• lövet2

    SD varför är du för / emot?

    SD gynnar vita rika män. Det är inte jag. I alla frågor jag tycker är viktiga, så står de antingen för motsatsen till mina åsikter, eller så har de ingen åsikt alls. De fokuserar liksom bara på en enda fråga och glömmer en massa viktiga frågor.

  • lövet2
    Anonym (SD 2018) skrev 2018-07-15 00:14:04 följande:
    Jag är för SD för att jag är kvinna och vill kunna gå ut själv på kvällarna utan att vara rädd för att bli våldtagen.
    Kan du vara snäll och berätta precis hur SD ska kunna förhindra det? Inget parti i något land genom historien har klarat det, så nu blir jag väldigt nyfiken.
  • lövet2

    Jag kom på min största anledning till att vara emot SD ...

    När jag tänker mig politiker som styr Sverige, så vill jag att de ska kolla upp saker innan de kommer med löften eller bestämmer något. Veta vad de talar om.
    De ska behandla andra med respekt. Inte håna dem som har det extra jobbigt pga fattigdom, sjukdom, missbruk osv. Den som själv har ställt till det för sig, mår inte bättre av att behandlas med förakt.
    Om de diskuterar med någon som har en annan åsikt, så ska de just diskutera. Inte håna, förtala, förolämpa.

    Det här är viktigt för mig. Etik, moral och att försöka vara en bra människa.

    Nu är det så att jag har diskuterat politik med många människor. Jag har varit upprörd i bland över deras åsikter och sällan har det slutat med att vi har varit överens. När jag diskuterat med folk från olika partier, så har någon enstaka gått över gränsen och kört med "Lilla gumman". Det gillar jag inte! Men Sd har anhängare i botten och toppen, som inte verkar vilja diskutera politik. När jag har en annan åsikt än de, så har jag kallats Jävla kossa (senast i går), batikhäxa, dumjävel, fitta, idiot, godhetsknarkare, landsförrädare, terrorist, WT, lappjävel - tja, det är några av de mest förekommande saker jag kallats. Jag har naturligtvis hotats med våldtäkt och misshandel. SD:are har hoppats att jag ska se mina döttrar bli våldtagna och sedan bli mördad själv. Och jag är ändå ursvensk sedan massor av generationer tillbaka, så jag kommer relativt lindrigt undan.

    Vill jag ha sådana människor i riksdag och regering? Vill jag att sådana människor ska ha makt över andra? Nej, då ser jag hellre moderater där, och jag hatar verkligen moderatpolitiken!

  • lövet2
    Anonym (För SD) skrev 2018-07-31 14:36:00 följande:
    Våldtäkter på ljusa dagen och på kvällar tänker jag som kvinna speciellt på, och gruppvåldtäkter.
    Vet du, att det hade vi på 80-talet också. Gott om dem. Skillnaden var att vi inte polisanmälde, eftersom vi visste att det skulle bli vi själva som råkade värst ut i så fall.
  • lövet2
    Anonym (För SD) skrev 2018-07-31 17:32:07 följande:
    Fortsätt blunda då. Är vi bättre nu jämfört med bara för ett år sedan då?
    www.google.dk/amp/s/amp.svt.se/nyheter/inrike...
    Det som är läskigare nu, är att risken är större att råka ut för rasister. En öl för mycket, så slår de först och frågar sedan. De vågar visa sina åsikter offentligt mer nu, än för bara ett år sedan.
  • lövet2
    Anonym (Affe) skrev 2018-08-01 00:02:41 följande:
    Och o princip alla terrordåd görs i islams namn.
    Just nu. De uppfann inte terrorism. När jag lärde mig ordet terrorism, då var vi rädda för tyskar. Alla terrorister var inte tyskar, men de var politiska extremister och tyckte att de hade rätt att döda oskyldiga för sin sak. Sedan kom då den sortens terrorister som tyckte sig kämpa för frihet. IRA, ETA och några till. De ansåg sin sak vara så viktig att de hade rätt att massmörda oskyldiga människor.
    Just nu är det främst religion terrorismen handlar om. Fanatiska extremister som tar sig rätten att mörda folk för att få som de vill. Det handlar egentligen inte om islam, utan det handlar om en viss sorts människor som är fanatiker och kan få andra med sig. De sprider "fake news" om andra religioner och även om islam. En del är lättlurade och tror på lögnerna och ryktena, och vips har de skaffat sig nya självmordsbombare.

