• Anonym (Man)

    Min fru slår mig

    Min fru slår mig. Ja, min fru slår mig och jag är en man. Jag orkar inte hålla det inom mig så detta är första gången jag säger det. Min fru slår mig.

    Misshandeln har pågått länge. Det handlar inte om att jag inte är fysiskt starkare än henne. Faktum är att jag har en stor muskulös kropp och jag gymmar. Styrkan besitter jag, men mina känslor för henne gör mig svag. Jag kan inte lyfta ett finger mot henne, och när jag har försökt blir min hand svag.

    Allt började för två år sedan. Det började med att hon blev skrikig mot mig och ville agera översittare och envåldshärskare över mig. Allt hon sade skulle gälla. Som den person jag är upplevs jag vara ganska tyst. Jag viker mig för konflikter och sätter gärna andra människors behov framför mina för att undvika konflikter-så har varit fallet med min fru. Hennes överlägsenhet övergick senare till knuffar och nu är det örfilar på min kind, sparkar och hårda slag hon riktar mot mig. Hon drar mig även i håret. Slagen i sig gör egentligen inte ont-vad som emellertid skadar är att se hur den jag älskar släppt spärren för att våga rikta slag mot mig. Det fysiska läker på 5 minuter, men varje litet slag hon riktat har satt sitt hål på mitt hjärta. Jag får tåla nya hål på hjärtat dagligen. Senast idag flög hon på mig för att jag köpte fel matingridienser.

    Jag vet inte vad jag ska göra. Jag älskar henne så mycket att jag inte tål att slå tillbaka. Och jag älskar henne så mycket att jag intalat mig själv att tåla hennes slag. Känns som att jag låtit mig hjärntvätta mig själv. Som man känns det oerhört jobbigt att skriva detta inlägg. Jag skäms för varje bokstav jag skriver. Skäms för att jag blir slagen av min fru. Ja, det är kanske så vi män som blir slagna känner...att vi skäms, skäms för att det är en kvinna som slår? Jag vet inte... (döm mig snälla inte för denna tanke). Oavsett om det är en man eller kvinna som slår så är detta handlande fel. Men framförallt är det fel för mig för att det är en person jag älskar. Om jag känner mig rätt kommer jag inte våga ta tag i detta genom att prata med någon jag känner. Jag kommer kanske låta det pågå istället.

    Min förhoppning är att kanske få något råd här till att börja med. Kanske någon man som blivit utsatt? Eller någon kvinna här som utsatt sin man? Eller några allmänna tips till mig?

  • Svar på tråden Min fru slår mig
  • Anonym (Tyrann!)
    vackerkvinna skrev 2015-02-12 14:10:47 följande:

    OK tack! Jag beklagar om jag ställde till det. Jag borde inte ha kommenterat från första början. Det är första gången jag använder forum, så det kan varit det.

    Jag vet även om att från mitt religiösa punkt att man inte ska uttrycka sig om saker som inte gynnar en. I detta fall gynnar det inte mig om det ena eller andra. Tack för ditt långa brev!

    Sköt om dig och hoppas det går bra för de som har problem vare sig Trådstartaren eller andra.


    Tack ska du ha! ALLA har vi sagt fel saker vid fel tillfälle. Hivudsaken är att vi kan vara ödmjuka och be om ursäkt, då har vi insikt och rättar till våra fel. Det har du, och du har rättat till mer än en gång;).

    Ja, ibland säger jag till mig själv , att nu är det sista gången jag skriver. Det är faktiskt svårt med text. Förmedla tankar så att ingen blir ledsen. Så du är inte ensam. Som dom säger ; vi lär oss så länge vi lever. Tror jag. .man säger...

    Sköt om dig också!
  • Anonym (Man)
    vackerkvinna skrev 2015-02-12 14:14:17 följande:

    Jag ber om tusen ursäkt. Det var fel av mig! Hoppas du kan förlåta mig.

    Om jag visste hur man kan ta bort så hade jag gjort det.

    Jag råder dig till att ta kontakt med hjälporganisationer. Här vill de flesta att du bara packar och drar. Jag tycker experter kan ge dig bättre förslag. Jag skrev detta efter att jag såg din kommentar och jag bad om ursäkt innan jag såg din kommentar gällande en som skrev lång kommentar.


    Det är ingen fara, tänk inte på det. Sånt som händer.
  • Anonym (Motsatt)

    Lämna först,söka hjälp sen eller tvärtom- gör det du känner för bara du gör nånting! För det här är ohållbart och ingen förtjänar att leva i ett misshandelsförhållande. Det finns andra kvinnor nån gång i framtiden som kommer behandla dig som en värdig människa.

  • vackerkvinna
    Anonym (Man) skrev 2015-02-12 14:56:20 följande:
    Det är ingen fara, tänk inte på det. Sånt som händer.
    Tusen tack. Önskar dig det bästa!
  • dps

    TS verkar ha en mans kropp men en kvinnas hjärna. Sluta vara en pussy och sätt ned foten! Eller är du rädd att du inte kan få någon annan?

  • Angel D
    dps skrev 2015-02-12 16:52:51 följande:

    TS verkar ha en mans kropp men en kvinnas hjärna. Sluta vara en pussy och sätt ned foten! Eller är du rädd att du inte kan få någon annan?


    Det där var så fel på så många nivåer. Trodde inte att det var möjligt att trycka in så många dumheter i tre korta meningar. Föddes du så korkad eller var du tvungen att träna upp det?
  • dps
    Angel D skrev 2015-02-12 19:44:10 följande:
    Det där var så fel på så många nivåer. Trodde inte att det var möjligt att trycka in så många dumheter i tre korta meningar. Föddes du så korkad eller var du tvungen att träna upp det?
    Och ändå lyckas du inte förklara vad som var så dumt.

