• Marge Simpson

    Äggdonation Ava Peter november 2012

    Hej Alla!

    Jag startar en ny tråd, eftersom vi nu i november varit i St Petersburg och AVA Peter kliniken där och gjort en ÄD med makens simmare.

    Det skulle vara trevligt att höra om det finns fler där ute, som vi, som är ute sent i livet men som ändå ser ljust på framtiden, att diskutera frågor och annat som kommer upp i samband med ÄD.

    Det är första gången vi gör detta, och vi har satt in ett ägg som var näst intill exemplariskt, på rekommendation av Dr Z på kliniken. Jag väntar fortfarande på mitt första grav test, för att se om det har tagit sig.

    Jag har egentligen nästan inga biverkningar av medicinerna, är det fler som är som mig, eller har ni en massa biverkningar? Fick ni positivt första gången eller fick ni göra om det flera gånger innan det tog sig? Hur försiktig bör man vara efter ett positivt första test? Kan man leva lite mer som vanligt då?

    Jag har massor av frågor, men ingen i min egen situation att diskutera och utbyta erfarenheter med. Om ni finns där ute, vore det trevligt om ni svarade på min tråd.

    Kram
    Marge

  • Svar på tråden Äggdonation Ava Peter november 2012
  • Emos00

    Nu känns det som våren verkligen har kommit! Så härligt!

    Vi räknar verkligen dagarna nu! Det är 5 veckor till beräknat men jag hoppas att hen kommer lite innan.

    Jag jobbar fram till Valborg för att sen ha lite ledigt innan. Jag har jobbat heltid hela min graviditet och det har fungerat bra för mig. Jag trivs med att ha fullt upp och det passar mig bäst. Sen är det klart att det är tufft nu på slutet när man sover så dåligt att jobba hela dagarna men det går det med. Men det är ju så olika hur man mår och känner sig. Det viktiga är att man gör det som känns bäst för en själv, jobba eller inte.

    kram
    Em

  • julia2012

    Hej på er!

    Jag tillbringar dagarna,med att ta det lugnt ,o att planera ,o fixa för att det ska bli så bra som möjligt,när bebisen kommer.Lite som du "hoppfull" :)

    Whow! Emos-tänk att det bara är fem veckor kvar!

    Jag ska göra ett besök på bb,denna vecka.Jag hoppas.att jag kommer att kunna bestämma mej,för hur jag ska föda ,då jag varit där.
    Jag velar lite,då jag ,vet att det kan bli så att det hela inte kommer igång,o då behöver jag få dropp å så.

    Hur ska ni göra,får jag fråga det?

    Jag undrar också ,hur ni gör med barnvagn?
    Jag tror att det blir en combivagn ,för mej,iallfall.

    Ha det nu riktigt bra i vårvärmen!!

    Kram

  • hoppfull03

    Hej på er! Det börjar närma sig Em, spännande :) En sommar med liten bebis , härligt ! Du får sitta i skuggan och amma :) Julia: visst är det roligt att inhandla lite baby saker!? :) Jag vill bli snittad, för att det är tvillingar. Läkaren trodde det inte skulle bli något problem att få det. Får väl se. Ha en skön annandag påsk! Kram

  • Emos00

    Hej!


    3 veckor kvar! Det finns inte i min tanke att gå över tiden! Jag gjorde inte det sist så jag hoppas att jag inte gör det den här gången heller! Det är tillräckligt tungt nu tycker jag! Känns mest konstigt att jag bara ska jobba 4 dagar till! Men sen har jag bokat in massor av praktiska saker som tandläkaren, frisören, banken m.m.


    Jag kommer om inget händer föda som vanligt på BB Sophia i Stockholm. Jag har bara ljusa minnen från tidigare förlossning om man bortser från den fruktansvärda smärtan. Men den har man ju tack och lov nästan glömt nu!

    Nya vagnen ska jag hämta om en vecka. Annars har jag inte köpt så mycket. Fortfarande nojig att något ska gå fel och vågar inte riktigt slappna av.

    kram
    Em

  • hoppfull03

    Hur mår du Emos? Har bebisen tittat ut nu? :) Jag är i v 24 nu. Börjar redan bli riktigt tungt. Ska på ul om en och halv vecka . Ska göra NOTSH eller vad det heter. Man kollar om de mår bra , vuxit bra och om flödet från livmoderkakan är bra. Har snart köpt hem allt nödvändigt. Har hört att svenska tvillingklubben rekommenderar att man packar bb väskan redan v 25 när man bär tvillingar. Så den ska jag också snart packa . Men hoppas de håller sig kvar i magen lääänge och växer till sig :)

  • julia2012

    Hallå!
    Jag mår bra ,men uh vad jag börjar bli tung nu.Jag sover inget vidare på nätterna.
    Jag sover väl två timmar ,i sträck-ibland ,bara en timma i taget.:(
    Å sen behöver jag kissa ,eller bara ändra lite på en kudde.:)
    Ja,ja jag är noga med att lägga mej å vila en stund på dagen å-och det är ju bra.

