• MissKS

    Vi som sätter hoppet till långtidsodling och återföring av blastocyst! Utbyte av tankar, erfarenheter, funderingar och pepp!

    För första gången har jag embryon som långtidsodlas. Förhoppningvis blir det återföring av en fin blastocyst på måndag! Jag har inte hunnit läsa in mig på ämnet ordentligt, vågade knappt hoppas att det skulle bli verklighet. Men kliniken ringde idag (på dag 3) och bekräftade att våra embryo mår bra, vilket innebär att vi kör på till dag 5. Jag känner ingen som varit med om detta och skulle så gärna vilja att det fanns en grupp här på FL för oss som är mitt i blastocyst-projekt, men även för er som siktar på det, eller redan varit igenom det! Hoppas att fler än jag känner så. Själv har jag gått igenom fem IVFer. Den tredje resulterade i min fina son! Han blev till av ett embryo som inte fick bra poäng och återfördes tillsammans med ett annat. Övriga IVFer har jag fått toppembryo på dag 2 eller 3 som aldrig lett till något. Nu är vi alltså inne i syskoncirkusen och hoppas att det ska lösa sig till det bästa. Vi gör IVFer pga att min makes spermier är få i antalet. Vi har väldigt låga chanser till spontan graviditet... Nu går vi till Nordic IVF Malmö och vi trivs otroligt bra. Dessförinnan har vi varit på Öresundkliniken och RMC. Öresund var "sådär" och RMC var en katastrof. Ingen av klinikerna fick någon ordning på min behandling, trots att jag är ung (33 år) och frisk. Nordic satte direkt in vanlig dos av Gonal-F och det har lett till stabilare resultat med lagom antal ägg. Nu återstår bara att bli gravid också. Jag hoppas på att blastocyst är vår lösning. Häng med, dela med dig av dina erfarenheter!!


    Besök mig gärna, nabbarochklor.bloggproffs.se
  • Svar på tråden Vi som sätter hoppet till långtidsodling och återföring av blastocyst! Utbyte av tankar, erfarenheter, funderingar och pepp!
  • JenJoh5

    Klesson1, ja jag hoppas verkligen det ska lyckas nu men vi har ju flera embryon i frysen och det känns skönt att veta att man kan göra fler försök om det skulle behövas, men nu hoppas vi ju att vi alla här har tur och lyckas så snart som möjligt!!! Tack för tumhållning! Jag ska ringa kliniken på måndag och meddela mensstart och sen rullar det på. Jobbigaste är ju ruvningen tycker jag, när man inte vet hur det kommer att gå! Inte så länge kvar tills din klinik öppnar igen då, skönt det!

    Då är du snart igång igen då troll lycka. Kul att vi är flera som är igång snart igen!

  • LnH

    Jag råkade få syn på tråden och jag har gjort FET med en 6 dagars blastocyst.
    Vi försökte väldigt många gånger, först privat med 2 färskförsök och 2 FET vilket ledde till 1 tidigt missfall.
    Sedan så gjorde vi 3 färksförsök via landstinget varav 2 FET och då kände jag att det nog fick vara nog men vi hade ett 2 dagars och ett 6 dagars i frysen så tänkte att vi testar dem och lyckas det inte så blir det inga barn. Så de tinade först upp det som var 2 dagar och det dog, så då tinade de upp blastocysten och då sa det att de oftare överlever. Det överlevde och såg perfekt ut. Och det blev vår lilla son. Sen har vi planerat fet fler gånger men då har embryot dött.

    Jag frågade fler gånger om odla längre men de sa att det inte förbättrade chanserna, dock så läste jag att i USA långtidsodlade man nästan alltid pga det var större chans att lyckas.

    Lycka till alla i tråden!

  • Love is everything

    Kellson1: Ja, det får vi verkligen hoppas!
    Jag har bara erfarenhet från stimulerat FET och har haft bra resultat med det. Det är ju alltid lättare att pricka in rätt insättningsdatum vid stimulerat.