    Låter man som man en kvinna slå en utan att gå därifrån eller avsluta förhållandet är man antingen helt dum i huvudet eller en riktig pussy. Alternativt både och.
  • molly50
    dps skrev 2015-02-12 19:46:29 följande:
    Och ändå lyckas du inte förklara vad som var så dumt.

    Låter man som man en kvinna slå en utan att gå därifrån eller avsluta förhållandet är man antingen helt dum i huvudet eller en riktig pussy. Alternativt både och.
    Det som är dumt är väl att du uttalar dig om saker du uppenbarligen inte vet något om.
    Du har uppenbarligen aldrig levt i ett destruktivt förhållande.
    I så fall hade du vetat att man blir så mentalt nedtryckt att det inte är så "bara" att avsluta förhållandet och gå.
    Och det gäller såväl män som kvinnor.
    Allt handlar inte om fysisk styrka.
    Mattias och Hannah.
  • KyssX

    Var tillsammans med en tjej en gång som jag hjälpte väldigt mycket på olika sätt och jag tyckte om att hjälpa henne men när jag en gång vänligt sade att hon själv kunde göra en viss sak eftersom det låg utanför mitt område och hon faktiskt kunde göra det själv så höjde hon ilsket rösten och sade att jag var ohjälpsam och slängde på luren. Då tänkte jag WTF och sade till henne senare vänligt men bestämt att jag inte accepterar den typen av beteende. Hon bad om ursäkt upprepade gånger. En annan gång när jag sov hos henne så vaknade jag mitt i natten av att hon låg med ryggen mot mig och slog mig skithårt upprepade gånger med armbågar mot mitt bröstområde och med hälar mot mina smalben. Först trodde jag att hon levde ut en dröm och försökte lugna henne men hon sade att hennes hund som satt på golvet bredvid sängen verkade behöva gå ut för att bajsa/kissa och att jag sov så djupt. Jag kände mig desorienterad och steg upp och gick ut med hunden. Det hände en gång till en annan natt och då sade jag att hon fan ska lägga av med det, oavsett hur djupt jag sover. Hon bad om ursäkt. Ja, att hon gjorde så visade att jag inte hade full respekt hos henne men respekt kan man alltid snabbt eller gradvis få tillbaka om man säger ifrån. Respekt tycker inte jag att man kan kräva utan det får man om man mer eller mindre justerar sitt eget beteende och man ska hantera orespekten när den är i sin linda.

  • Anonym (Lillan)
    Anonym (Man) skrev 2015-02-10 17:16:15 följande:

    En annan sak som hindrar mig från att agera är skammen. Jag skäms för det hon gör. Jag skulle skämmas att tala om för folk att jag separerar på grund av misshandel. Jag försökte föreställa mig situationen att jag kontaktar utomstående hjälp såsom mansjouren etc (som någon föreslog), men hur tar jag ett sådant initiativ när jag skäms så mycket? Jag vet att de finns där för att hjälpa men asså det tar emot så jäkla mycket att våga ta steget!


    Nu har jag inte läst eller kommenterat på ett tag, men jag hoppar in i alla fall. 

    TS, det finns ingen anledning att du skäms över det hon gör. Jag skämdes i mitt förhållande över att jag trots att jag alltid varit en stark tjej med integritet helt plötsligt var liten och rädd för allt. Och inte kunde sätta ner foten och göra något. Ett våp. 

    I perioder ville jag förändra honom, förstå vad som gjorde att han kände sig tvungen att bruka våld och psykisk terror mot mig. Men jag insåg att jag inte skulle kunna förändra honom, och inte förstå honom heller. Det bästa jag kunde göra var att lämna honom och gå, rädda mig själv medan en liten del av den jag var fortfarande fanns kvar på insidan. 

    Jag har inte förlåtit exet, men jag har fasat ut honom ur mitt liv. Det händer inte ofta att jag pratar om honom, och aldrig på så vis att jag ångrar det som hände eller önskar något illa över honom. Jag kan inte påverka det som hänt, utan bara lära mig leva med det. 

    Svårast av allt var att förlåta mig själv för att jag inte bestämde mig för att jag var viktig tidigare, lämnade efter första slaget. Men det var bara en engångsföreteelse, han bad om ursäkt och det skulle aldrig hända igen. Tröstade och tog hand om mig, såg mig och började sedan trycka ner mig igen när jag bara hade honom. 

    Det hade kunna bli så jävla mycket värre om jag inte hade lämnat honom när jag gjorde. Och det är inte kärlek när hon slår dig. Det är inte kärlek när du sitter på ett forum för att få råd om vad du ska göra med ditt liv och ditt förhållande eftersom hon behandlar dig illa. 

    Ja, det är jobbigt att separera även om det är någon som slår dig. I flera månader efteråt ville jag gå till mitt ex och be honom ta tillbaka mig, bara för att jag i alla fall visste vad jag hade med honom. Jag slapp vara ensam. Men jag stod på mig och har gått vidare, träffade en person som aldrig kommer att göra något sådant mot mig. Som ser mig som människa och älskar mig även om jag är trasig. Någon som hjälpte till att laga mina trasiga bitar och bli bättre än jag var innan. 

    Du måste ta hand om dig. Var rädd om dig. Och du är absolut inte ensam. 
Svar på tråden Min fru slår mig