• Anonym (TS.)

    Är det ok att min man gör så här?

    Min man och jag har varit gifta i 11 år och har två barn ihop. Vi båda jobbar och gör många saker isär på vart sitt håll. Oftast har jag alltid varit den som velat göra saker ihop men han har prioriterat sina vänner ganska högt på listan och sagt nej till nästan alla förslag.

    Han jobbar mån-fre och är ledig på helgerna. Varje lördag och söndag går han ut med sina vänner på dagen och hittar på olika grejer, allra helst fika på stan elr fiska. Oftast mellan kl 12-17. VARJE helg sedan dagen jag känner honom.

    När det är någon lovdag och vi är lediga, spenderar han den med sina vänner. Nu har vi semester båda två sedan 30 juni i en hel månad. Han har gått ut varje dag med sina vänner. Varje dag! Han är ute och solar, badar, fiskar, reser mm med dom. Jag och barnen ser honom i ca 30 min -1 timma om dagen.

    Igår kom han hem efter en utlandsresa med vännerna och det första han gör när han äntligen kommer hem är att ta en dusch, äta och gå ut och festa med gänget. När jag frågade honom om han menade allvar svarade han "du behöver inte vara så beroende av mig och vilja umgås jämt ". Men jag ser dig ju aldrig! "Sluta tjata" får jag som svar. Det är juför fan äntligen semester och jag har längtat till detta. "Äsch, du har mig hemma hela året om vardagarna"...

    Jag blir så jävla ledsen att jag sprängs i tusen bitar. Jag pratar dagligen med honom om att han ska sluta vara så barnslig och mogna och växa upp. Men det blir aldrig en ändring. Såhär har det varit jämt så länge jag kan minnas. Så länge jag känt honom. Våra barn är inte alls fästa vid honom för han är aldrig hemma. Jag blir så jäkla illamående att jag spyr snart . Vilket jäkla svek! Jäkla dålig ursäkt till en man.

    Vad hade ni gjort?

  • Svar på tråden Är det ok att min man gör så här?
  • EnGladPingvin

    Vad som är ok för dig är helt upp till dig. Är det inte ok för dig gör det tydligt, sätt ner foten och säg att så här vill du inte leva ditt liv. Om han inte vill ändra sig fråga dig själv om det här är något du kan leva resten av ditt liv med. Om inte, lämna. Du har bara ett liv. Det är upp till dig att bestämma dig för hur du vill ha det.

    Min man är en aktiv golfare. Han spelar vanligtvis 4 rundor i veckan  (2 på helgen, 2 på vardagskvällar), nu under semestern nästan varje dag (ibland 2 rundor på en dag). En runda tar 4-5 timmar. Jag får ofta frågan (bl.a. från hans föräldrar) vad jag tycker om det och många verkar frågande till att jag tycker det är ok. Men jag tycker verkligen det är ok. Jag vet vem jag gifte mig med. För mig är det ok, men jag vet många vänner som aldrig hade velat ha det så.

    Om det inte är ok för dig, så är det inte ok. 

  • Anonym (n)

    Så ansvarslöst som en man kan vara. Jag skulle fett skilja hem meddetsamma och se om det funkar. Om det inte så skulle jag skilja mig för evigt. Du kan inte ta ansvar över dina barn PLUS en jämt festande man som inte ens umgås med dig och barnen.

    Ge honom tid att tänka över det genom att säga att han behöver hitta en lägenhet till sig själv då du behöver den utrymmen.

  • Anonym (anonym)

    Ja res av. Men jag tycker inte du behöver smyga med det. Gå iväg du och barnen till en resebyrå och beställ en trevlig restresa t.ex Teneriffa är jättemysigt.
    Och dina barn kan behöva uppmärksamhet och omvårdnad extra då från dig då deras pappa försummar dem. Gå sen hem glad och berätta att du ska åka iväg och stå för det. så får han ta sig en funderare medans du är av. Men ärligt talat efter elva år så tycker jag att han haft nog med tid att fundera och du skulle försöka stärka dig till att lämna. Men börja med resan......

