• Anonym (Förkrossad)

    Han lämnar mig om vi inte skaffar barn

    Vet inte vad jag ska ta mig till! :(
    Vi träffades som 17 åringar och kom tidigt fram till att barn var något vi både verkligen ville ha (helst 8 st om han fick bestämma). Själv ville jag ha 3-4. Han kommer från en stor familj och är fantastisk med barn. Vi var både överens om att vi först skulle bo ihop i hus, vara färdigstuderade och ha jobb.

    Jag kom inte in på min drömutbildning (juristprogrammet) förrän HT det år jag fyllde 23 (fyller år på våren) och juristprogrammet varar i 4.5 år så jag var 28 år fyllda när jag tog examen. Redan här började min sambo prata bebisplaner men jag kände mig INTE färdig. Vi pratade men jag stod på mig, jag skulle sitta ting först (varar i 2 år). Min 30 års dag kom och tingsmeriteringen blev jag färdig med, men då fick jag ett jobberbjudande. Min sambo blev både ledsen och arg men han sa att han kunde vänta. Nu har jag jobbat i lite mer än 1.5 år och igår kom han med ett ultimatum: Nu börjar vi försöka annars lämnar jag dig efter årsskiftet.

    Jag vet inte VAD jag ska ta mig till, jag älskar mitt jobb men jag älskar min sambo. Även om hade hade kunnat vara pappaledig skulle mitt liv inte se likadant ut, inte kunna sova till 12 på lediga dagar, inte kunna resa på spännande äventyr, inte kunna prioritera OSS. Samtidigt vill jag inte slänga bort 15 år och en man jag älskar och som är fullkomligt underbar på alla sätt och vis. Jag vill ju ha barn men inte än. Vad f*n ska jag göra :(

  • Svar på tråden Han lämnar mig om vi inte skaffar barn
  • irmaqueen

    Barnlängtan är något väldigt starkt så jag kan förstå din sambo. Om du vet att du vill ha barn så kan jag bara säga: det är aldrig rätt läge, ingen ide att vänta på det :)

  • Anonym (melinda)

    Vi började försöka när jag var 31. Nu är jag 35 och det har inte lyckats. Utredningarna och läkarbesöken har inte gått på en pisskvart heller, det är ett långsamt maskineri. Är jäkligt glad att jag inte väntade längre än jag gjorde med att börja försöka. Tänk om vi börjat vid 35, då hade jag varit närmare 40 innan vi börjat få hjälp på allvar och då kunde det ha varit försent. Är redan nu sjukt rädd för att det är kört.

  • Anonym (Maja)
    Anonym (Förkrossad) skrev 2014-12-19 13:25:44 följande:

    Idag har jag ingen kontakt med mina föräldrar. Mamma var 16 när hon blev gravid med mig och pappa var 17. När mamma berättade för pappa stack han direkt. Har fått höra från mormor att mamma först hoppades på att pappa skulle komma tillbaka, men när hon insåg att han inte skulle göra det ville hon göra abort, men mormor övertalade henne att behålla. När jag väl var född började mamma lämna mig till mormor flera gånger i veckan så hon kunde gå ut och umgås med sina vänner, festa, inte komma hem osv. Situationen blev ohållbar och min mormor kontaktade soc. Min mamma fick ha kvar vårdnaden men hon har fan aldrig varit en mamma, det är mormor som varit det. Min älskade mormor som alltid ställt upp. Kan det vara därför jag är så osäker? För att jag är rädd för att bli som min mamma? Ska ringa mormor och prata med henne...

    Jag har ägglossning idag, känns faktiskt lite pirrigt men samtidigt oroligt, vågar man?


