• Anonym (TS.)

    Är det ok att min man gör så här?

    Min man och jag har varit gifta i 11 år och har två barn ihop. Vi båda jobbar och gör många saker isär på vart sitt håll. Oftast har jag alltid varit den som velat göra saker ihop men han har prioriterat sina vänner ganska högt på listan och sagt nej till nästan alla förslag.

    Han jobbar mån-fre och är ledig på helgerna. Varje lördag och söndag går han ut med sina vänner på dagen och hittar på olika grejer, allra helst fika på stan elr fiska. Oftast mellan kl 12-17. VARJE helg sedan dagen jag känner honom.

    När det är någon lovdag och vi är lediga, spenderar han den med sina vänner. Nu har vi semester båda två sedan 30 juni i en hel månad. Han har gått ut varje dag med sina vänner. Varje dag! Han är ute och solar, badar, fiskar, reser mm med dom. Jag och barnen ser honom i ca 30 min -1 timma om dagen.

    Igår kom han hem efter en utlandsresa med vännerna och det första han gör när han äntligen kommer hem är att ta en dusch, äta och gå ut och festa med gänget. När jag frågade honom om han menade allvar svarade han "du behöver inte vara så beroende av mig och vilja umgås jämt ". Men jag ser dig ju aldrig! "Sluta tjata" får jag som svar. Det är juför fan äntligen semester och jag har längtat till detta. "Äsch, du har mig hemma hela året om vardagarna"...

    Jag blir så jävla ledsen att jag sprängs i tusen bitar. Jag pratar dagligen med honom om att han ska sluta vara så barnslig och mogna och växa upp. Men det blir aldrig en ändring. Såhär har det varit jämt så länge jag kan minnas. Så länge jag känt honom. Våra barn är inte alls fästa vid honom för han är aldrig hemma. Jag blir så jäkla illamående att jag spyr snart . Vilket jäkla svek! Jäkla dålig ursäkt till en man.

    Vad hade ni gjort?

  • Svar på tråden Är det ok att min man gör så här?
  • Anonym (My)

    Han kanske är en sån där pappa som i en annan tråd där pappan gick till lekplatsen med barnet, la sig i en stor gunga, läste en bok och ignorerade det gråtande barnet som ville ha pappans uppmärksamhet.

    Hur gamla är barnen TS och hur brukar han leka och interagera med dem?

  • Anonym (En mamma)

    Och jag som tycker att min man är fokuserad på sina intressen! Här ligger han i lä... Det låter som att du är din mans mamma och att han är en snart utflyttad son i 18-årsåldern som lever sitt eget liv. Han har inget behov av dig alls och han kanske vill umgås en dag igen när han flyttat hemifrån och blivit lite mer sin egen och lugnat sig, festat av sig, knullat runt och fått sitt enorma kompisbehov stillat i några år.

  • Anonym (Bekvämt, för honom)
    fjonkelina skrev 2015-07-19 06:23:38 följande:

    Om han levt så i 11 år med dig varför skulle han då ändras nu?? Hur kan du slösa bort så mycket tid med att bara vänta.....?


    Ja precis, att säga till honom dagligen under 11 år att sluta vara så barnslig o mogna har ju inte hjälpt direkt. Blir till att sätta hårt mot hårt o göra slag i saken, om nu TS är beslutsam nog.
  • Anonym (My)

    Hur mycket diskar, städar tvättar, lagar mat gör han? Om det är så att han byter däck på bilen två gånger om året så, be om att få göra det mot att han gör det andra. Åkk sedan iväg och betala någon hundralapp för att någon annan ska göra det. Medan däcken byts tar du en kaffe och njuter av en ledig stund.

  • Anonym (My)
    Anonym (My) skrev 2015-07-19 11:06:51 följande:
    Hur mycket diskar, städar tvättar, lagar mat gör han? Om det är så att han byter däck på bilen två gånger om året så, be om att få göra det mot att han gör det andra. Åkk sedan iväg och betala någon hundralapp för att någon annan ska göra det. Medan däcken byts tar du en kaffe och njuter av en ledig stund.
    Om han aldrig tvättar städar diskar eller lagar mat så sluta tvätta hans kläder, laga inte mat till honom, städa inte hans sida av sovrummet (hoppas du har den sidan som vätter mot dörren)... osv.
  • modsey

    Om han inte går med på familjeterapi skulle jag inte känna att han vill alls och då heller inte själv vilja ge eller lägga ner mer tid och ork på förhållandet.
    Han låter bortskämd och har det ju jäkligt bekvämt, fördelarna med familj samtidigt som han lever delar av det bekväma ungkarlslivet med kompisar, fester och massor av egen fritid. Hur mycket av den varan får du TS?
    Erbjuder han sig att du också kan resa, fika och festa med dina vänner eller är hans egen tid viktigare än din?
    Åter, jag skulle aldrig acceptera det. Men bara du kan ta det där steget.

  • Anonym (Lämna!)

    Du lever ju i princip ensam med barnen, varför inte lämna honom likaväl? Vad har du för utbyte av någon som anser att hans vänner är viktigare än sina barn?!?!?!
    Förstå hur det känns för dina barn sen då?!?! :O

  • Anonym (chockad)

    Ärligt talat - han verkar inte vilja vara gift I en relation med barn.


    Det kanske är praktiskt för honom att ha någon som sköter hemmet, lagt mat, tvättar och stryker kläder (om du gör det). Men det övriga verkar inte han vilja ha.

    Mitt råd till dig är: prata med honom och få honom att förstå att utlandssemestrar har de flesta andra familjer tillsammans, mor + far + barn. Sen kan man ha grabb-grejer då och då. Men inte varje helg, varje dag, hela semesterperioder.

    Vill han inte ändra sig - lämna honom, för du är redan ensam... fast I en relation med en stor egoist.

  • Anonym (Dumheter)
    Jenny Olofsson skrev 2015-07-19 12:16:42 följande:

    Jag gör en insamling till kvinnors rätt i samhället.
    Varje dag  bara i Sverige drabbas var femte kvinna av någon form av 
    fysisk ,sexuell och (eller verbal misshandel.
    Stoppa dessa män genom att skänka en gåva till att kunna ha samlingslokaler för kvinnor att komma till, skydda sig och bli stärkta att ta sig ur relationen och ha en framtid till ett självständigt liv. 

    clearing 6818
    kontonr 907312918

    Tack för ditt stöd
    Din gåva gör skillnad


    Göra slut är gratis. Sluta tigg.
  • Kriya

    Om jag vore du skulle jag i smyg planera att åka iväg på semester med barnen. Säg inget innan, utan bara åk. Var borta minst tre veckor och känn efter hur livet känns utan honom. När du åkt kan du smsa och meddela att ni är på semester tre veckor men säg inte var ni är, meddela också att du endast finns tillgänglig på sms och svara bara kort och sporadiskt på sms. Blocka honom från barnens ev. mobiler, så att han inte heller får info från dem om vart ni är. Då får du distans och ser om du alls saknar honom. Gör en kravlista ang familjelivet som han får kommitta sig till om han vill att ni ska komma hem igen. Du måste 'röra om i grytan' för att få till en radikal ändring.

Svar på tråden Är det ok att min man gör så här?