Inlägg från: Anonym (M) |Visa alla inlägg
  • Anonym (M)

    Svenska tjejer knullar hela tiden

    Anonym (Egalitarianen) skrev 2016-10-14 07:27:14 följande:

    Det bekräftar ju bilden av att passiva män är chanslösa också... Eller gäller det bara kvinnor? Eftersom aktiva kvinnor raggar upp passiva män är det ingen problem för de passiva männen kommer du att hävda nu. Men när jag hävdade samma sak fast om kvinnor hade jag bestämt tvärfel menade du.


    Varför tror du att jag kommer hävda det?

    Om män och kvinnor förväntas vara aktiva är det förstås svårare för de som inte är det. Det har jag ju sagt helantiden, att det är svårare för de som inte upofyller normer och förväntningar.

    Jag har aldrig hävdat att det inte är svårare att vara passiv som man om man förväntas vara aktiv. Det jag har hävdat är att man har större förutsättningar att ta för sig av livet och göra aktiva val om man har rätten att vara aktiv.
  • Anonym (M)
    Anonym (Egalitarianen) skrev 2016-10-14 07:30:22 följande:

    VAD är det du motsätter dig då? Du har ju fått svart på vitt att män förväntas vara aktiva och att en passiv man därmed får sätta sitt hopp till aktiva kvinnor som förvisso är fler idag, men ändå anses avvika ifrån normen av typisk kvinna. Dessutom tror jag inte att kvinnor, passiva som aktiva, överhuvudtaget finner passiva män som attraktiva.


    Jagvdiskuterar

    1. Att det inte förefaller vara så att det är en större andrl kvinnor än män som har "mycket sex"/många sexpartners" utan snarare tvärtom

    2. Att när du jämför kvinnor och män så lyfter du helt plötsligt fram "passiva män" och ställer den mot alla kvinnor eller "passiva kvinnor". Det vill säga - du jämför en grupp män som inte uppfyller bormen med kvinbor som uppfyller normen vilket blir en konstig jämförelse som jag inte anser håller.

    3. Att strikt traditionella könsroller där kvinnor förväntas/tvingas vara passiva generellt och i synnerhet när det gäller sex inte gynnar kvinnor som grupp när det gäller att skapa sexuella relationer.
  • Anonym (M)
    Anonym513 skrev 2016-10-14 09:22:01 följande:
    "2. Att när du jämför kvinnor och män så lyfter du helt plötsligt fram "passiva män" och ställer den mot alla kvinnor eller "passiva kvinnor". Det vill säga - du jämför en grupp män som inte uppfyller bormen med kvinbor som uppfyller normen vilket blir en konstig jämförelse som jag inte anser håller."
    Passiva kvinnor KAN träffa en man enligt gällande könsnormer. Passiva man kan det inte. Enligt min uppfattning har kvinnor det bekvämare. De reggar ett konto, skapar en trevlig profil,  och så är det bara att vänta. Jag vet flera kvinnor som suttit på glasberget i flera år eftersom inget duger åt dem.
    En man reggar ett konto, en trevlig profil och sedan gäller det att vara MYCKET aktiv för annars händer det inte mycket... :/ 
    3. Att strikt traditionella könsroller där kvinnor förväntas/tvingas vara passiva generellt och i synnerhet när det gäller sex inte gynnar kvinnor som grupp när det gäller att skapa sexuella relationer.
    se ovan
    Dessutom kan en kvinna regga ett konto på K***kontakt och där är det en väldigt sned fördelning mellan könen till kvinnans fördel.  
    Om du ska kommentera det jag skriver kan du väl läsa det först. Jag har aldrig skrivit att passiva män inte har det svårare än passiva lvinnor i en kultur där män förväntas vara aktiva.

    Att starta ett konto på k-kontaktvfår nog sägas vara en handling som absolut inte är okej i ett samhälle där kvinnor måste vara passiva. Så de kvinnor som gör det följer ju inte en traditionell könsroll/befinner sig inte i ett sammanhang där kvinnor inte får ta aktiva sexuella kontakter. I ett sammanhang där strikta traditionella könsroller råder har kvinnor inte den möjligheten.
  • Anonym (M)
    Anonym513 skrev 2016-10-14 12:40:22 följande:

    Varför gömmer sig svenska kvinnor bakom gamla könsroller 2016?