    Troll lycka: Ja, det är fantastiskt! Vi har gått på Carlanderska i Gbg hela tiden, betalat alla försök själva.

    MissKS: Tack! Det är helt ok! Ja, det har varit en riktigt lång och tuff tid, det tog ca 5 år att få vår son, 20 st hormonbehandlingar totalt inkl fyra ivf-försök. Men det är verkligen värt varenda tår, smärta och krona. Jag råder alla till att försöka så länge man bara kan!

    JenJoh5: Tack så mycket!

    LnH: Då är vi två nya här i tråden! Dessutom med många ivf-försök i bagaget, varsin son och som vill få syskon! Välkommen du med! Genom långtidsodling dör ju alltfler ägg på vägen, men de som är kvar har högre procent att ta sig. Oftast gör man bara långtidsodling vid fem eller fler ägg vid äggplock.

    Hur gör ni andra efter FET/ET, är ni sjukskrivna eller tar semester för att vila extra mycket eller kör ni på med jobb som vanligt? När jag blev gravid med min son var jag ledig två veckor sammanlagt. Låg i siffan och plöjde avsnitt efter film. Kanske funkar? Tänkte göra nåt liknande denna gång. Iaf vara hemma från jobbet ett tag. Imon blir det utlandssemester, börjar med Provera imon med, så om en månad ca är man ruvare igen förhoppningsvis!

  • Kelsson1

    JenJoh5: Ja har man fler embryon i frysen har man inte panik på samma sätt som med sista

    Love is everything: Jag hoppas så att kliniken går med på stimulerat för mig också nu sista gången.
    Med dottern var det färskförök och jag var så söndertrasad av ÄP att jag var sjukskriven i två veckor o kunde inte göra annat än att sitta (eller ja halvligga) i soffan. Nu sista FET var på första semesterdagen men blev ingen vila för det för åkte direkt iväg med dottern (maken jobbade ännu) o hade fullt upp i en vecka.
    För egen del tror jag inte att det gör någon skillnad, tror mer på hormoner som behövs för mig.

  • JenJoh5

    Love is everything, jag har tagit det lugnt dagen för ET/FET men sen jobbat som vanligt dagen efter. Första ivf-försöket med ET gick ju bra då jag blev gravid och fick en dotter, andra FET gick bra men slutade ju tyvärr i missfall så jag har väl typ försökt leva som vanligt men försökt att inte stressa så mkt bara. Men det är väl olika hur man gör.

    Kelsson1, ja så är det ju. Jag är inte så nervös för upptining eller så heller då jag vet att vi ju har flera i frysen att tina upp och om försöket inte går vägen finns det ju embryon till fler försök. Men nu hoppas vi ju på att det går bra för oss alla!

  • MissKS

    Jag brukar leva som vanligt under en IVF, även efter ET. Denna gång kommer jag dock ha semester så jag planerar att vila mer och stressa mindre. Men det som jag ändrar på är att jag slutar med socker. och bröd Inget godis, glass, kakor, glass eller dyligt. Jag har läst (jag har nog skrivit om det det innan) i en vetenskaplig artikel om att högt blodsocker har en toxisk effekt på embryon. I studien fick de kvinnor som gått på en sockerfri diet med högt innehåll protein i mycket större omfattning plus under en IVF, oavsett BMI. Man tror att metaboliter (alltså nedbrytningsresterna) påverkar miljön i livmodern negativt.


    Besök mig gärna, nabbarochklor.bloggproffs.se
  • JenJoh5

    MissKS, verkligen duktigt av dig att sluta med allt onyttigt. Ska också testa detta nu när jag ska ruva igen. Låter intressant och värt att prova. Har ju inget direkt att förlora på det direkt. Nu närmar det väl sig för dig, när har du insättning? Visst var det nu i veckan?

Svar på tråden Vi som sätter hoppet till långtidsodling och återföring av blastocyst! Utbyte av tankar, erfarenheter, funderingar och pepp!