• Anonym (Girlfriend)

    Hämnd som gick fel, väldigt fel...

    Min sambo var otrogen mot mig för tre månader sen med en tjej han träffat när han var ute med kompisarna. Jag blev förstås jätteledsen. Vi har varit ett par i tio år och så händer det här. Han bad om förlåtelse och jag sa att jag skulle försöka men det har varit svårt. Vi var båda oskulder när vi träffades och jag tror att det gjorde det värre. Vi skulle bara vara varandras och han kastade bort det för nån tjej. Jag kunde inte röra i honom ens. Just den orättvisan gnagde i mig och till slut så var jag också otrogen med en bekant. Det var inte bra sex eller nåt men efter det kunde jag lättare släppa det min sambo hade gjort. Det kändes som att vi var jämställda igen på nåt sätt. Jag berättade vad jag gjort för sambon direkt efter och han blev ju ledsen men vi bestämde gemensamt att gå i parterapi. När vi gått där i tre månader kändes det bättre, vi lyckades hitta tillbaka till varnadra sexuellt och även om allt inte är 100 nu så är det mycket bättre än innan. Vi har båda hopp om att vi kommer att lösa det här och vi älskar varandra.

    Nu till det stora problemet. Jag var för att göra ett cellprov för livmoderhalscancer nyligen, ni vet sånt där som är rutin och då tyckte läkaren att min livmoder kändes stor och kollade med ultraljud. Och jag är gravid! I vecka 16 (17 imorgon). Det är jättekonstigt för jag använde kondom när jag var otrogen men det måste ha hänt då för jag och min sambo hade inte alls sex på några månader innan och efteråt pga vår kris.

    Jag vet inte vad jag ska göra. Hade jag varit i v 6 eller så efter otroheten hade jag självklart gjort abort men det är så långt gånget och fostret har ju känsel nu! Men jag kan ju inte få barn med min bekanta?! Har ingen aning om vad jag ska göra och har inte vågat berätta för nån. Jag vet att min sambo var otrogen först och jag ville ju verkligen inte att det här skulle hända och skyddade mig men ändå. Ett barn med en annan är ju 100 ggr värre än en otrohet. Hjälp?

  • Svar på tråden Hämnd som gick fel, väldigt fel...
  • Anonym (Tänk igenom noga)
    Anonym (Girlfriend) skrev 2016-05-19 09:35:10 följande:

    Tack så mycket, ni som skriver! Jag är helt chockad av detta och hade aldrig tänkt mig behöva genomgå en abort och absolut inte en sen sådan. En tidig känns okej rent etiskt men vid en sen så har ju fostret börjat känna saker och det känns hemskt att det ska behöva lida för våra misstag. Jag är fortfarande osäker... När jag var på ultraljudet så kom jag mig inte för att berätta om situationen för jag blev så chockad så då ringde läkaren upp mvc år mig och bokade in en tid för inskrivning imorgon. Jag kanske kan rådgöra med barnmorskan där... ska läsa på om sena aborter också men tycker att de verkar väldigt skrämmande.

    Hade det bara varit jag som råkade ut för detta när jag var singel så hade jag definitivt behållit men vill samtidigt inte förstöra min sambos liv :(

    När jag väl lyckas samla ihop mig tillräckligt för att berätta för min sambo så kommer jag att vara ärlig. Det förtjänar han och jag skulle aldrig lura barnet genom att tex låtsas att det hade en annan pappa än vad det har. Jag måste även berätta för min bekanta men väntar nog med det tills jag har bestämt mig för hur jag vill göra. Å vilken soppa det här är! Även om min sambo skulle förlåta mig och vilja stanna med mig så blir det ju jättekonstigt om vi plötsligt får ett barn som inte är hans. Vad ska släkten säga? Hans släkt? Hans mamma kommer att hata mig, det vet jag. Hon önskat sig dessutom ett till barnbarn men detta... :(

    Tänk igenom noga: Har du ångrat din abort? Var du osäker innan?


    Min situation var lite annorlunda eftersom jag gjorde abort på grund av fosterskador. Jag visste ju att jag inte hade något annat, för mig, tänkbart alternativ. Ändå var det det svåraste jag gått igenom. Och ändå hade jag stöd av både min sambo av av personalen som var väldigt empatisk och inkännande.