  • Anonym (chockad)

    Ta redan nu kontakt med en advokat eller liknande familjerätts person, för att undersöka om han verkligen kan hota med att ta barnen från dig. Du borde MINST ha 50% vårdnad, om inte du får 100%. De veckor han har barnen får han leva riktigt liv med barnen ensam och det lär bli en prövning för honom att ta allt det ansvaret själv.

    Nu vet jag inte om ni kommer från en annan kultur där det finns risk att han rymmer till hemlandet med barnen (som man ibland kan läsa om).

    Det bästa för dig och barnen är att lämna honom, ni är redan ensamma I den relation ni har med pappan. De verkar inte få mycket tid med honom som det är idag...

  • Virriga Vera
    Anonym (TS.) skrev 2015-07-18 22:33:25 följande:

    Jag har ofta pga av ilska och frustration sagt nä nu ska jag köra samma stil så han fattar. "Nu åker jag och barnen på minisemester så ska du allt få känna hur det känns att jämt vara ensam hemma". - jaaa, bra älskling.. Åk iväg och ha kul! Svarar han.

    Elr... "Gå ut och gör nåt med barnen. Spela boll, gå ut och ät. Vad ni vill. "

    Ska inte du med? -nää, orkar inte så jag ska ta och lägga mig och vila. Och när vi är tillbaka efter någon uteaktivitet i en timma ser jag att han har gått ut med vännerna.


    Mern varför skall du ha med barnen när du skall gå ut? Lämna dem med pappan.
  • Virriga Vera
    Anonym (TS.) skrev 2015-07-18 22:42:30 följande:
    Han hade aldrig gått med på att lämna barnen med honom och åka iväg ensam någonstans i mer än 3 timmar.
    Så ni lever inte under samma villkor? Kan han förklara varför han kan men inte du?
  • Anonym (Delat ansvar)

    Hej, verkar som om lite familjerådgivning borde vara på sin plats, att med en neutral part gå igenom ansvarsfördelningen i hemmet. Vi läser din version där du gör allt och din man får glädjen att ha en hustru och familj vid behov. varje historia har minst två versioner, tveklöst är att du tycker din är den rätta. Men om ni vill fortsätta vara gifta med varandra måste ni kunna förstå varandras behov och önskningar. Jag tycker inte dina önskningar verkar så konstiga, men det är ert förhållande och er familj och ni måste hitta en väg där ni båda är nöjda.

    Lycka till

  • Anonym (:()
    Kriya skrev 2015-07-19 12:50:49 följande:

    Om jag vore du skulle jag i smyg planera att åka iväg på semester med barnen. Säg inget innan, utan bara åk. Var borta minst tre veckor och känn efter hur livet känns utan honom. När du åkt kan du smsa och meddela att ni är på semester tre veckor men säg inte var ni är, meddela också att du endast finns tillgänglig på sms och svara bara kort och sporadiskt på sms. Blocka honom från barnens ev. mobiler, så att han inte heller får info från dem om vart ni är. Då får du distans och ser om du alls saknar honom. Gör en kravlista ang familjelivet som han får kommitta sig till om han vill att ni ska komma hem igen. Du måste 'röra om i grytan' för att få till en radikal ändring.


    Åk på semester utan barnen tycker jag. 

    Är det inte hans tur att vara hemmapappa?
  • Dixie
    Anonym (TS.) skrev 2015-07-18 21:34:03 följande:

    Vad hade ni gjort?


    Jag hade gett min man ett schema med vilka dagar han ansvarar för barnen, ok att han inte vill träffa mig, men hans barn får han minsann ta sitt ansvar för! 
  • Dixie
    Anonym (TS.) skrev 2015-07-18 22:42:30 följande:
    Han hade aldrig gått med på att lämna barnen med honom och åka iväg ensam någonstans i mer än 3 timmar.
    vaddå gått med på!? ni är väl båda två föräldrar? 
Svar på tråden Är det ok att min man gör så här?