• MissKS

    Vi som sätter hoppet till långtidsodling och återföring av blastocyst! Utbyte av tankar, erfarenheter, funderingar och pepp!

    För första gången har jag embryon som långtidsodlas. Förhoppningvis blir det återföring av en fin blastocyst på måndag! Jag har inte hunnit läsa in mig på ämnet ordentligt, vågade knappt hoppas att det skulle bli verklighet. Men kliniken ringde idag (på dag 3) och bekräftade att våra embryo mår bra, vilket innebär att vi kör på till dag 5. Jag känner ingen som varit med om detta och skulle så gärna vilja att det fanns en grupp här på FL för oss som är mitt i blastocyst-projekt, men även för er som siktar på det, eller redan varit igenom det! Hoppas att fler än jag känner så. Själv har jag gått igenom fem IVFer. Den tredje resulterade i min fina son! Han blev till av ett embryo som inte fick bra poäng och återfördes tillsammans med ett annat. Övriga IVFer har jag fått toppembryo på dag 2 eller 3 som aldrig lett till något. Nu är vi alltså inne i syskoncirkusen och hoppas att det ska lösa sig till det bästa. Vi gör IVFer pga att min makes spermier är få i antalet. Vi har väldigt låga chanser till spontan graviditet... Nu går vi till Nordic IVF Malmö och vi trivs otroligt bra. Dessförinnan har vi varit på Öresundkliniken och RMC. Öresund var "sådär" och RMC var en katastrof. Ingen av klinikerna fick någon ordning på min behandling, trots att jag är ung (33 år) och frisk. Nordic satte direkt in vanlig dos av Gonal-F och det har lett till stabilare resultat med lagom antal ägg. Nu återstår bara att bli gravid också. Jag hoppas på att blastocyst är vår lösning. Häng med, dela med dig av dina erfarenheter!!


    Besök mig gärna, nabbarochklor.bloggproffs.se
  • Svar på tråden Vi som sätter hoppet till långtidsodling och återföring av blastocyst! Utbyte av tankar, erfarenheter, funderingar och pepp!
  • Kelsson1

    JenJoh5: Så spännande, snart ruvar du igen

    Love is everything: Men då måste det bara lyckas nu

    Ego: Själv hade jag tänkt vänta till september med sista FET försöket och försöka övertala kliniken att testa stimulerat den här gången. Vi får väl se hur de ställer sig till det.

  • Troll lycka
    Love is everything skrev 2014-07-31 09:55:49 följande:

    Hej! smile1.gif Vad kul med en blastocyst-tråd! Här är en som gjort 6 ivf- försök med tiopoängs blastocyster (5-dagars). Det har resulterat i fyra graviditeter varav 1 son, 2 mf och 1 utomkvedshavandeskap.
    Pga två utomkveds bakom mig och förmodligen inflammerade äggledare opererades båda äggledarna bort i januari i år. Efter det har jag fått tillbaka min egen mens efter ca 10 års uppehåll pga PCO. Så nu känner jag att kroppen har läkt och är redo för en ny liten frysis. Har två st blastocyster kvar i frysen och hoppas att någon av dessa vill ta sig.

    De tre senaste insättningarna har jag haft blastocyster som varit på väg att kläckas (hatcha) vid insättning och även tagit blodförtunnande sprutor Fragmin och alla de gångerna har jag blivit gravid. Vinnande koncept?! Tänkte köra samma nu i augusti! Ha det fint! Och fråga gärna om ni undrar något!


    Välkommen hit! Skönt att kroppen återhämtat sig! Vilken klinik går du på?
  • MissKS

    Tack Kelsson!

    JenJoh, vi har tre tvådagars, en två femdagars och en sexdagars i frysen. Nu har vi sagt att vi kör tre månader på raken med FET och hoppas att det leder till graviditet.

    Idag blev testet extremt positivt. Har aldrig haft ett så positivt test förr!! Så om sex dagar blir det återföring. Jag är så glad idag!! Kolla gärna på bilden på testet i min blogg, jag lyckas inte få upp den här...

    Välkommen Love is Everything! Kommer nog kalla dig bara för Love om det är ok? Håller tummarna för dig! Vilken resa du gått igenom, det låter väldigt kämpigt. Heja dig!!