    Jag tror att många tycker om att bli uppvaktade och att det är bekvämt att välja och vraka medan männen får anstränga sig.


    Det vet inte jag ochvdet vet jag inte heller om de gör.

    Många, både män och kvinnor styrs av föredtällningar om sig själva och andra utifrån kön. Dessa föreställningar förändras över tid Idag lever vi inte i ett samhälle där kvinnor förväntas vara helt passiva tex men visst har vi fortfarande olika förväntningar på män och kvinnor vilket påverkar oss. Så till viss del styrda av håller jag med om, men "gömma sig bakom" tycker jag inte stämmer.

    Jag tror nog att många kvinnor upplever att de fått anstränga sig väldigt mycket för att träffa sin partner och det finns givetvis också en del kvinnor som misslyckas. Precis som för män. Att anstränga sigvför att hitta en partner handlar trots allt inte bara om att skicka ett meddelande på en nätdatingsite.

    Vad gäller nätdejting verkar ju tolkningen dessutom vara att den som skickar mest meddelande anstränger sig mest för att hitta en partner. Om person A skickar 5 omsorgsfullt skrivna meddelande till fem omsirgsfullt utvalda personer och person B skickar 30 snabba meddelanden till random personer - är antalet meddelanden då verkligen ett belägg för vem som ansträngt sig mest?

    Visst finns det många kvinnor som uppskattar att bli uppvaktade. Men det är ju långt ifrån samma sak som att tvingas vara passiv enligt en fast norm.
  • Anonym (M)
    Anonym513 skrev 2016-10-14 13:11:31 följande:
    Anonym (M) skrev 2016-10-14 12:54:29 följande:
    Det vet inte jag ochvdet vet jag inte heller om de gör.
    "Många, både män och kvinnor styrs av föredtällningar om sig själva och andra utifrån kön. Dessa föreställningar förändras över tid Idag lever vi inte i ett samhälle där kvinnor förväntas vara helt passiva tex men visst har vi fortfarande olika förväntningar på män och kvinnor vilket påverkar oss. Så till viss del styrda av håller jag med om, men "gömma sig bakom" tycker jag inte stämmer."
    Det tycker jag.
    "Jag tror nog att många kvinnor upplever att de fått anstränga sig väldigt mycket för att träffa sin partner och det finns givetvis också en del kvinnor som misslyckas. Precis som för män. Att anstränga sigvför att hitta en partner handlar trots allt inte bara om att skicka ett meddelande på en nätdatingsite. "
    Nej, men många kvinnor har en mycket märklig uppfattning om vad anstränga sig betyder. Jag får känslan av att de anser sig jobba hårt bara genom att inte vara skygga.
    "Vad gäller nätdejting verkar ju tolkningen dessutom vara att den som skickar mest meddelande anstränger sig mest för att hitta en partner. Om person A skickar 5 omsorgsfullt skrivna meddelande till fem omsirgsfullt utvalda personer och person B skickar 30 snabba meddelanden till random personer - är antalet meddelanden då verkligen ett belägg för vem som ansträngt sig mest?"
    Om du skriver skickar en handfull brev/dag och lägger 30 min omsorg på dessa och inte ens får ett nej tack är det lätt att tappa sugen. Jag lät en kvinnlig kompis läsavad jag skrev. Hon läste även min profil och kunde inte för sitt liv förstå vad som var fel? Vi bytte konto i 14 dagar och som jag skriver i ett annat inlägg så var hon MYCKET ödmjuk. Varför sitter det så hårt åt att erkänna att kvinnor är gynnade inom ETT område. Jag tolkar det som stolthet och envishet...
    "Visst finns det många kvinnor som uppskattar att bli uppvaktade."
    Det finns hör och häpna även män som blir glada av lite uppskattning! 
    "Men det är ju långt ifrån samma sak som att tvingas vara passiv enligt en fast norm."
    Det är ju bekvämt...
    Vad menar du är bekvämt? Att vara påtvingad en passiv roll? Det håller jagvinte med om.

