• Anonym (Eva)

    Vi som just fått missfall men siktar på snart plus!

    Hej!

    Jag är precis nu mitt uppe i ett tungt missfall. För en vecka sedan fick jag veta att hjärtat inte tickar och för två dagar sedan kom kroppen igång. Vi har en 2,5- årig dotter och hade ägnat över ett år i bebisverkstaden innan jag plussade i augusti. Jag var sent i v 11 då fostret dog. 

    MEN!! Nu ska jag bara sluta blöda och sedan på det igen. Är ni fler därute och ska vi följas åt och stötta varandra?

  • Svar på tråden Vi som just fått missfall men siktar på snart plus!
  • Anonym (mamma till 3)
    MyRoundabout skrev 2014-10-08 15:10:52 följande:
    Tack ska du ha. Jag hade en jätteklump som kom ut efter Cytotec, det kändes som att fostret var med i den klumpen, men jag lät bli att kolla...

    Mamma sa: "nu kanske du ska ta det lugnt ett tag så du hinner läka", men jag tycker att jag tagit det lugnt tillräckligt länge. Har lite, lite blödningar än (mörkbrunt), så fort de är borta kör vi på! Funderar på att testa var tredje dag-metoden + varje dag under ÄL. Blir en himla massa gosande, men min sambo klagar nog inte, han har inte fått något på flera månader nu eftersom jag mådde kasst innan MA också.
    hehe nää männen klagar nog inte=) jaha oj gjorde du vad tråkigt=( ja vi körde så fort blödningarna slutade=)

    men jag tycker min kropp beter sig konstigt, jag var blödnings/flytnings fri i en vecka men så fick jag en ljusrosa flytning bara sådär som försvann??? detta var 3 dagar sen nu och en vecka efter ägglossning som jag tror jag hade?
  • Bullen11
    Anonym (mamma till 3) skrev 2014-10-08 18:27:22 följande:
    hehe nää männen klagar nog inte=) jaha oj gjorde du vad tråkigt=( ja vi körde så fort blödningarna slutade=)

    men jag tycker min kropp beter sig konstigt, jag var blödnings/flytnings fri i en vecka men så fick jag en ljusrosa flytning bara sådär som försvann??? detta var 3 dagar sen nu och en vecka efter ägglossning som jag tror jag hade?
    Spännande! Var kanske en nid-blödning? :)
  • Ejede
    MyRoundabout skrev 2014-10-08 12:02:52 följande:

    Jag hoppar också in här, känner igen mig så mycket i era berättelser.

    Jag fick konstaterat MA i v. 10 för en månad sedan och har gått på totalt fyra VUL för att kontrollera att allt är borta. Fick Cytotec efter andra kontrollen då kroppen inte stötte ut fostret själv. Blödde som en gris (ursäkta den grafiska beskrivningen) och hade extremt ont. Det höll i sig över en vecka, lagom till nästa kontroll. Tyckte att inget kunde vara kvar då, men tyvärr hade jag fortfarande rester kvar. Fick nya Cytotec då läkaren sa att det var bättre för kroppen än skrapning.


    Jag fick oxå äta cytotec i 2 omgångar. Hade haft sjukt ont i ca 5 dagar innan återbesöket. Då konstaterade man att det fanns rester kvar i livmodern. Fick äta en omgång cytotec igen, samt antibiotika då man var rädd för infektion.

    Jag blödde oxå helt galet mycket! :( Stor kram! <3
  • Bullen11
    Ejede skrev 2014-10-09 06:44:41 följande:

    Och där kom mensen! :(


    Beklagar verkligen er upplevelse! :( hoppas att ni kan hitta tillbaka till varandra och glädjen igen. Har ni några gemensamma barn sedan innan?

    Känner igen det där med att det är jobbigt med andra gravida runt omkring... min svägerska ska också ha, en månad innan vår var beräknad :( några andra kompisar har precis fått sitt andra barn och andra har bf när som helst. Ett tag var jag så arg, avundsjuk och irriterad för att de aldrig behövt uppleva mf/ma utan det har bara rullat på för dem trots att de är äldre..... vi fick mf, sen vår son och nu ma :( (vet att många andra har det ännu svårare än vi men det tänker man inte riktigt på när man är uppe i dessa tankar) Nu har jag kommit över detta tänk någorlunda men tycker ändå det är orättvist att vi ska drabbas...