    Dessutom gjordes min abort vid juletid, så personalen hade gott om tid att ägna sig åt mig eftersom de inte hade några planerade kejsarsnitt eller dylikt. (Har annars hört att många upplevt det tvärtom: att de är sist i prioriteringsordningen och till och med ibland blivit rent av illa bemötta. Men så var det alltså inte för mig.) 
    Trots detta var det totalt dränerande, både fysiskt och psykiskt. Trots att mitt barn var så sjukt att han inte hade kunnat överleva utanför min mage, var det en svår tid efteråt. Jag plågades av skuldkänslor på ett sätt som jag inte tror jag hade gjort om det varit en tidig abort. Nu blev det ju så konkret. Trots att mitt barn var svårt missbildat så var han en riktig liten människa. Han föddes som en riktig liten människa också. Men han varken fick -  eller kunde - överleva. 

    - Jag tycker också du ska fundera över det du skrev, att du självklart skulle ha behållit om du varit singel. Det visar ju att du faktiskt, någonstans, ändå vill ha ditt barn.
    Frågan är ju också hur stabilt förhållandet till din sambo verkligen är, om ni båda varit otrogna för inte så länge sedan. Det säger jag absolut inte för att vara elak, jag hoppas inte du tar det så. Jag tänker bara att du ska ställa dig frågan hur det känns om du gör en abort för "din sambos skull" och sedan tar det ändå slut ganska snart. Kommer det ändå att kännas som om du fattat rätt beslut? 
  • Haskel

    Det absolut sista du ska göra, är att låtsas, att din kille är pappan!

    Du ska "ta tjuren vid hornen" redan nu. Det är bråttom. Ring hem honom från jobbet, eller vart han nu är. Berätta vad som hänt. Din kille kan inte vara så naiv, att han inte förstår att ett samlag kan leda till graviditet. Din otrohet/hämnd, tycks han ju redan känna till.

    Ska det bli abort så är det redan nu i dagarna. Du har inte tid att gå och fundera på detta. Låt din kille vara delaktig i ditt beslut. 
    Försök inte hemlighålla en abort heller. Troligtvis vill din kille att ni går igenom detta tillsammans. Precis som ni genomgått otroheten tillsammans.

    Sanningen kommer att komma ifatt annars.

    Lycka till! 
    Ni fixar det här.

  • Anonym (Tänk igenom noga)

    Lite OT, kanske, men kom att tänka på ett par bekantas bekanta. De har ett barn som numera är vuxet -  och som helt uppenbarligen mannen i äktenskapet inte är biologisk pappa till.
    Barnet kom till genom en otrohetsaffär, och det har heller inte gått att hålla hemligt då barnets pappa har en annan etnicitet än den pappa han har vuxit upp med. Det är alltså väldigt synligt att hen har en annan pappa.

    Detta hände på en ganska liten ort, och visst har väl folk skvallrat en del... Men saker är ju som de är, och mannen och kvinnan var ense om att ändå fortsätta tillsammans. Ingen vet ju heller exakt vad som har hänt, det vet ju bara de som är inblandade själva.  Och barnet verkar för övrigt må bra, har flyttat hemifrån och studerar nu på annan ort. 

    Bara ett exempel på sådant som faktiskt har hänt. Flört

  • Anonym (n)

    är du helt hundra säker på att det bara kan vara den andre som kan vara pappan? 

  • Fröken Apelsin

    Först vill jag bara beklaga din situation, det måste vara hemskt. Jag tycker inte det du gjorde var värre än det din sambo gjorde, det är inte ditt fel att du blev gravid, du valde det inte precis. Det hade lika gärna kunnat vara din sambos älskarinna som blev gravid.

    Jag tycker inte att du ska göra en abort, som du säger är du för långt gången. Däremot finns ju alternativet att adoptera bort barnet (om bio pappan går med på det) Du kan också skriva din sambo som pappa på barnet och bara berätta för barnet om hur det ligger till då han/hon blir äldre. Men det krävs förstås att din sambo och den biologiska pappan går med på det. Då du har berättat för din sambo, tänk noga igenom hur du vill göra, det finns en hel del juridik att ta hänsyn till. Vill inte bio pappan ha barnet och din sambo känslomässigt blir barnets pappa har han inga rättigheter om det skulle hända dig något.

    Jag hoppas det ordnar sig!

  • EnAnonumius
    Anonym (Kvinna) skrev 2016-05-19 09:50:22 följande:
    Vill din sambo stanna med dig efter du har berättat?

