• Anonym (Girlfriend)

    Hämnd som gick fel, väldigt fel...

    Min sambo var otrogen mot mig för tre månader sen med en tjej han träffat när han var ute med kompisarna. Jag blev förstås jätteledsen. Vi har varit ett par i tio år och så händer det här. Han bad om förlåtelse och jag sa att jag skulle försöka men det har varit svårt. Vi var båda oskulder när vi träffades och jag tror att det gjorde det värre. Vi skulle bara vara varandras och han kastade bort det för nån tjej. Jag kunde inte röra i honom ens. Just den orättvisan gnagde i mig och till slut så var jag också otrogen med en bekant. Det var inte bra sex eller nåt men efter det kunde jag lättare släppa det min sambo hade gjort. Det kändes som att vi var jämställda igen på nåt sätt. Jag berättade vad jag gjort för sambon direkt efter och han blev ju ledsen men vi bestämde gemensamt att gå i parterapi. När vi gått där i tre månader kändes det bättre, vi lyckades hitta tillbaka till varnadra sexuellt och även om allt inte är 100 nu så är det mycket bättre än innan. Vi har båda hopp om att vi kommer att lösa det här och vi älskar varandra.

    Nu till det stora problemet. Jag var för att göra ett cellprov för livmoderhalscancer nyligen, ni vet sånt där som är rutin och då tyckte läkaren att min livmoder kändes stor och kollade med ultraljud. Och jag är gravid! I vecka 16 (17 imorgon). Det är jättekonstigt för jag använde kondom när jag var otrogen men det måste ha hänt då för jag och min sambo hade inte alls sex på några månader innan och efteråt pga vår kris.

    Jag vet inte vad jag ska göra. Hade jag varit i v 6 eller så efter otroheten hade jag självklart gjort abort men det är så långt gånget och fostret har ju känsel nu! Men jag kan ju inte få barn med min bekanta?! Har ingen aning om vad jag ska göra och har inte vågat berätta för nån. Jag vet att min sambo var otrogen först och jag ville ju verkligen inte att det här skulle hända och skyddade mig men ändå. Ett barn med en annan är ju 100 ggr värre än en otrohet. Hjälp?

  • Svar på tråden Hämnd som gick fel, väldigt fel...
  • Anonym (Samma här)
    Anonym (Kim) skrev 2016-05-19 21:46:24 följande:

    En otrohet hade jag förlåtit utan vidare.

    Ett barn med en annan - aldrig!


    Håller med. Hade jag varit sambon här så hade jag gjort slut omgående!

    Skulle aldrig acceptera att den otrogna snubben ska komma in i mitt hem och agera pappa...
  • Anonym (D)

    Fast om båda varit otrogna och båda valt att förlåta och gå vidare så borde ju inte detta fucka upp allt nu. Kunde lika väl va bruden som sambon knulladexsim råkat bli på smällen, skulle du ts lämna då, eller stanna och hantera?!

    Jag ser hopp i allt detta men oavsett vad som händer och om du föder så är Det ett som är säkert, du kommer Aldrig ångra ditt barn!

  • Anonym (Ni räknar som krattor!)

    TS: Är du i vecka 17 imorgon måste du blivit gravid den 22 jan. Var din kille otrogen för 3 månader sedan var det den 18 feb. Du var otrogen troligen någon, några dagar senare så typ den 22 feb. Denna matematiken går inte ihop så du nu ser. Något stämmer inte. Kom ihåg PRECIS vilken dag du var otrogen på. Var det närmare 22 jan eller 22 feb?

  • vargveum
    Anonym (Kim) skrev 2016-05-19 21:46:24 följande:

    En otrohet hade jag förlåtit utan vidare.
    Ett barn med en annan - aldrig!


    Skumt resonemang.
    Det förstmämnda är en medveten handling. Det förlåter du.
    Det sistnämnda är en olycka som en konsekvens av samma handling? Det är oförlåtligt?

    Eller menar du att det oförlåtliga ligger i att föda barnet i stället för att abortera?
  • Anonym (been there)
    Anonym (Girlfriend) skrev 2016-05-19 18:39:00 följande:
    Jag vet ju inte hur min bekanta resonerar men om jag utgår från mig själv skulle jag tycka att det var jättehemskt ifall någon uppträdde som mamma till mitt barn och jag själv inte fick vara det. Det känns väldigt orättvist. Om han får veta att jag är gravid så lär han förmodligen vilja ha ett faderskapstest för säkerhets skull trots att vi skyddade oss. Det hade i alla fall jag velat ha, för att vara säker liksom.