    Men enligt vår egen statistik borde ju nästa graviditet gå bra, så vill komma igång så snart som möjligt! :)
  • Anonym (mamma till 3)
    Bullen11 skrev 2014-10-08 18:41:43 följande:
    Spännande! Var kanske en nid-blödning? :)
    ja man hoppas ju nästan på det=)
  • Anonym (mamma till 3)
    Ejede skrev 2014-10-09 06:44:41 följande:
    Och där kom mensen! :(
    Beklagar det ni fått uppleva=(
    Jag tycker också att det är jobbigt att se gravida, det var många som man visste skulle ha lite tidigare och runt samma tid som vi skulle ha haft och man tycker att livet är fruktansvärt orättvist. Igår brast de för mig igen när jag fick se en via instagram lägga upp att de ska ha barn igen och runt den tiden en annan skulle ha haft, det gör så fruktansvrt ont=(
  • Anonym (mamma till 3)

    Snart har vi alla våra plus, man kan ju alltid hoppas på en för tidig julklapp=)

  • Anonym (s)
    Bullen11 skrev 2014-10-07 15:47:02 följande:

    Hur snabbt vågar man pröva igen? Har hört så olika om det, glömde fråga läkaren igår.. med sonen väntade vi en mens efter mf och sedan blev han till, det rekommenderade den läkaren vi hade  då. Men tydligen är det mest för att man ska ha koll på hur långt gången man är om man blir gravid direkt? Vågar man chansa på en gång eller kan det vara större risk för mf om man inte låter kroppen ha minst en mens emellan? 


    Bombar er med massa frågor, men det är ju liksom det enda man tänker på när man går hemma hela dagarna nu :)


    Hej! Vad tråkigt att du varit med om samma som vi andra..


    Jag gjorde vul efter aborten ca 3 dagar efter.  ( Det misslyckades första gången och jag fick ta om tabletterna 3 dagar senare. och då ville dom kolla att allt verkligen var ute)


    Då sa min gyn läkare då jag frågade lite blygsamt.. När kan man börja försöka igen...?


    Då hon sa " Från och med nu, vi vet att allt är ute, och ägglossning har man innan första mensen. Så var bara försiktig med infektionsrisken och vänta gärna tills blödningen slutat. Om du vill låta kroppen vila så brukar man vänta tills efter första mensen. Vissa väntar lite längre. Men finns flera som startar direkt efter en abort att försöka bli gravida, inget är fel."  


     

  • Anonym (s)
    MyRoundabout skrev 2014-10-08 12:02:52 följande:

    Jag hoppar också in här, känner igen mig så mycket i era berättelser.

    Jag fick konstaterat MA i v. 10 för en månad sedan och har gått på totalt fyra VUL för att kontrollera att allt är borta. Fick Cytotec efter andra kontrollen då kroppen inte stötte ut fostret själv. Blödde som en gris (ursäkta den grafiska beskrivningen) och hade extremt ont. Det höll i sig över en vecka, lagom till nästa kontroll. Tyckte att inget kunde vara kvar då, men tyvärr hade jag fortfarande rester kvar. Fick nya Cytotec då läkaren sa att det var bättre för kroppen än skrapning. Jag vet inte riktigt om jag litar på det dock, då jag har hört att typ 40% av alla som tar Cytotec ändå måste skrapa till slut.

    I måndags hade jag sista kontrollen och då var det bara lite rester kvar, som hon sa skulle komma ut av sig själv. Hon sa även att det inte fanns något som sa att man måste vänta en viss period innan man kunde försöka igen, så det var bara att köra på.
    Det har varit en väldigt utdragen process och tufft både fysiskt och psykiskt. Skulle det Gud förbjude hända igen skulle jag välja skrapning direkt istället.

    Vi hade innan det här missfallet försökt i 1,5 år, och tanken på att det ska dröja lika länge igen är alldeles för jobbig för att tänka, så jag väljer att tänka en månad i taget. Jag hoppas att min kropp fattat hur den ska göra och att det ska gå fortare nästa gång.


    Usch jag lider med dig.


    Men varför lät dom dig göra om det och om igen.


    Jag fick göra cytotec i  2 omgångar och det tyckte jag var nog jobbigt och kroppen fick verkligen lida..


    Min tanke då var att varför skrapar dom inte? Dom säger skrapning är en risk.. ja men cytotec är inte helt riskfritt heller.. Men vården förklarade att cytotec var billigare än skrapning och alla kan inte få skrapning.. 


    Jag och Eva hade försökt i 1 år att bli gravida innan graviditeten. Så vi förstår hur du känner! Skräcken att det ska ta lång tid är extremt oroande..

Svar på tråden Vi som just fått missfall men siktar på snart plus!