• MissKS

    Vi som sätter hoppet till långtidsodling och återföring av blastocyst! Utbyte av tankar, erfarenheter, funderingar och pepp!

    För första gången har jag embryon som långtidsodlas. Förhoppningvis blir det återföring av en fin blastocyst på måndag! Jag har inte hunnit läsa in mig på ämnet ordentligt, vågade knappt hoppas att det skulle bli verklighet. Men kliniken ringde idag (på dag 3) och bekräftade att våra embryo mår bra, vilket innebär att vi kör på till dag 5. Jag känner ingen som varit med om detta och skulle så gärna vilja att det fanns en grupp här på FL för oss som är mitt i blastocyst-projekt, men även för er som siktar på det, eller redan varit igenom det! Hoppas att fler än jag känner så. Själv har jag gått igenom fem IVFer. Den tredje resulterade i min fina son! Han blev till av ett embryo som inte fick bra poäng och återfördes tillsammans med ett annat. Övriga IVFer har jag fått toppembryo på dag 2 eller 3 som aldrig lett till något. Nu är vi alltså inne i syskoncirkusen och hoppas att det ska lösa sig till det bästa. Vi gör IVFer pga att min makes spermier är få i antalet. Vi har väldigt låga chanser till spontan graviditet... Nu går vi till Nordic IVF Malmö och vi trivs otroligt bra. Dessförinnan har vi varit på Öresundkliniken och RMC. Öresund var "sådär" och RMC var en katastrof. Ingen av klinikerna fick någon ordning på min behandling, trots att jag är ung (33 år) och frisk. Nordic satte direkt in vanlig dos av Gonal-F och det har lett till stabilare resultat med lagom antal ägg. Nu återstår bara att bli gravid också. Jag hoppas på att blastocyst är vår lösning. Häng med, dela med dig av dina erfarenheter!!


    Besök mig gärna, nabbarochklor.bloggproffs.se
  • Svar på tråden Vi som sätter hoppet till långtidsodling och återföring av blastocyst! Utbyte av tankar, erfarenheter, funderingar och pepp!
  • Kelsson1

    MissKS Håller tummarna jag med

    Troll lycka: Beror på om embryots ålder, brukar väl vara 5 eller 6 dagar

  • MissKS

    Tack för tummarna! Jag klarade mig utan mens idag också, så nu vänder önskan till att den ska komma som beräknat. Alternativet betyder ju att ägglossningen inte blivit av.

    Hur ser era positiva ägglossningstester ut? Måste strecken bli lika starka? Vad säger kliniken?


    Besök mig gärna, nabbarochklor.bloggproffs.se
  • Kelsson1

    MissKS: Mig ska man inte jämföra sig med, fick inte utslag alls och månaden efter blev det därför ÄL spruta när blåsan var stor nog.

  • Troll lycka

    Ah ja det såklart, då blir det nog dag 5 för mig efter stegring.

    Jag använder clearblues digitala. så skönt att slippa tyda streck o så och få ett tydligt digitalt resultat på en gång! Va roligt att du hinner med ett försök nu, håller tummisar :)

    Har jag tur så får jag en sen ägglossning och hinner jag med. Vi får se ;)

  • MissKS

    Varför känns det som att ägglossningstest är så svåra?? De där digitala är ju dyra som attans, men det kanske ändå kan vara värt det inför ett FET!

    Jag tycker att det här med FETbörjar kännas mer och mer nervöst. Särskilt detta att inte ta mediciner. Tänk om min kropp inte kan bli gravid utan en massa understödjande preparat. Kan man få ta Crinone ändå?

    Hoppas Troll Lycka!!!!


    Besök mig gärna, nabbarochklor.bloggproffs.se
  • Troll lycka

    Jag fick min som via FET ostimulerad. Kändes oxå konstigt att man helt plötsligt skulle slippa alla hormoner men d gick ju bra :))) vid ett FET förra året bad jag om vagitorier o fick det för jag va nojjig. Läkaren sa att det gjorde varken till eller från... Använde dom aldrig av den anledningen.. Blev minus men tror ju inte att det var därför. Det sköna m ostimulerat är just att man helt plötsligt får känna sig "som alla andra". Inga tider o passa, man kan bara vara... Dock finns såklart alltid oron kvar.

    Kram!

  • Smultron 86

    Såg tråden och känner igen mig så! Efter tre år utan + gjorde vi utredning som visade oförklarliga barnlöshet. Satte igång med ivf. Tre försök. Alla med blastocyter.

    Första -

    Andra- mf v.7

    Tredje + och har nu en dotter på 9 månader.

    Tredje var i ostimulerad cykel och FET. (Fryst om jag minns förkortningen rätt????)

    Efter insättningen började jag spy fyra dagar efter och så fortsatte det i 18-19 veckor..

    Så visste att det funkat innan plusset på Stickan som syntes dagarna efter.

    Kämpa vidare!! Håller tummarna för er alla. Jag trodde inte vi skulle lyckas och hade nästan gett upp.. Men det är värt alla hemska sprutor och gynundersökningar????

  • MissKS

    Idag fick jag mens! Passar utmärkt! Det innebär att jag är på dag 10 när Nordic öppnar. jag skulle ringa Eva direkt när de öppnar om allt klaffade, och det har det ju gjort, för att få en tid för VUL. Idag har jag varit på extremt gott humör, för första gången sedan missfallet. Det är så skönt att veta att kroppen är i fas. Nu hoppas jag verkligen att livmodern bara städar ur sig ordenligt eftersom det kändes som att mitt missfall aldrig riktigt "kom ut". Jag ska prata med Pia om mellanblödningen jag fick inför denna mensen. Jag gissar att det har att göra med att livmodern fortfarande var så tjock, trots att pluset var borta och jag nästan slutat blöda i början av cykeln. Men jag vill ju inte riskera att få sådana mellanblödningar i FET-cykeln. Tänk om det förstör allt?

    Ja, TrollLycka, jag kan tänka mig att det är skönt att slippa allt kladd efter återföringen också! Och med en blasocyst så blir ju ruvningen lite kortare också innan man vet. Hur många FET har du gjort?

    Smultron, tack för peppet. Vi är flera här inne som även är inne på syskonförsök. Jag håller med, det är värt det! Jag tittar på min son varje dag och tänker att det var värt det 1000 gånger om!!


    Besök mig gärna, nabbarochklor.bloggproffs.se
Svar på tråden Vi som sätter hoppet till långtidsodling och återföring av blastocyst! Utbyte av tankar, erfarenheter, funderingar och pepp!