    Ja troligtvis spelar detta in väldigt mycket. Tycker du ska ta tag och deala med det.
  • Anonym (Förkrossad)

    Hej alla! Gjorde som ni sa och ringde sambon. Blev timmar av prat och tårar från oss båda. Slutade upp med att vi låg (oskyddat) och somnade i varandras famnar. Vaknade upp nyss och behövde gå på toaletten så bestämde mig för att titta här, ja man vet ju aldrig hur lång tid det tar... Vi har faktiskt aldrig tagit diskussionen "om vi inte kan få barn", så jag ska ta upp det med honom imorgon. Känns dock som en stor tyng som lyfts från mina axlar, harr vi faktiskt har gjort ett försök! Har kört på p-dator/säkra perioder i 7 år och som sagt var idag en OSÄKER dag men vi låg oskyddat, vi får helt enkelt se vad som händer, men det känns förvånansvärt bra!!

  • Anonym (Mitt liv)

    Bra ts, tycker du gör helt rätt.

    Jag var 29 år gammal när vi började. Frisk som en nötkärna, även mannen.

    Hade aldrig i min vildaste fantasi kunnat föreställa mig de åren av försök som följde. Ett år gick, två år gick, utredningar. Allt ser jättebra ut. Jaha men ändå inga barn. Hemska ångrstfyllda tankar, depression, ingen glädje mer, ingen lycka. Allt var bara svart.

    Mirakulöst blev jag gravid som 36 åring, helt spontant. Sju år, låååånga år där varje sekund och minut var i någon lidelse.

    Jag vet vilken tur vi haft och vilken lycka vi fått.

    Tänk tanken om jag börjat försöka bli med barn som 35 åring, plussa på 7 år, och vid 42 år ålder tror jag inte mitt lilla mirakel hade kunnat hända.

    Jag har en närstående som inte alls har kunnat få barn, inte än och det ser ganska så mörkt ut. De har försökt i snart 15 år. Stått länge i adoptionssvängen, men det finns inga barn där heller. Och tiden rinner ut för dem. Hemskt tragiskt.

  • fluu
    Anonym (Förkrossad) skrev 2014-12-19 12:40:32 följande:
    Jag vet att det låter som om jag inte vill ha barn alls, men det vill jag! Skulle jag aldrig få barn skulle jag bli väldigt olycklig... Det är därför det känns så himla fel att kasta bort allt om jag sedan ska gå och inseminera mig om något år! Egentligen har jag alla förutsättningar för att skaffa barn, jag vet inte vad det är som håller mig tillbaka. Hur vet man om man är redo? Är man någonsin helt redo? Ska man våga satsa nu? Jag VILL ju ha barn! Sambon har i alla fall stuckit hem till sin syster och kommer inte tillbaka förrän jag ger honom ett svar...
    Jag tror visst att man kan bli helt redo. Därmed inte sagt att man egentligen kan vara redo och ändå tveka. Antingen för att man på något sätt inte känner sig redo eller pga nervositet eller liknande.
    Men satsa "bara för att" eller för att ha kvar sambon låter ju sådär. Barn är som sagt inget man kompromissar med.

    Förstår att detta är en jobbig tid för din sambo också, men nog kunde han stanna kvar hos dig och prata iaf. Eller åtminstone vara där. Hade min sambo stuckit så och inte velat komma tillbaka fören jag bestämt mig för att vi skulle skaffa barn hade jag känt mig lite utnyttjad faktiskt...
    Jag är Narcissus, en fåfäng fakir SAVE ME KAIZER!
  • fluu
    metervara skrev 2014-12-19 20:11:20 följande:
    Se till att kompromissa fram antalet barn också så han inte rymmer iväg till syrran igen om du bara vill ha typ 3 barn...
    Yes. Han känns inte heller så villig att kompromissa...
    Jag är Narcissus, en fåfäng fakir SAVE ME KAIZER!
  • Anonym (Förkrossad)

    Vi har i alla fall börjat försöka nu, vad är det man brukar säga att det tar i genomsnitt? Ett halvår? Men ja, vi får helt enkelt se! Angående antal barn så får vi helt enkelt se där med, beror på hur lång tid det tar och hur allt faktiskt blir. Tack alla!!

Svar på tråden Han lämnar mig om vi inte skaffar barn