• Marge Simpson

    Äggdonation Ava Peter november 2012

    Hej Alla!

    Jag startar en ny tråd, eftersom vi nu i november varit i St Petersburg och AVA Peter kliniken där och gjort en ÄD med makens simmare.

    Det skulle vara trevligt att höra om det finns fler där ute, som vi, som är ute sent i livet men som ändå ser ljust på framtiden, att diskutera frågor och annat som kommer upp i samband med ÄD.

    Det är första gången vi gör detta, och vi har satt in ett ägg som var näst intill exemplariskt, på rekommendation av Dr Z på kliniken. Jag väntar fortfarande på mitt första grav test, för att se om det har tagit sig.

    Jag har egentligen nästan inga biverkningar av medicinerna, är det fler som är som mig, eller har ni en massa biverkningar? Fick ni positivt första gången eller fick ni göra om det flera gånger innan det tog sig? Hur försiktig bör man vara efter ett positivt första test? Kan man leva lite mer som vanligt då?

    Jag har massor av frågor, men ingen i min egen situation att diskutera och utbyta erfarenheter med. Om ni finns där ute, vore det trevligt om ni svarade på min tråd.

    Kram
    Marge

  • Svar på tråden Äggdonation Ava Peter november 2012
  • julia2012

    whow!! :)
    Du gjorde det! (köpte barnvagn:))
    !

    Vad bra!  Hoppfull!
    Att allting går bra! Härligt!

    Jag har en fråga till er, (Em o Marge)behövde ni också ta bakterieprov.
    (pga av att jag varit utomlands o anlitat sjukvården där)
    Jag är så trött på alla prov!

    Hm så en annan fråga.
    Jag tar fortfarande crinione,en per dag.
    Diana,ordinerade att jag ska ta det ,tom v 31.

    Men gyn ,här i Sverige,verkar lite skeptiska.
    Har ni också blivit ordinerade crinone,vet ni varför,isåfall?
    ---Och Hur har ni valt att göra?

    Allt gott!

    _

  • Emos00

    Ja Julia det är standard att du måste ta baktrieprov om du fått sjukvård utomlands. VIlket är jätte bra för att minimera risken av resistenta bakterier. Det gäller alla som fått sjukvård utomlands oavsett anledning. Men provet togs när jag skrevs in på MVC tillsammans med alla andra prover så det var inget konstigt alls!

    Ja, jag tar fortfarande Crinone och ska göra det till vecka 32 enligt Dr Diana ordination. För min del så känns det bra då jag har en forkortad Cervix pga koniseringar. Progesteronet har vid forskning visat minskad risk för förtidig födsel. Min gynläkare som jag har haft hela tiden tyckte det var bra och min barnmorska på MVC hade inga synpunkter på det. Men min MVC mottagning verkar vana vid att ta emot ÄD patienter. Sen vad jag har läst så kan man inte överdosera progesteron för kroppen tar bara upp det som behövs. Men kroppen ska egentligen producera det progesteron den behöver redan vid 12 veckors graviditet.

    Att gyn här hemma är skeptiska har säkert med okundskap att göra. Det är ju inte många kliniker som håller på med ÄD här i Sverige så det är klart att kunskapen inte är lika hög. I Sankt Petersburg jobbar de ju med det här hela tiden och borde således har kunskap därefter.

    Men samtidigt verkar olika utländska kliniker säga olika. Jag tror, som det är med allt, det finns inget rätt eller fel. Man får helt enkelt följa de råden som man tror kommer från den mest pålitliga källan.

    kram
    Em

  • julia2012

    Verkligen!

    Det är ju .inte alla,som är insatta  o kan förstå .(vi som gjort Äd,har ju gjort ,en resa ,som inte alla andra garvida ,har gjort)

    KRAM

  • Emos00

    Hej alla,

    Jag ser att du gått 1 månad sedan någon skrev något! Jag tar det som ett gott tecken alla "jäser på" som de ska!

    Nu borde väl den första "tråden" bebisen vara född. Väntar med spänning att höra av Marge.

    Själva har vi precis varit på tillväxt UL och allt såg så bra ut. Så skönt att bara få se de lilla livet och hur det far runt.
    Kram
    Em

  • Marge Simpson

    Hej Alla!