    Jag tror inte att det är en bra ide eller så snällt att låtsas att barnet är min sambos, om nu inte min bekanta och min sambo båda skulle vilja det. Men det tror jag inte. Behåller jag barnet måste jag nog acceptera att alla får veta. Usch vad jobbigt att det var just vid otrohet! Hade det varit en trekant eller nåt så hade det känts mkt mindre jobbigt.
    Det enda rätta är att du berättar för din sambo hur det ligger till så får du ser hur han tar det. Jag har varit i exakt samma sits som du - min sambo var otrogen...och några veckor senare stod det klart att hon blivit med barn. Detta var visserligen inte vårt första barn men efter en rätt svår period av ilska, sorg, ångest och villrådighet accepterade jag situationen och bestämde mig för att se på barnet som mitt eget. Det har inte varit en helt lätt situation men i dag är hon 13 år och ser på mig som sin pappa och det händer aldrig längre att jag tänker på att hon "inte är min", vilket jag funderade på en del i början kan jag vara ärlig med att säga. Men ett faderskap är mer än bara spermatömning in i en kvinnas slida och livmoder, det är att leva med barnet varje dag och uppfostra det. Jag är självklart lika lycklig för henne som för de övriga barnen och ser mig som lika mycket pappa till allihop. Jag skulle inte ha velat att min fru gjorde en sen abort, det är vad jag förstår ett mycket jobbigt ingrepp både fysiskt och psykiskt. 
  • Fröken Apelsin
    Anonym (Ni räknar som krattor!) skrev 2016-05-19 23:34:26 följande:

    TS: Är du i vecka 17 imorgon måste du blivit gravid den 22 jan. Var din kille otrogen för 3 månader sedan var det den 18 feb. Du var otrogen troligen någon, några dagar senare så typ den 22 feb. Denna matematiken går inte ihop så du nu ser. Något stämmer inte. Kom ihåg PRECIS vilken dag du var otrogen på. Var det närmare 22 jan eller 22 feb?


    Vem som helst fattar väl att det här är en trolltråd, men det gör inget. Ämnet är intressant och fascinerande och det kan bli riktigt intressanta diskussioner. Jag tycker ts har skrivit en underbar trådstart så jag gav henne ett svar som om allt var påriktigt.
  • ostin69

    - Jag tycker också du ska fundera över det du skrev, att du självklart skulle ha behållit om du varit singel. Det visar ju att du faktiskt, någonstans, ändå vill ha ditt barn.

    Frågan är ju också hur stabilt förhållandet till din sambo verkligen är, om ni båda varit otrogna för inte så länge sedan. Det säger jag absolut inte för att vara elak, jag hoppas inte du tar det så. Jag tänker bara att du ska ställa dig frågan hur det känns om du gör en abort för "din sambos skull" och sedan tar det ändå slut ganska snart. Kommer det ändå att kännas som om du fattat rätt beslut? 

    [/quote]

    Dessa rader, ovan, ska du, TS, verkligen ta till dig. Hoppas dessutom att du får en kuratorkontakt på MVC, så du får möjligheten att vrida och vända på dina tankar, tills du kan komma till en punkt, där du har bestämt dig för hur du gör, samtidigt som det är ett beslut Du kan leva med..

    Om din sambo verkligen på riktigt älskar dig, och är seriös i att ni försöker få er relation på rätt spår igen, så tycker jag i allafall att han borde ge erat förhållande en chans, tillsammans med barnet..

    Det kommer inte bli lätt, men självklart kan det fungera!

    Lycka till????


    ..den av er som är utan synd, skall kasta första stenen..
  • Asirna

    Det låter inte alls roligt det ni har gått igenom.
    Du har rätt att göra abort till den 18:de graviditets veckan. Prata med din partner och säg som det är så ni kan gå igenom detta tillsammans.
    Du behöver inte säga något till din bekanta, det kommer nog göra situationen värre.

    Men ring klinikern snarast om att göra abort, om det är nu vad du vill?

    Jag skulle själv aldrig kunna föda någon annans barn är min partners. 

    Det kan nog bara påminna om otroheten.

    Du kan faktiskt skaffa barn med din partner.

  • Anonym (gottegris)

    Ta bort barnet. Det här är en extremt dålig ide.

  • Anonym (nnn)
    Anonym (Ni räknar som krattor!) skrev 2016-05-19 23:34:26 följande:

    TS: Är du i vecka 17 imorgon måste du blivit gravid den 22 jan. Var din kille otrogen för 3 månader sedan var det den 18 feb. Du var otrogen troligen någon, några dagar senare så typ den 22 feb. Denna matematiken går inte ihop så du nu ser. Något stämmer inte. Kom ihåg PRECIS vilken dag du var otrogen på. Var det närmare 22 jan eller 22 feb?


    Jag gissar att du tittat på en graviditetsuträknare när du skriver att TS blev gravid 22/1? Misstaget du gör är att blanda ihop när graviditeten börjar och när befruktningen ägde rum. Det är nämligen två olika saker! De första två veckorna av en graviditet har man nämligen inte befruktats ännu! 22/1 är TS sista menstruations första dag. Ägglossningen (dvs befruktningen) äger rum två veckor senare, dvs runt 5/2. Förstår du?
Svar på tråden Hämnd som gick fel, väldigt fel...