    Vad nästa terrorvåg handlar om vet vi inte, men vi kan vara säkra på att den kommer. Min gissning är att det blir "Vit makt"-liknande grupperingar som står för den terrorismen - men det är förstås bara en gissning.
  • lövet2
    Ture888 skrev 2018-08-03 22:43:22 följande:
    Det finns dock många gemensamma kulturella aspekter kvar. Bara att åka till olika länder, räcker med inom Europa, för att märka hur mycket de skiljer sig från Sverige vad gäller allt från matvanor till trafikkultur, underhållning och familjekultur.
    Vi har haft asylboende här i omgångar, sedan år 2000. Många människor från många länder. Något jag noterat, är att vissa grupper av dem ligger närmare vår norrbottniska kultur än vad 08-orna gör. Den svenska kultur du pratar om, vet jag inte hur den ser ut. Stockholmare och skåningar har en kultur som är väldigt främmande för oss som bor här i norr. Hur skulle du beskriva den svenska kulturen? Mat, musik, seder och traditioner?
  • lövet2
    Ture888 skrev 2018-08-03 23:44:26 följande:
    Den svenska kulturen tvingas inte på, den finns redan.
    lövet2 skrev 2018-08-03 22:55:35 följande:
     Hur skulle du beskriva den svenska kulturen? Mat, musik, seder och traditioner?


  • lövet2
    Ture888 skrev 2018-08-04 00:06:59 följande:
    De flesta som har sunt förnuft (något ni här uppenbart saknar) vet vad man pratar om när man säger svensk kultur.
    Jag har aldrig träffat en SD:are som kan beskriva vad de menar med svensk kultur. Uppenbarligen saknar de i så fall sunt förnuft.
  • lövet2
    Ture888 skrev 2018-08-04 00:16:18 följande:
    Jag är sjukt trött på att upprepa det jag säger hela tiden för att ni vägrar ta till er, misstolkar med flit, börjar dra upp saker jag inte ens nämnt (julafton och högtider som ofta importeras av kapitalismen) och annan skit.

    Hade ni läst hälften så mycket som ni snackar skit hade ni inte behövt ställa så många frågor jag redan svarat på.
    Jag har läst alla dina inlägg, och du har gett tre exempel på svensk kultur:
    1. Vi gör oss små när vi möter någon på trottoaren (vart har du fått det i från???).
    2. Vi står tålmodigt i kö och tränger oss inte före (om vi inte är stockholmare eller SD:are förstås).
    3. Vi har stor respekt för myndigheter och lagar (gäller definitivt inte SD:are).

    Skillnaderna i "kultur" där, kan jag inte säga ligger i vilket land man kommer i från. Skillnaderna ligger i om man kommer från storstad eller landsort, och vilken personlighet man har.
  • lövet2
    Anonym (Folket.) skrev 2018-08-04 19:07:37 följande:
    . Nu är jag nog rasist igen eftersom jag inte tycker det är svenskt att fasta 1 månad, anse att religonen står över lagen etc.
    Många troende i Svenska Kyrkan fastar varje år. "Nu är det jul igen" - om du sjunger i genom texten där, så hör du att mellan jul och påsk kommer fastan. Det är en gammal kristen tradition, som en vanlig ateistisk Svensson inte tänker på, men troende kristna gör det. Reglerna är inte samma som för muslimerna, men lik förbaskat är det fasta.
    Alla troende jag känner, anser att Gud står över lagen. För kristna är det inte ett jättestort problem, eftersom svensk lag är skriven med kristendomen som grund. Men om de måste välja, så följer de Guds lag i stället för Sveriges lag.
  • lövet2
    Anonym (SD) skrev 2018-08-04 20:30:56 följande:
    Varför ska min gammelmormor betalå flera hundra för ett tandvårdsbesök medan kvinnan innan som var invandrare betala 50 kr. Varför ska en som kommer hit få mer pengar i plånboken än min pappa som är 73 år gammal ? Varför ska vi hjälpa alla andra innan vi hjälper våra egna ? Jag vill gärna hjälpa alla men vi kan ju inte det. Det ska väl ändå vara värdigt att komma till ett nytt land! Å det eviga jävla tjafset om rasister hit och dit. jag har många vänner som inte är svenska så det är så löjligt snack att man röstar på SD och då är man rasist.
    Därför att din gammelmormor har valmöjligheter. Har hon tandvärk? Då betalar hon 200 kr (hon har tandvårdsbidrag) och fixar tanden. Om den asylsökande får tandvärk, då får hon vård om landstinget godkänner det. Om det inte tycker det är tillräckligt akut, då blir det ingen tandläkare utan en ask Ipren i stället.

