• MissKS

    Vi som sätter hoppet till långtidsodling och återföring av blastocyst! Utbyte av tankar, erfarenheter, funderingar och pepp!

    För första gången har jag embryon som långtidsodlas. Förhoppningvis blir det återföring av en fin blastocyst på måndag! Jag har inte hunnit läsa in mig på ämnet ordentligt, vågade knappt hoppas att det skulle bli verklighet. Men kliniken ringde idag (på dag 3) och bekräftade att våra embryo mår bra, vilket innebär att vi kör på till dag 5. Jag känner ingen som varit med om detta och skulle så gärna vilja att det fanns en grupp här på FL för oss som är mitt i blastocyst-projekt, men även för er som siktar på det, eller redan varit igenom det! Hoppas att fler än jag känner så. Själv har jag gått igenom fem IVFer. Den tredje resulterade i min fina son! Han blev till av ett embryo som inte fick bra poäng och återfördes tillsammans med ett annat. Övriga IVFer har jag fått toppembryo på dag 2 eller 3 som aldrig lett till något. Nu är vi alltså inne i syskoncirkusen och hoppas att det ska lösa sig till det bästa. Vi gör IVFer pga att min makes spermier är få i antalet. Vi har väldigt låga chanser till spontan graviditet... Nu går vi till Nordic IVF Malmö och vi trivs otroligt bra. Dessförinnan har vi varit på Öresundkliniken och RMC. Öresund var "sådär" och RMC var en katastrof. Ingen av klinikerna fick någon ordning på min behandling, trots att jag är ung (33 år) och frisk. Nordic satte direkt in vanlig dos av Gonal-F och det har lett till stabilare resultat med lagom antal ägg. Nu återstår bara att bli gravid också. Jag hoppas på att blastocyst är vår lösning. Häng med, dela med dig av dina erfarenheter!!


    Besök mig gärna, nabbarochklor.bloggproffs.se
  • Svar på tråden Vi som sätter hoppet till långtidsodling och återföring av blastocyst! Utbyte av tankar, erfarenheter, funderingar och pepp!
  • MissKS

    Ehh... Tack! Men än har jag inte lyckats helt. Det är svårt! Den förra IVFen klarade jag det galant, men då slutade jag vid mensen och sprutstart och var väldigt motiverad. Denna gången är det så overkligt. Imorgon får jag tillbaka vårt embryo! Vårt första FET. Men jag ska göra mitt bästa att klara det denna gång också. Googla "IVF outcome low carb" om ni vill läsa studien.


    Besök mig gärna, nabbarochklor.bloggproffs.se
  • MissKS

    Det har gått jättebra! Bara en blastocyst behövde tinas och är nu tillbaka hos oss. Det är så skönt på nåt sätt. Jag känner mig väldigt hoppfull just idag! Kliniken peppade oss som tusan.


    Besök mig gärna, nabbarochklor.bloggproffs.se
  • Kattflickan
    MissKS skrev 2014-07-21 21:18:57 följande:

    Kattflickan, jaha!! Det har jag aldrig hört talas om tidigare! Vad imponerande att de kan göra så! Jag är själv biolog och jobbade under studietiden på ett lab. Där gjorde jag genetiska analyser på växter som man försökte odla fram med en mutation, så jag tror att jag vet hur processen går till. Men att de kan fixa det med bara en liten cell är ju helt fantastiskt! Och att embryona överlever att bli av med en cell. Otroligt.

    Slår sjukdomen igenom på många embryo?

    Ja, då har ni säkert exakt samma chans med en sexdagars!

    Tack för lyckönskningen, jag behöver den verkligen. Vet inte hur jag fixa ett misslyckande nu.

    Håller tummarna för ditt lilla embryo också!


    Besök mig gärna, nabbarochklor.bloggproffs.se
    Grattis MissKS till din blastocyst, håller tummarna att det blir pluss snart!

    Jag har varit frånvarande ett tag, varit i Dalarna där det varit dålig täckning.

    För att svara på din fråga, mitt kromosomfel slår igenom på ca 50% av embryona. Sist fick jag ut 8 ägg, 6 blev befruktade, 2 var friska. Ett blev min fantastiska dotter och ett väntar i frysen.

    Att PGD tekniken finns är helt fantastiskt!

    Men jag börjar misströsta, idag är det dag 15 och jag har inte fått positivt ÄL- test. Normalt brukar jag få positivt ÄL-test dag 14-16, men oftast dag 14 eller 15. Kanske har jag ingen ägglossning den här månaden
  • Troll lycka
    MissKS skrev 2014-08-06 21:07:18 följande:

    Det har gått jättebra! Bara en blastocyst behövde tinas och är nu tillbaka hos oss. Det är så skönt på nåt sätt. Jag känner mig väldigt hoppfull just idag! Kliniken peppade oss som tusan.


    Besök mig gärna, nabbarochklor.bloggproffs.se
    Men åååååå va roligt!! Grattis!!!! Håller tummar o tår!!!!
  • MissKS

    Tack Trollycka! Det vore så jäkla skönt om det funkade nu!

    Kattflickan, har du överhuvudtaget fått ett teststreck? Alltså får du dubbla streck? Omslaget kan gå så himla fort. Jag har lagt upp mina tester från denna ägglossningen på min blogg. Jag var också orolig och tyckte att ingenting hände först.


    Besök mig gärna, nabbarochklor.bloggproffs.se
  • Kattflickan

    Nej MissKS, jag har inte fått två streck. På morgonen testar jag med CB digital och på eftermiddagen med testlagrets stickor. Jag brukar kunna ana en svag stegring innan jag får fullt utslag men den här gången har jag inte sett någon.

    Men, jag är 39 år och har lågt AMH, så om ägglossningen hoppar över nån månad är det inte konstigt, men trist!

  • Kelsson1

    MissKS: Stort Grattis till ruvarstatus! Håller tummarna hårt!

    Kattflickan: Håller tummarna att ÄL är bara lite sen!

  • JenJoh5

    MissKS, vad skönt att det gick bra igår! Håller tummarna att det går hela vägen nu!

    Hoppas du får utslag på ÄL snart kattflickan!

Svar på tråden Vi som sätter hoppet till långtidsodling och återföring av blastocyst! Utbyte av tankar, erfarenheter, funderingar och pepp!