    Besök mig gärna, nabbarochklor.bloggproffs.se
  • Troll lycka
    MissKS skrev 2014-07-31 22:38:07 följande:

    Tack Kelsson!

    JenJoh, vi har tre tvådagars, en två femdagars och en sexdagars i frysen. Nu har vi sagt att vi kör tre månader på raken med FET och hoppas att det leder till graviditet.

    Idag blev testet extremt positivt. Har aldrig haft ett så positivt test förr!! Så om sex dagar blir det återföring. Jag är så glad idag!! Kolla gärna på bilden på testet i min blogg, jag lyckas inte få upp den här...

    Välkommen Love is Everything! Kommer nog kalla dig bara för Love om det är ok? Håller tummarna för dig! Vilken resa du gått igenom, det låter väldigt kämpigt. Heja dig!!


    Besök mig gärna, nabbarochklor.bloggproffs.se
    Verkligen ett positivt test, tydligare än så blir det inte! Va roligt!!! Lycka till nu, håller tummarna!
  • JenJoh5

    Ja, nu verkar min mens vara på gång så nu är det inte så länge kvar innan man får ruva igen.

    Kelsson1, jag har gjort två FET och första misslyckades totalt och då frågade jag inför andra försöket om jag kunde få göra det stimulerat men det fick jag inte. De var av den åsikten att det görs bara om man inte har egen ÄL eller väldigt oregelbunden mens och att man har lika stor chans till graviditet vid båda sätten. Jag ville göra stimulerat för jag har lite kort menscykel ibland och hade problem med spottings flera dagar innan mensen kom igång. Då fick jag vid andra FET extra progesteton och blev gravid men fick missfall. Nu ska jag göra ostimulerat igen men med extra progesteton och hoppas verkligen det ska gå vägen.

    MissKS vad roligt, då får de snart ruva igen! Skönt med flera embryon i frysen, vi har också 5 st kvar i frysen. Så vi tänker också köra 3 försök på raken om det behövs vilket vi så klart hoppas vi slipper!! Önskar verkligen det ska funka nu på det här försöket.

    Välkommen love is everything, önskar er stort lycka till nu!

  • Kelsson1

    JenJoh5: Vi har nu sammanlagt gjort 3st FET ostimulerat och ingen av gångerna har jag fått plus på stickan. Nu har vi bara ett enda embryo kvar i frysen o kommer inte att göra fler färskförsök så hoppas verkligen att de vill sätta in lite hormoner (inte bara progesteron som jag har haft varje gång) för att öka på chanserna.
    Det här är inte för att skrämma upp dig vet om väldigt många som lyckats på FET jag tillhör tyvärr inte bara den skaran.

  • JenJoh5

    Kelsson1, jag förstår om du vill prova stimulerat efter 3 misslyckade FET som var ostimulerade. Får hoppas er klinik går med på det då, särskilt som ni bara har ett embryo kvar! Jag blev ju gravid på mitt förra FET som då tyvärr slutade i missfall så jag kan ju onekligen bli gravid på ostimulerat FET så jag hoppas ju på att bli gravid nu igen med FET. Har ju en dotter som vi lyckades med på första försöket så hoppas verkligen på att få till ett syskon snart. Så gravid kan jag ju bli. Men allt beror ju egentligen på embryot, om det ska bli en graviditet eller inte. Bara hoppas på det bästa nu! När ska du kontakta din klinik och höra om du får göra stimulerat.

  • Kelsson1

    JenJoh5: Du har alla förutsättningar att lyckas när det redan en gång tagit på ostimulerat. Jag håller tummarna hårt att det bara ska ta ett försök till!
    Jag minns inte riktigt när kliniken öppnar igen efter sommaruppehållet men tror att det var kring 8/8.

  • Troll lycka

    Ja nu vill man komma igång alltså!! Vår klinik öppnar 7/8. Jag beräknar att det blir FET ca v35. Hoppas hoppas hoppas........!

Svar på tråden Vi som sätter hoppet till långtidsodling och återföring av blastocyst! Utbyte av tankar, erfarenheter, funderingar och pepp!