• Anonym (TS.)

    Är det ok att min man gör så här?

    Min man och jag har varit gifta i 11 år och har två barn ihop. Vi båda jobbar och gör många saker isär på vart sitt håll. Oftast har jag alltid varit den som velat göra saker ihop men han har prioriterat sina vänner ganska högt på listan och sagt nej till nästan alla förslag.

    Han jobbar mån-fre och är ledig på helgerna. Varje lördag och söndag går han ut med sina vänner på dagen och hittar på olika grejer, allra helst fika på stan elr fiska. Oftast mellan kl 12-17. VARJE helg sedan dagen jag känner honom.

    När det är någon lovdag och vi är lediga, spenderar han den med sina vänner. Nu har vi semester båda två sedan 30 juni i en hel månad. Han har gått ut varje dag med sina vänner. Varje dag! Han är ute och solar, badar, fiskar, reser mm med dom. Jag och barnen ser honom i ca 30 min -1 timma om dagen.

    Igår kom han hem efter en utlandsresa med vännerna och det första han gör när han äntligen kommer hem är att ta en dusch, äta och gå ut och festa med gänget. När jag frågade honom om han menade allvar svarade han "du behöver inte vara så beroende av mig och vilja umgås jämt ". Men jag ser dig ju aldrig! "Sluta tjata" får jag som svar. Det är juför fan äntligen semester och jag har längtat till detta. "Äsch, du har mig hemma hela året om vardagarna"...

    Jag blir så jävla ledsen att jag sprängs i tusen bitar. Jag pratar dagligen med honom om att han ska sluta vara så barnslig och mogna och växa upp. Men det blir aldrig en ändring. Såhär har det varit jämt så länge jag kan minnas. Så länge jag känt honom. Våra barn är inte alls fästa vid honom för han är aldrig hemma. Jag blir så jäkla illamående att jag spyr snart . Vilket jäkla svek! Jäkla dålig ursäkt till en man.

    Vad hade ni gjort?

  • Svar på tråden Är det ok att min man gör så här?
  • bootzie

    har du inget eget liv? Inga inkomster att skapa eget liv med? Om inte har du inget val om standarden har betydelse: sluta tjata och stanna kvar i tristessen. I annat fall bryt upp - den killen bryr sig inte om dig ett enda dugg.

  • JollyOddBob

    Uppenbart att det är ett vuxet barn. Absolut dags att du sträcker på dig och ställer (helt normala) krav på honom. Kan han inte nå upp till dem så är det hög tid att du tar tag i dig själv och lämnar honom. Känner igen detta fenomen hos mitt exs barns pappa. Jag fick ta papparollen för att hans riktiga pappa var precis så som du beskriver din man. Just precis av samma anledning som dig så lämnade mitt ex sitt barns pappa.

    Hög tid att du börjar leva lite

    Lycka till!

  • man30

    Låter lite väl mycket.

    Klart att han ska hitta på saker med sina vänner men HALLÅ. Han har en familj hemma också.

    Låter ju inte som om han växt upp och tar ansvar för sin familj. Låter ju tyvärr som att han inte vill ha det han har.

    Tror du får sätta han mot väggen och kräva lite för att du och barnen ska må bra.

    Vet inte vad mer jag ska säga mer än att jag förstår dig.

    Hoppas det löser sig

  • Brunettjejen

    Min fråga. Varför acceptera du detta? Du har ju svaret själv, han är omogen, ansvarslös och har inte någon relation till barnen. Varför tvekar du?

  • AKV

    NEJ, det är INTE OK!!!!!
    Skapa dig ett eget liv med barnen UTAN honom. Ni ska inte ens vara sambo. Han är en bortskämd skitstövel, som inte växt ifrån tonåren. De fasoner han har visar på en enorm omognad och det förstår du säkert själv. Har du minsta lilla förstånd kvar i ditt huvud, så ordnar du upp situationen omedelbart.

    Om ni är gifta, så ring en familjerättsadvokat, som ordnar upp saker och ting juridiskt.
    Om ni enbart är sambo, så kontakta familjerättssekreteraren på kommunen, så hjälper de dig med råd och stöd.

    Men STANNA INTE KVAR I FÖRHÅLLANDET!!!!

  • Anonym (!!!)

    Lätt att klaga, men du måste agera!! Inget någon kan skriva kommer förändra din situation. Av det du skrivit är du i stort sett rätt singel förstår helt ärligt inte vad du håller fast vid! om han ändå beter sig som singel låt han bli det! kommer inte vara lika lyckat med hans festande med delat vårdnad dock. Sen kommer han uppskatta vad han hade! Men just nu är du bara en dörrmatta! Sorry

  • Anonym (Bekvämt, för honom)

    TS bemöter inte en del bra kommentarer o goda råd här i tråden, svarar inte ens på det. Offerkoftan på, bekvämast så?

    Eller........så vill du egentligen leva så här när det kommer till kritan. Kanske är väldigt oerfaren?

    Eller du kanske behöver en bestämd man i ditt liv, nån som är fast mot dig oavsett vad du säger? Somliga funkar så har jag märkt, av båda könen. Kanske det du menar med att du har känslor för honom.

  • Anonym (inteok)

    Nej, jag tycker inte beteendet är ok. Självklart ska han kunna umgås med sina kompisar, men prio ett bör vara familjen. Min känsla är att han tar er för givet och inte inser vad han går miste om. Testa att ge förslag på familjerådgivning eller liknande. Om han ej vill detta kanske ni ska testa att flytta isär... du ska inte leva i en situation som får dig att må illa!

  • Anonym (TS.)

    Tack för alla svar. Jag blir inte förvånad att ni skriver som ni gör för jag anade det. Det jag blir förvånad av är min passiva reaktion. Inget händer.

    Idag gick vi ut och shoppade - kläder åt HONOM. Min tanke var stt senare förhoppningsvis gå ut och fika. Därav anledningen till varför jag följde med. Och stt det betyder TID till att umgås tillsammans. Hur som helst, så köpte han kläder för tusentals kronor och så fort vi var färdiga sa han till mig: Du, det blir bra såhär för idag va. Så du kan ta och börja gå hemåt för det är väldigt varmt så ses vi senare. Vart ska du då frågade jag. - jag ska bara träffa killarna så ses vi hemma sen.

    Sånt här är typiska exempel från min vardag.

Svar på tråden Är det ok att min man gör så här?