina KK och ONS jag haft att jag skulle velat bli tillsammans med dem.

    Nåväl, Freja har lärt mig att jag ska vara stolt över min kvinnlighet och att ingen annan ska lägga sig i mina sexfantasier. Sex är inte fult, och man kan vara slampig om man vill.

    Dessutom känns det som de flesta hedningar jag pratat med haft en väldigt öppen inställning till sex. Allt från tantrakurser till att gå i Prideparaden och grova sexskämt. Jag menar, jag har druckit ur lerkärl formade som kön på ett blot, så man kan inte vara pryd...

  • Anonym
    Mr x skrev 2012-08-15 02:21:21 följande:
    Kan bara gratulera till att du hittade vägen ut tillslut :) även du som lämnade JV!!
    Har själv lite erfarenheter om liknande saker, det tar sin tid att bilda sig en mer sann och ärlig bild av världen.

    Har du kontakt med några vänner från den tiden nu?
    Var det enbart den mannen du träffade som fick dig att tänka till ordentligt?
    Hade du inte funderingar långt tidigare?

    Intressant tråd :)

    Det var en lång o svår väg. Visst bavr det många saker som gjorde att jag vandrade den vägen. Små o stora saker som satte igång processen. Absolut inte bara sexbiten, men eftersom tråden nu handlade om just sexet så koncentrerade jag mej på det. Och när det gällde just sexet så var det en man som fick mej att vakna upp rejält.
    Funderingarna hade redan pågått i åratal när jag träffade honom så på många områden var jag redan hedning, eller "avfälling" som det kalls i kretsen, men jag hade ännu enorma sexuella spärrar.
    Jag har få kontakter kvar från min tid i kyrkan. De som kan respektera mej som den jag är idag och som inte försöker pracka på mej sina sanningar o övertyga mej om att jag är lurad av djävulen, de kan jag umgås med civiliserat om än ganska ytligt. ett fåtal kan ta till sej vad jag faktiskt har gått igenom och de försöker förstå min väg. Resten har jag inget som helst utbyte av idag. Det intresserar mej inte att höra predikningar om mina synder. Jag kan redan alla svar o alla frågor. Alla bibelord o alla lösningar, men jag tror helt enkelt inte längre på det. Att försöka förklara för de som ännu inte har kommit till min punkt i livet o som inte vet att det finns en annan väg är meningslöst. Det är slöseri med energi.
    Tyvärr är mina föräldrar kvar i detta o det är väldigt jobbigt att se min mammas sorg över att hennes barn är på väg till helvetet, som hon ju faktiskt tror. Ngn släkting har faktiskt oxå sagt att det vore bättre att jag dog i en bilolycka än att jag kom till helvetet.
    Tråden är verkligen intressant o en av anledningarna till att pajkastningen uteblivit är kanske att det inte går att fullt ut diskutera trosfrågor på ett objektivt sätt eftersom de inte är objektiva utan så intimt förknippade med hela personligheten att det bli omöjligt. Så man får helt enkelt bara lyssna på andra bara.
    Nån som lever i detta är så totalt övertygad om att det är det rätta livet så att det är helt ofattbart. Jag tycker synd om de som ännu lever kvar i sin föreställning. Synd om de som inte har provat något annat o som inte har referensramar, men ändå en övertygelse om att de har svaret.
    Beträtta om dina erfarenheter om du vill....
  • Anonym
    Trollbarnet skrev 2012-08-15 01:04:38 följande:
    Okej.
    Vad gäller snacket om preventivmedel och sånt då? Hade ni det när ni var 14-15 eller var det inget snack om saken alls? I vilken ålder blev det aktuellt?

    I mitt fall var det så självklart att man itne skulle ha sex före äktenskapet att preventivmedel bara var en onödig äcklig anledning till att ha syndigt sex.
    Jag är lärd att man behöver inte veta något alls om sex för när man väl gift sej så kan man det. Till och med djuren kan det ju så varför skulle inte människan kunna bara av sej själv. Ungefär så.
    Jag började med p-piller några månader innan jag gifte mej o visste verkligen ingenting om preventivmedel. Jag kände mej väldigt äcklig när jag började med p-piller. Trots att jag inte hade sex förrän lång tid efter vigseln så jag  var verkligen på den säkra sidan.
  • lykantrophona
    Anonym skrev 2012-08-15 18:26:31 följande:


    Jag är lärd att man behöver inte veta något alls om sex för när man väl gift sej så kan man det. Till och med djuren kan det ju så varför skulle inte människan kunna bara av sej själv. Ungefär så.
    Personer som säger att "djuren är bra på sex direkt" har nog aldrig sett en kåt hanhund missa hålet gång på gång vid sin första parning. Djur vet visserligen vad sex är, men det innebär inte att de är duktiga på det i början. Bläckfiskhanar brukar ofta ta död på sina honor första gången, helt enkelt för på grund av klumpighet.

    /biolog

    Ja, okej, det var offtopic. Men, men.

    På tal om religion och sex. en.wikipedia.org/wiki/Kanamara_Matsuri

     



  • Anonym
    lykantrophona skrev 2012-08-15 18:40:59 följande:
    Personer som säger att "djuren är bra på sex direkt" har nog aldrig sett en kåt hanhund missa hålet gång på gång vid sin första parning. Djur vet visserligen vad sex är, men det innebär inte att de är duktiga på det i början. Bläckfiskhanar brukar ofta ta död på sina honor första gången, helt enkelt för på grund av klumpighet.

    /biolog

    Ja, okej, det var offtopic. Men, men.

    På tal om religion och sex. en.wikipedia.org/wiki/Kanamara_Matsuri

     



    Haha... ja du ser. Men så sa man till mej. Man skulle kunna det av sej självt för Gud skulle välsigna om man väntat till efter bröllopet.
    Intressant dock med klumpiga djur som oxå behöver träning.
    Precis som vi människor.  Vi vet oxå vad sex är men behöver faktiskt träna.
  • Sacro

    Känns som flera i den här tråden har relationer bakom sig som på olika sätt påverkat dem negativt. Kan se att mycket av det som kommer fram om förbud, pekpinnar och utanförskap inte är grundat i Bibeln. Det gör mig ont i hjärtat av att höra värderingar som lärts ut och saker som vinklats helt fel.

Svar på tråden Troende och sex ?