• Anonym (värdo)

    Vad gör jag för fel? Går inte ner.

    Hej!

    Jag har varit överviktig sedan högstadiet och har förut provat att banta, men utan vare sig motivation eller resultat. Nu är jag 24 år och väger 87 kg och är 171 cm och har sedan åtta veckor ungefär tagit tag i problemet på riktigt, men inget händer. Så här ser mina matdagar ut:

    Frukost 07.30: Två kokta ägg och en kopp grönt te.
    Mellanmål 10.00: En banan
    Lunch(samma varje dag) 13.00: 3 dl kycklingsallad utan dressing.
    Mellanmål 17.00: 1 dl nötter, osaltade, inget fett
    Middag 19.30: Olika, men till exempel 1 dl fullkornsris och en laxfile och lite grönsaker. Inga såser.

    Utöver detta dricker jag bara vatten. Lördag är "fuskdag då jag äter lite större portioner och äter någon desert/godis på kvällen.

    Jag har också börjat träna. Jag går på friskis stepp två gånger i veckan, en timme per pass. Jag tar en promenad på 40 minuter VARJE kväll utan undantag. Jag kör lite yoga om 20 minuter varannan dag. Ändå händer inget. Vad gör jag för fel?

  • Svar på tråden Vad gör jag för fel? Går inte ner.
  • Mascaraklumpar
    Anonym (värdo) skrev 2014-08-28 11:26:50 följande:

    Nej, jag har inte gått ner. Jag pendlar några 100 gram upp och ner under dagarna, men inte mer än så. Om jag äter för lite borde jag väl ändå gå ner? Äter jag mer än så här går jag upp.


    Ok, då är det så att du får i dig för många kalorier och måste minska ytterligare på energiintaget. Det några skrivit om att du äter för lite stämmer naturligtvis inte utan de har blandat ihop det med att metabolismen går långsammare när man äter mindre. Det är dock fortfarande självklart så att viktnedgången motsvaras av kalorier in minus kalorier ut. Ligger du på ett underskott går du ned, gör du det inte går du inte ned.
  • Anonym (aldrig bantat)
    Inte jag skrev 2014-08-28 11:57:07 följande:
    Men det är många som har valt en annan metod för att gå ner som har svårare att gå ner i vikt eftersom de har bantat innan och kroppen inte vet hur den ska förhålla sig heller. Om kroppen ska våga lita på det nya eller om det är samma sak som förut
    Jag kikade på Biggest Looser i somras. En av snubbarna hoppade över frukosten för att få sig färre kalorier. Han gick inte ner mer än ett halvt kilo den veckan. När han fortsatte med frukost igen började han gå ner 3-4 kg i veckan igen.

    Kroppen behöver både protein, fett och kolhydrater. Jag tror helt enkelt att du ska sluta banta. Ät vanlig mat. Ät regelbundet. Men ät mindre portioner än du brukade göra. Rör du på dig också så går du ner i vikt. Och du går ner sakta men säkert samtidigt som du bygger muskler. Som du vet så väger muskler mer än fett så även om det inte syns alltid på vågen, så lär du känna det på kläderna..
  • Anonym (värdo)
    Inte jag skrev 2014-08-28 11:38:08 följande:
    Ja men ät något annat än en banan. Mycket snabba kolhydrater som du inte behöver. Ja det är bättre. Trodde att det bara var kyckling.
    Har du något att rekommendera istället?
  • Anonym (värdo)
    Anonym (aldrig bantat) skrev 2014-08-28 11:40:24 följande:
    Hur känns kläderna? Det är det du ska fokusera på. Inte vikten. Och kroppen behöver fett också. Det enda du skall göra är att minska på vanliga portioner. Lägg upp maten på en assiett så lurar du ögat. Att banta och ändra sin kost helt jämfört med innan låter som en jobbig metod faktiskt.
    Tröjorna och bh är kanske lite mindre, men ingen stor skillnad.
  • SuperArne837

    Hur länge har du kört dieten och motionen. Det tar ett tag innan kroppen sätter igång (rejält).

    Jag har själv bantat i tävlingsyfte och långt efter jag slutat banta så har jag fortsatt gå ner i vikt (trots att jag frossade i mat och sötsaker.).

  • Anonym (värdo)
    Illusion skrev 2014-08-28 11:42:08 följande:
    Fan vad konstigt. Jag väger numera 60-61 kg till mina 168 cm och jag skulle gå ned i vikt på den kosten. Jag tycker att du ska ta bort din fuskdag. Ta bort frukt och ät bär istället. Uteslut nötter nu också. 
    Sen ska du lägga in styrketräning, 3 pass i veckan, för att gå ned i vikt. 
    En fuskdag bara måste jag ha, det är den som får mig att hålla ut. Är inte nötter bra? Där får jag ju fett i alla fall som fler sagt att jag behöver.
  • Inte jag
    Anonym (värdo) skrev 2014-08-28 12:06:34 följande:
    Har du något att rekommendera istället?
    Ost, ölkorv, oliver, avokado, makrill i tomatsås. Något av det du kan äta?
  • Anonym (värdo)
    Anonym (lchf-tjejen) skrev 2014-08-28 11:43:11 följande:
    Du äter alltför lite! Jag är lika lång som du, gått mer 7 kg sen januari (väger 61 nu). Har 3 kg kvat att gå ner sen e jag nöjd :) Har du provat lchf? Enda metoden som funkar för mig och behöver inte vara hungrig. En banan är inget bra mellanmål, massor med socker som höjer blodsockret. Ät i så fall som efterrätt.

    Började för 1 mån lite striktare lchf där ca 80 % av energin kommer från fett. Äter ca 30-40 g kolhydrater dagligen. Gick ner 2 kg på några veckor! Och det är mycket med tanke på att jag redan är normalviktig...Äter så mycket jag kan men hungerkänslan har minskat radikalt. Räknar ALDRIG kalorier.
    Jag kan inte äta mycket fett. Både för att jag inte är så förtjust i det och för att fett triggar mitt sockersug av någon anledning och sockersuget kämpar jag med som det är ändå.
  • Inte jag
    Anonym (värdo) skrev 2014-08-28 12:08:24 följande:
    En fuskdag bara måste jag ha, det är den som får mig att hålla ut. Är inte nötter bra? Där får jag ju fett i alla fall som fler sagt att jag behöver.
    Paranötter - lite kolhydrater(3,4%). Paranötter innhåller också mycket selen.

    Macadamianötter - mycket bra fett och innehåller järn och B-vitamin (tiamin).

    Hasselnötter - innehåller mycket E-vitamin. Innehåller 3,4% kolhydrater

    Sötmandel - innehåller mycket E-vitamin, järn, zink och kalcium. De innehåller ca 6% kolhydrater

    Pekannötter ? innehåller mycket zink



    De här kan du äta. =)
Svar på tråden Vad gör jag för fel? Går inte ner.