Inlägg från: soffipropp1987 |Visa alla inlägg
  • soffipropp1987

    Junibebisar 2014

    Tamousha84 skrev 2014-07-15 22:23:16 följande:
    Har testat att lura honom med tvillinggreppet faktiskt, det fungerade ett par gånger. Men bebisar är ju tyvärr ganska smarta ändå haha Flört 
    Amalian83 skrev 2014-07-15 18:09:17 följande:Kanske har han en låsning någonstans som gör att positionen för det högra bröstet blir obekvämt för honom?
    Det har jag också funderat på, höger bröst är högre, plattare och fastare också. Det är nog svårare för honom att få grepp, till slut tappar han tålamodet.Har även provat att pumpa ur lite, vilket också underlättade något, men misstänker att det också kan ha att göra med att bröstvårtan är platt och lite inåtvänd. Eller så är vänster helt enkelt hans favorit... har en väldigt bestämd bebis.

    Är det någon annan som har inåtvända bröstvårtor? Hur går det för er? Använder ni amningsnapp?

    Tycker ni att man ska acceptera att bebisen har ett favoritbröst eller ska man vara mer ihärdig och försöka få hen att ta bröstet ändå? Är ju inte kul att gå runt med ett enormt stint bröst och ett helt tomt och betydligt mindre i flera månader. Kanske dumt att tycka så bara för att det ser konstigt ut, viktigast att barnet får mat, men synd också att bebisen ratar om man har mjölk.

    Min pojk ville bara äta från höger bröst i början. Det resulterade i sår på den bröstvårtan och att jag va tvungen att få honom att äta på vänstra. Jag höll honom åt vänster med högerarmen under kroppen och huvudet och klämde ihop bröstet med min vänstra hand så han fick ett ordentligt grepp. Fick också pumpa ur högra bröstet så att det inte skulle spänna då han inte kunde äta från det pga såret. Sen dess har det varit vänster som är enklast att äta på, men han får äta från båda varje gång jag ammar. Detta var ju dock när han bara va fyra dagar gammal så det är kanske enklare att "lura" dom små då.
  • soffipropp1987
    nica skrev 2014-07-16 10:51:09 följande:

    Hejsan alla mammor smile1.gif min lilla loppa har en favorit sida att titta på och tittar gärna åt höger med huvudet. Fler som har bebisar som har en favorit sida de tittar mot?

    Jag hade helt glömt bort hur mycket man nojjar över och hur orolig man är när man har en liten bebis.


    Min bebis vill också helst ligga med huvudet åt ena hållet, vänster. Han hade en svullnad på höger sida när han föddes så jag tror det blev så bara. Men den har försvunnit nu men han ligger ändå helst åt det hållet, men ibland åt andra hållet också. Jag tror inte det är någon fara så länge man har något mjukt under huvudet.
  • soffipropp1987
    nica skrev 2014-07-16 12:03:49 följande:

    Kan vi inte göra någon typ av presentation hur måbga barn, namn ålder var vi bor m.m. jag tycker de hade varit trevligt smile1.gif


    Tycker jag låter bra! Jag får väl börja då :)

    Sophie, 27 år från Varberg, första barnet en pojke född 20 Juni 3825 g och 50 cm lång.
  • soffipropp1987

    Någon som har erfarenhet av minifom? Jag har använt det i två dagar nu och det verkar som att det hjälper lite grann. Han sväljer en del luft när jag ammar från ena bröstet, jag tror att det rinner på för fort för honom. På det andra bröstet sväljer han ingen luft alls.

  • soffipropp1987
    smalljey skrev 2014-07-18 21:58:01 följande:

    Vi börjar misstänka att vår lilla tjej har nån form av kolik smile4.gif varje kväll vid 21 börjar vår kamp med att trösta henne. Hon verkar ha så jäkla ont i magen smile4.gif nån mer med samma problem?


    Vad jobbigt! Min pojke har också lite ont i magen tror vi. Men det är mest dagtid. Jag har börjat ge honom minifom och magmassage. Trycker man knäna lätt mot magen kan man hjälpa dom små att klämma ut både luft och bajs. Man riktigt ser hur skönt han tycker det är efteråt. Har dock ingen erfarenhet av kolik på barn, bara på hästar...
  • soffipropp1987

    Någon som fått "det sociala leendet" än? Ludwig gjorde det dagen innan han blev en månad i lördags. Sen har han gjort det flera gånger varje dag efter det :)

  • soffipropp1987
    Kela1981 skrev 2014-07-21 19:46:55 följande:

    Har varit på barnakuten med Alice idag :( Hon är troligtvis allergisk mot mjölkprotein så nu har vi fått ersättning på recept och hoppas att det kommer att lösa magknips-kriserna här hemma. Om alltings går som det ska så ska vi märka skillnad redan i morgon. Så himla jobbigt att se dom små ha ont. Jag har gråtit lika mycket som hon har känns det som :(


    Usch då! Då får vi hålla tummarna att det hjälper! Så nu blir det ersättning helt o hållet? Fint namn hon har förresten! Alice va vårat första val om det skulle bli en flicka :)
  • soffipropp1987

    Vi har också varit på Bvc idag.

    4 veckor och två dagar gammal 55,7 cm och 5114 g när han föddes var han 50 cm och vägde 3825 g :) Man kan säga att han tycker om mat min grabb!

  • soffipropp1987
    ellami skrev 2014-07-22 21:17:07 följande:
    Även vi var på bvc idag :) måste fråga vad är 4 veckors kollen? Min bvc känns lite flummig, kan bero på att det är semester men jag får bara lite random tider varannan vecka ungefär (ej kopplat till bebisens ålder) och det görs inga särskilda kontroller, bara vägning och mätning, hur är det för er andra?

    Ang rotavirus vaccinet. I Stockholms läns landsting ingår det i vaccinationsprogrammet för barn födda efter 1 mars 2014, men tror det bara är här än så länge, annars tror jag det ingår i högkostnadsskyddet för äldre bebisar eller i andra landsting. Det är inget säsongvaccin så det ska ge långvarigt skydd mot rs virus. Min som ska få första dosen om två veckor Jag är dock lite orolig för biverkningar, gäller även all annan vaccin :/ nån annan som också läst för mycket negativt om vaccinering?
    Nu idag hade vi också 4 veckorskoll och den gjordes av en barnläkare, även en Bvc sköterska var med. Så jag antar att de gör speciella läkarkontroller vid vissa åldrar. Tex kolla ögon, känna på mage och kolla fallreflexen utöver de vanliga kontrollerna.
  • soffipropp1987

    Någon mer som har en bebis som dykreflexen går igång på imellanåt? Det är så jäkla läskigt! Jag tror att han ska dö varje gång. Är livrädd att han ska få det i sömnen när jag sover så jag inte kommer märka det.

Svar på tråden Junibebisar 2014