    Då hade jag skrivit honom som pappa.

    Jag hade inte gjort en så sen abort.

    Hur resonerar du?
    Nej TS kan inte skriva sin sambo som "pappa till barnet".

    Det TS KAN däremot göra är att uppge honom som potentiell pappa vid faderskaps utredning.
    TS sambo har sin fulla rätt att neka att stå som pappa till TS barn, om det INTE är hans barn.


    Så som man känner sig själv, så känner man ALDRIG andra.
  • Anonym (BrittaBerit)

    Du ska absolut inte göra abort för din sambos skull! Det tror jag inte du kan leva med! Jag säger behåll barnet även om allt är skitjobbigt! Lycka till!

  • Anonym (bedrup)

    Inte för att vara sån men vad säger att du får en abort beviljad?

    Du har max två veckor kvar på fria aborten. Du måste alltså bestämma dig pronto. Och vid minsta osäkerhet kommer sjukvården inte att genomföra den om de förstår att du inte vill.

    Söka abort via socialstyrelsen kräver i princip att barnet inte är livsdugligt. Att du inte kan stå för konsekvenserna av otrohet är inget giltigt skäl.

    Och vad säger att förhållandet består bara för att du gör abort?

  • Fjäril kär

    Låt din sambo själv välja hur han vill ha sitt liv.

    Sen får du helt enkelt gilla läget och ta det liv som blir efter att han gjort sitt val.

  • Anonym (Girlfriend)

    Tack till er som skriver och stöttar eller försöker hjälpa mig i beslutet. Det betyder mycket! <3

    Tänk igenom noga: Då förstår jag. Det måste vara jättetungt fast på ett annat sätt om det är ett efterlängtat men sjukt barn. Du hade inte så mycket val men jag förstår att du sörjer. Det blir ju jobbigare på ett sätt att välja abort i lite tidigare skede än barnet skulle dött annars just för att man väljer även om det förstås är det bästa för barnet :/

    Skönt att höra att det finns en familj som gått vidare tillsammans efter nåt sånt här. Det låter dock som att biopappan inte varit med i bilden där och det tror jag hjälper. Jag vet inte alls hur min bekanta skulle ställa sig. Han kanske skulle vilja vara närvarande pappa och få varannan vecka eller nåt, eller så vill han inte ha nåt med det att göra. Vi känner inte varann så bra. Han har inga barn sen innan i alla fall.

    Jo någonstans känner jag att jag vill ha barnet. Jag fick ju se det på skärmen och känner att jag vill skydda det och så, så är det absolut. Det är en mkt biologisk känsla eller instinkt hos mig tror jag. Men jag har inte hunnit sätta mig in i alla känslor eller konsekvenser av att behålla. Bor också på liten ort och min sambos släkt bor här med och är stor och skulle alla de vända sig emot mig vore det väldigt jobbigt. Hans mamma arbetar på samma arbetsplats som mig om än på en annan avdelning.

    Min sambo har förlåtit min otrohet även om han inte har kommit över den än, men detta är lite annorlunda även om det inte var planerat :/ Jag ska absolut berätta för honom men han jobbar natt inatt och imorgon så jag väntar tills på lördag. Vill inte göra honom upprörd inför nattarbete som är ganska ansträngande, men jag kommer berätta. Däremot vet jag inte när var hur om jag bör säga nåt till min bekanta som ju är pappa till barnet. Jag tror att jag vill vänta tills jag är 100%säker om abort eller ej men förr eller senare behöver han väl få veta.

    Vi har en väldigt nära relation och har varit sambos i tio år utan att ha några större problem så jag ser oss som ett starkt par, så otroheterna hade vi nog kommit över med lite mer tid ifall nu inte det här hade hänt.

    Jag är helt säker på att min bekanta är pappan trots att vi skyddade oss. Har inte haft sex med nån annan under den tiden...

    Adoptera bort skulle jag inte klara. I så fall skulle jag ju gett vårdnaden till biopappan, men det skulle också kännas fel. Jag är en väldigt barnkär person och älskar alla barn jag har runt omkring mig - mina brorsbarn och mina vänners barn - och jag skulle inte klara att lämna bort mitt eget...

    När går gränsen för fri abort (alltså inte vilken vecka utan vilken dag)?

Svar på tråden Hämnd som gick fel, väldigt fel...