    Däremot är det klart att det kan vara bekvämt att räknas som attraktiv och lätt få kontakt led de män man uppskattar.

    Men detta är två olika saker.

    Det jag och E diskuterat är fasta traditionella könsroller där kvinnor måste vara passiva och män måste cara aktiva. Idag ser vårt samhälle tack och lov inte ut så.

    Jag kan inte diskutera just nätdejting med dig eftersom det inte är något jag håller på med och har särskillt stor kunskap om. Men det är ju möjligt att det är lättare för kvinnor som grupp att träffa en man via nätet än det är för män som grupp att träffa en kvinna via nätet. Men det är ju inte samma sak som att kvinnor har fler sexpartners än män, eller att det är gynsamt med en påtvingad passiv roll eller att traditionella könsroller gör det lättare för kvinnor att träffa män än tvärtom.

    Så jag håller fast vid att: Det inte verkar stämma att en större andel kvinnor än män har fler sexpartners/mer sex, att traditionella könsroller inte gynnar kvinnor när det gäller sexuella relationer
  • Anonym (M)
    Anonym (tupp) skrev 2016-10-14 13:34:11 följande:

    Njae, när man applicerar jämställdhet selektivt beroende på vad som passar sig bäst för tillfället så kan man ju tycka att man gömmer sig bakom könsroller

    Exempel1: Lisa tycker allt ska vara jämlikt UTOM när det är dags att byta däck på bilen, för det är ju karlagöra.

    Exempel2: Lisa tycker allt ska vara jämställd men blir sur om Kalle inte köper rosor på alla hjärtans dag, själv har hon inte ens tänkt tanken på att köpa något.

    Delvist håller jag med dig om att många fortfarande är styrda av gamla könsroller, men jag tror många också väljer medvetet vilket som passar bäst för stunden. När det passar så ska mannen vara en gentleman a la old school, och när det passar ska han vara en jämställd mjukis.


    Nu har inte jag stött på någon feminist/nån som förespråkar jämställdhet som resonerar så som du säger (men jag har förstås inte stött på alla mäniskor :))

    Däremot kan jag tänka mig att man omedvete är fast i könsroller som man är så fast i så att man inte ens reflekterar över dem och på så sätt agerar dubbelmoraliskt.

    Dessutom är det en sak att vara medveten om könrollerna och en annan att klara att agera tvörtemot dem. De ör ofta en sån stark del av ens identitet som kvinna/man att det kan vara väldigt väldigt svårt att bryta dem (eller i alla fall vissa delar av dem).
  • Anonym (M)
    Anonym (tupp) skrev 2016-10-14 14:12:09 följande:

    Har du aldrig stött på en människa med dubbelmoral? Jag tycker man stöter på dem dagligen


    Jo men ingen som är så medveten om den själv som du veskriver att "jag tycker att det ska vara jämställt men inte med just det här". Som jag skriver finns det försttås många som agerar "dubbelmoraliskt" ibland. Säkert även jag.
  • Anonym (M)
    Anonym (Egalitarianen) skrev 2016-10-17 04:16:16 följande:

    Hur definierar du att "anstränga sig" då?

    Nej, det handlar om utdelning. Skitsamma vem som skickar flest, det är ju den som lyckas som gör rätt. Att en bra man skulle skriva ett enda vettigt brev och sedan fick svar från 10 tjejer kan jag förstår låter fint, men verkligen ser tyvärr inte ut så. Dags att sluta relativisera könen i dejtsammanhang. I andra sammanhang skulle feminismen aldrig relativisera någonting.

    Ingen tjej tvingas för övrigt vara passiv. Det är bara något du har hittat på.


    Inte idag - men vi pratade ju om traditionella könsroller med aktiva män och passiva kvinnor. I en stor del av historien där dessa könsroller existerat har kvinnor tvingats vara passiva. Du lyfte att trditionella könsroller gynnar kvinnor eftersom de bara "kan sitta och vänta". Jag menar att dessa traditionella könsroller inte alls gynnar kvinnor.