    Ja,jag undrar också hur det går för dej,Emos? Kanske har du redan fått ditt lilla barn?
    Å du hoppfull-du bär på två små barn.-du får ,ta riktigt väl hand om dej.

    Jag försöker att ta en dag i taget,jag har ju nio veckor kvar.

    Jag har ordnat med några grejer nu.--och ja,det är väldigt roligt,att gå o tiita på små fina barnkläder..
    Och att handla ,ibland,nör jag hittar något riktigt fint! :)
    Det där med vagn ,tycker jag fortfarande är lite knepigt-men det får ordna sig de me.

    Kram Kram
    Julia

  • Marge Simpson

    Hej!

    Hur går det för dig Em?! Vi är alla så nyfikna att höra om du har fått din bebis eller om du fortfarande väntar på att det lilla underverket ska komma. Om du orkar, kan du väl höra av dig här. Konstigt det där med smärtan, man glömmer så fort! Sonen är nu två månader och allt det är så gott som glömt redan.

    Hoppfull, kul att du snart ska göra det stora ultraljudet. Det var häftigt att se, och att allt fanns där. Vi räknade fingrar och tår Glad Vecka 25, jag antar att även om de inte kommer i vecka 25 så kommer du inte att gå i 40 veckor? Blir det kejsarsnitt eller har ni inte bestämt ännu?

    Julia vilken vecka är du i nu? Vet hur du känner dig, för mig var det lika dant. Hörde någon stans att det är bra att inte sova hela nätter under graviditeten, så förbereder man sig för att nattmata sin illa bebis. För även om han sover fem timmar mellan målen ibland, så vaknar jag mest hela tiden för att se att han mår bra.
    Kan rekommendera butiken Next. Finns på nätet nextdirect.com och som butik i Kista C. De har lite roligare kläder än HM och de andra kedjorna.

    Nu håller vi tummarna, speciellt för dig Em!
    Kram
    Marge

  • Emos00

    Ingen bebis än! Vankar verkligen fram nu! Trodde att det var något på G igår kväll men det lugnade ner sig sen under natten. Det är verkligen med skräckblandad förtjusning jag ser fram emot förlossningen. Jag vet hur j-vla ont det gör och vilken pers det är men att vi snart ska få träffa det lilla livet känns så stort att det inte finns ord för det! Det vi vet är ju att man sätts igång i vecka 41+0 när man fått assisterad befruktning så max 2 veckor kvar!

    Jag ser verkligen fram emot att ha det lilla livet på utsidan för jag sover så sjukt dåligt och har ju gjort hela graviditeten. Jag ser fram emot att få sova mer en 2 timmar i sträck vilket jag inte gör idag. Och att lägga sig och vila under dagen gör saken bara ännu värre! Jag försöker hålla mig sysselsatt nu för jag blir så rastlös av att bara gå hemma. 

    Vi får verkligen hoppas Hoppfull att de små liven håller sig på insidan ett bra tag till!  

    Självklart kommer jag skriva några rader när underverket är här! Så håll alla tummar och tår nu!

    kram
    Em

  • julia2012

    Marge--Jag kan ,knappt förstå ,att ditt barn ,är två månader,nu.
    Jag,är i v 31.Jag börjar bli lite orörlig.MIn mage övar sig,och jag behöver bara gå uppför en liten ,liten backe,så blir det jobbigt. Så jag går bara korta promenader.

    Tack för tips om en bra affär,ska kolla

    Emos!!! Jag håller alla tummar och tår!!!!

    o du Hoppfull.-var rädd om dej!!

    Jag har hittat ett bra skötbord,det heter "Gulliver.det fanns på Ikea.
    Jag har också köpt ett "komma hem" Paket-ifrån apoteket.

    Nä nu ger jag mej ,för denna gång!

    Ta hand om er!

    kram.kram
    Julia

Svar på tråden Äggdonation Ava Peter november 2012