• Anonym (Förkrossad)

    Han lämnar mig om vi inte skaffar barn

    Vet inte vad jag ska ta mig till! :(
    Vi träffades som 17 åringar och kom tidigt fram till att barn var något vi både verkligen ville ha (helst 8 st om han fick bestämma). Själv ville jag ha 3-4. Han kommer från en stor familj och är fantastisk med barn. Vi var både överens om att vi först skulle bo ihop i hus, vara färdigstuderade och ha jobb.

    Jag kom inte in på min drömutbildning (juristprogrammet) förrän HT det år jag fyllde 23 (fyller år på våren) och juristprogrammet varar i 4.5 år så jag var 28 år fyllda när jag tog examen. Redan här började min sambo prata bebisplaner men jag kände mig INTE färdig. Vi pratade men jag stod på mig, jag skulle sitta ting först (varar i 2 år). Min 30 års dag kom och tingsmeriteringen blev jag färdig med, men då fick jag ett jobberbjudande. Min sambo blev både ledsen och arg men han sa att han kunde vänta. Nu har jag jobbat i lite mer än 1.5 år och igår kom han med ett ultimatum: Nu börjar vi försöka annars lämnar jag dig efter årsskiftet.

    Jag vet inte VAD jag ska ta mig till, jag älskar mitt jobb men jag älskar min sambo. Även om hade hade kunnat vara pappaledig skulle mitt liv inte se likadant ut, inte kunna sova till 12 på lediga dagar, inte kunna resa på spännande äventyr, inte kunna prioritera OSS. Samtidigt vill jag inte slänga bort 15 år och en man jag älskar och som är fullkomligt underbar på alla sätt och vis. Jag vill ju ha barn men inte än. Vad f*n ska jag göra :(

  • Svar på tråden Han lämnar mig om vi inte skaffar barn
  • Anonym (Satsa!)

    Jag har läst igenom tråden och jag tror faktiskt att du är så redo som man kan bli. Jag säger som den förrförra kommentaren, ring din man! :) 

    Det här kommer gå bra!

  • Hypnotica

    Har du frågat honom vad han tänker göra om du inte kan få barn?


    Jag är inte bitter - jag är välhumlad.
  • nevermind
    Karriärsmamman skrev 2014-12-19 10:26:55 följande:

    Jag tänker såhär. Din kille har varit tydlig i alla år om sin barnlängtan och han här hela tiden accepterat att du skjutit upp det. Han har gjort avkall på sin högsta önskan för dig men nu märker han nog att du inte kommer komma till skott då du förhalar det hela ytterligare. Tycker han varit tålmodig nog.

    Att förneka den man älskar ett barn är hemskt, speciellt då du sagt till honom att du vill ha en stor familj (3-4 st!).

    Hur hade du tänkt hinna med alla dessa då fertiliteten störtdyker ganska rejält vid 35? Du är ju snart 32! Han vill ha en stor familj och du har spelat med på detta men nu märker han att det inte kommer bli av då du har fertiliteten mot dig.

    Och föresten, livet tar inte slut när man får barn! Det tar en annan vändning. Passa på medans du KAN. Du har sedan all tid i världen att uppfylla dina önskemål. Herregud idag lever vi kvinnor till 90-100 år! Lite perspektiv tack.


    TS nekar inte mannen några barn. Han är helt fri att skaffa barn.
  • Anonym (E)
    Anonym (Förkrossad) skrev 2014-12-19 12:40:32 följande:

    Jag vet att det låter som om jag inte vill ha barn alls, men det vill jag! Skulle jag aldrig få barn skulle jag bli väldigt olycklig... Det är därför det känns så himla fel att kasta bort allt om jag sedan ska gå och inseminera mig om något år! Egentligen har jag alla förutsättningar för att skaffa barn, jag vet inte vad det är som håller mig tillbaka. Hur vet man om man är redo? Är man någonsin helt redo? Ska man våga satsa nu? Jag VILL ju ha barn! Sambon har i alla fall stuckit hem till sin syster och kommer inte tillbaka förrän jag ger honom ett svar...


    Barnsligt att sticka iväg sådär. Och ÅTTA barn?! Låter inte friskt...
  • Anonym (Kbk)

    Din man gör rätt som ställer ultimatum, du har förhalat länge nog. Du är dessutom 32 år kör bara kör skaffa kids det är så häftigt och det kommer bli jätte bra. Jobb är bara jobb. Det de flesta säger på sin dödsbädd att de ångrar är att de kastat bort för mycket tid på jobb !

  • metervara

    Se till att kompromissa fram antalet barn också så han inte rymmer iväg till syrran igen om du bara vill ha typ 3 barn...

  • HannaS86

    Jag tycker "tyvärr" att din man gör rätt. Det låter inte riktigt som att du vill ha barn. Jag är barnfri (finns även en fbgrupp med det namnet om du vill hitta likasinnade) och jag älskar det. Jag är så "militant" barnfri att jag aldrig skulle kunna bli tillsammans med någon som har eller vill ha barn. Jag tror att det är bäst för er båda att ni separerar ifall du inte kan tänka dig barn iaf de närmaste åren..

  • Anonym (BosseLarsson)
    Anonym (Men alltså!) skrev 2014-12-19 13:10:59 följande:
    Du tänkte alltså BÖRJA försöka när du fyllt 35? Och tänker dig hinna med två barn? Du vet att fertiliteten dyker ganska drastiskt efter 35? Och att även om man är fertil så kan det ta över ett år innan det blir ngt? Sedan är ju inte en graviditet en garanti för barn, tidiga missfall är otroligt mer vanliga än många tror. Lägg då till de ökade riskerna för down syndrom och de andra två kromosomfelen. Varför i hela friden skulle det vara "bättre" att riskera att sitta där som småbarnsförälder till bara ett barn vid en ålder av 43 och med en bitter man som var lovad en stor familj? Vad är det för inbillningssjuk värld många kvinnor och män lever i som tror att de har all tid i världen efter 35 och att det bara är att ligga några ggr så är man geavid direkt och utan risk för missfall? Som dessutom ökar med åldern? Hade jag varit din man hade jag dragit..

    Fertiliteten dyker inte enligt nyare studier, problemet är alla skador/sjukdomar fostret kan få. Risken att få Downs syndrom till exempel då modern är 35+ är avsevärt högre än med en yngre moder. 


    Nu var det inte det som var poängen men korrekt information är alltid bra.


    Men för att svara på frågeställningen. Ja, du får lyssna på din kille. Det är inte säkert att ni kan få barn öht eller att det går på ett år eller så. Han har varit väldigt tålmodig med att stå tillbaka med sin högsta önskan för att du skulle få utvecklas så jag tycker helt klart att han gör rätt i den här frågan. Bestäm dig, antingen börjar ni med försöken eller så släpper du honom fri att försöka få tag i en annan kvinna med samma önskan som honom. 


    Helt enkelt skulle man kunna ställa de här frågorna. Vill du TS ha barn och vill du ha med din kille? Om ja/ja, börja nu. Om nej på någon av dem, gå skilda vägar.

  • Anonym (likadan)

    Ts, jag är i samma sits och vill JÄTTEgärna ha barn men vill ha allt så "perfekt" innan samt känna mig redo. Dock har jag insett att vill man ha många barn så MÅSTE man börja vid 30. Du har alla möjligheter ts, sabba inte detta nu ! En bra partner växer inte på träd....

Svar på tråden Han lämnar mig om vi inte skaffar barn