    Själv är jag inte uppväxt i ett sammanhang där kvinnor ska vara passiva. Vi förväntades flirta lika mycket som män fast mer diskret. För stt få en man/rätt man att komma fram fick man ju försöka sända ut rätt signaler (flirta lagom diskret så man visade att man var tillhönglig men inte desperat). Jag anser nog att den aktiviteten är lika ansträngande som att vara den som gick fram (vilket vi för övrigt gjorde också många gånger om rätt situation uppkom).

    När första kontakten tagits var set förmodligen lika svårt dör båda att försöka vara tillräckligt intressant för att hålla kvar den andres intresse. Att bjuda ut på första dejten kunde både tjejen och killen göra när läget var rätt så att säga. Jag upplever inte att det var så jättestor skilnad mellan män och kvinnor när det fäller flirtande och kontaktsakapande. Kanse möjligtvis att det var mer ok för en kille att råka gå fram för fort och framstå som lite för på än vad det var för en tjej.

    Den stora skillnaden var att jag utöver det trevliga flirtandet fick ta emot fler sexuella trakasserier än mina manliga vänner. Men det handlar ju inte om "raggande" så det passar ju inte in här.
  • Anonym (M)
    Anonym (Egalitarianen) skrev 2016-10-17 05:49:07 följande:

    Hur vet du att du är representativ för alla kvinnor då?

    Tror helt enkelt vi får enas om att vara oense vad gäller huruvida det är asnegativt att vara passiv eller ej.


    Nej, jag kan förstås inte svara för någon annan än mig själv. Fast en vän till mig gjorde en undersökning på universitetet om de signaler som sänds ut till tjejer i tjejtidningar och kom då fram till att tjejer får vara aktiva så länge de först är det ultimata objektet. Dvs ju mer "attraktiv" du är (ju mer du passar in i den kvinnliga normen) ju mer accepterat är det att du tar sexuella initiativ.

    Det jag gjorde i mitt förra inlägg var bara att berätta hur jag var uppväxt eftersom du nämnde att kvinnor inte tvingas vara passiva. Och mh det gör vi inte idag eller för 20 år sedan när jag var ung heller. Kvinnor får ta för sig om än inte efter exakt samma normer och regler som män (vi har fortfarande könsroller om än inte likadana som förr).

    Ja, vi kanske tycker olika där. Att tvingas vara passiv och inte ha rätt att ta egna beslut och egna initiativ och bestämma över sitt eget liv är något av det värsta scenario jag kan tänka mig.
  • Anonym (M)
    Anonym (Egalitarianen) skrev 2016-10-17 16:46:12 följande:

    Fast kvinnor vill ändå inte bli raggade på, varför ska ni då kopiera det typiskt manliga sättet att föra sig på? Många tjejer gillar att vara laidback, och stör sig på (främst fula) killar som tar för sig och raggar hit och dit. Många tjejer som raggar gör det ändå bara på snygga killar ändå, och de killarna ger dem oftast nobben. Jag förstår inte vilken dramatisk förändring som skulle uppstå om det blev som du önskade att det skulle varit. Kvinnor bestämmer i hög grad över sina liv, jag tycker att du överdriver när du säger att de inte gör det.


    Vad är det jag önskar? Tror jag inte att jag skrivit något om.

    Vart har jag skrivit att svenska tjejer idag inte bestämmer över sina liv? (vi diskuterade ju traiditionella könsroller vilket ju inte vilket jag också påpekade inte är rådande idag)

    Ver inte om "ragga på" var ett dumt ordval av mig, menade ta kontakt för "relation", flirta, lära känna en potentiell partner (tillfällig eller långsiktig). Det menar jag att på "min tid", för 20 år sedan gjorde både tjejer och killar det fast möjligtvis på lite olika sätt. Ett trevlig kontaktskapande och flirtande i länplig miljö tror jag få har svårt för. Det handlar ju att sända ut signaler till varandra och känna av när der är läge att ta kontakt.
Svar på tråden Svenska tjejer knullar hela tiden