    Hur går det för er? Ja, Em, det var länge sedan vi skrev något, vad roligt att du påminner! Jag hoppas att det går bra för er alla. Jag hoppas att jag får följa med er hela vägen fram.

    Min vardag är numera full av blöjbyten och amning Skrattande Vi fick en son den 9 mars. Han är så fin och snäll, kan inte vara lyckligare än vad vi är nu. Känns lite konstigt att inte vara gravid längre, med all den oro, längtan och förväntan som den perioden var. Det har ju varit en resa utan motstycke. Något vi inte kommer att uppleva igen. Men en härlig tid att minnas med glädje.
    Det är härligt att vara småbarnsmamma igen med. Lite tröttare än jag trodde att jag skulle vara (därav minskad datortid) men det går framåt, och jag har ju att göra hela dagarna Glad

    Nu är det strax matdags igen. Sköt om er och skriv gärna en rad här, så att vi alla får höra hur det går för er.

    Kram
    Marge

  • hoppfull03

    Grattis Marge till lilla pojken :))

    Härligt att höra att krabaten i magen mår bra, Em :)

    Jag är i vecka 18 och går o väntar på RUL nästa vecka med både spänning och oro. Hade en blödning för ca en vecka sen och det var livmoderkakan som låg långt ner o skavde. Tvillingarna mådde bra då. Man är nästan orolig hela tiden o det är inte ofta jag kan helt slappna av. Hoppas det blir bättre efter RUL. Kommer sen få gå på UL varannan vecka. Noggrann kontroll med tvillingar, min ålder och ÄD.

    Kram

  • Emos00

    Stort grattis Marge! Så roligt att er så otroligt efterlängtade bebis är här! Oj vad jag längtar nu att få träffa den här ligga "ligisten" har jag i magen!

    Jag tror vi alla förstår mer än väl vad du menar med resan vi alla har gått igenom. Men vi vet ju att det är värt det flera gånger om när man har resultatett i sin famn. Hur trött och sliten man än är! Man borde "spara" den tacksamhetskänslan i en burk för den behöver man när man har en 3-åring som trotsar som värst. Vi har haft det av och till nu i perioder hemma och det om något tar på krafterna. Men jag tror faktiskt att vi som har gått igenom den prövning vi har njuter lite mer av att vara föräldrar än gemene man.   

    Det kommer gå bra Hoppfull men tyvärr är ju graviditeten för oss alla mest för knippad med massor av oro. Och det är klart att det bli säkert ännu tuffare när det är två och den extra påfrestning det är på kroppen. Men som jag försöker varje dag fortfarande tänka - en dag i taget!

    Stor kram till er alla och hoppas våren är här för att stanna nu!
    Em

  • julia2014

    Hej På Er!

    Grattis ,Marge! :)
    Oj,oj,oj ! Vad roligt,att allting har gått bra.

    Ja,vi är i olika faser,allihop. Jag håller med Emos,om att det är,mycket oro förknippat med en graviditet.
    Att ta en dag i taget .är mycket bra.

    Jag glädjer mej, å era vägnar ---Emos och "hoppfull".
    Jag har ,nu ,för någon vecka sedan,varit på,mitt noch-ul-
    -allt var bra.

    Jag har en del ,sammandragningar,det är ganska jobbigt.Men jag försöker att verkligen,ta det riktigt lugnt.
    Jag kommer inte att jobba,mer ,under denna garviditet.Det känns underligt-men som helt rätt prioritering.

    Alla  på Mvc,är verkligen,vädligt,nogranna och omhändertagande,o det är ju bra.

    Många Kramar

    Julia

  • hoppfull03

    Vad bra Julia att du blir helt sjukskriven nu. Jag är det och tycker det är bra. Var och hälsa på jobbet idag och är helt slut nu. RUL gick jätte bra . Tvillingarna mådde bra och var lagom stora :) Ska nu försöka sluta att oroa mig och bara njuta av att vara gravid och planera, inhandla o se fram emot när de föds :) kram

Svar på tråden Äggdonation Ava Peter november 2012