    På "vårt" asylboende var det en kvinna från Afghanistan, som blivit skjuten i benet när hon tog sig över gränsen. Kulan satt kvar i benet, hon hade olidliga smärtor och kunde inte gå. Landstinget bedömde att skadan inte var livshotande, så hon fick ingen vård. Så "bortskämda" blir de som sökt asyl ...

    Du kan ta och läsa på också, om hur mycket pengar en asylsökande egentligen får. Jag kan säga att min gamla mamma, som har en riktigt låg pension, hon får ändå ca 10 gånger mer än en asylsökande.
  • lövet2
    xMKx skrev 2018-08-07 14:14:02 följande:

    Med tanke på hur många som uttrycker sig rasistiskt i SDs led tycker jag att det kortet fortfarande fungerar relativt väl, än mer när man läser vad deras anhängare skriver (Stå upp för Sverige på Facebook till exempel, maken till iq-befriad samling människor får man leta efter).


    Jag har färska erfarenheter av gruppen Stå upp för Sverige. Det är närmare 180.000 SD-anhängare som glatt visar upp den rasism som SD står för. För att skriva där måste man ansöka om att få bli medlem i gruppen. Det gjorde jag, och sedan försökte jag vara en förnuftig röst i anarkin där. Efter att ha blivit kallad en massa fula ord (där jävla vänsterextremist var det snällaste), så började jag anmäla några av de värsta regelbrotten. Det var en tidningsbild på en ung svart kille som vunnit något pris. Alla - utan undantag - tog för givet att han var afrikansk flykting som ljugit om sin ålder. Han kallades äcklig neger, jävla apa åk hem till Afrika osv. För varje inlägg som skrevs, så ökade hatet. Ändå stod inget i bildtexten om att han var flykting, utan bara att han gick i den och den skolan och hade vunnit ett pris. Många inlägg avslutades med "SD forever" eller "Jag röstar SD".
    Nåja, det togs nog inte väl upp att jag anmälde inlägg. Precis när jag höll på att anmäla ett inlägg där Malena Ernman kallades äcklig afghanälskare och där någon hoppades att hon skulle bli gruppvåldtagen och lämnad att dö, då blev jag utslängd ur gruppen och helt blockerad.

    Annat kul där var att visa konstiga bilder på statsministern och kalla honom apa, negerälskare, svagsint idiot mm. För att inte tala om vad de skrev om Pride. Alla bögar skulle skickas till Afghanistan där de skulle våldtas och sedan hängas.

    Japp, det är vad Facebookgruppen med 180.000 SD-anhängare ägnar sig åt. Men de säger sig absolut inte vara rasister ...
  • lövet2
    Anonym (Micke) skrev 2018-08-08 13:43:52 följande:
    Det är inget unikt för SD, denna typ av kommentarer finns lika mycket från vänsterhåll.

    Dessa kommentarer fick författaren Joakim Lamote på twitter:

    - Hoppas att du dör av cancer, äckliga vita man.

    Joakim Lamotte är bättre död än levande.


    Ingen skulle bli ledsen om du hängde dig från första bästa träd.


    Lamotte är en vidrig man, bränn fanskapet.


    Det bästa Joakim Lamotte kan göra för sina döttrar är att dö i en bilolycka.

    OK ? snyggt ?


    Ja, den sortens människor finns i alla politiska läger, men då brukar det vara enstaka personer som skickar i väg kommentarer. Här är det alltså en hel grupp, som står för att de stöder SD. I princip varenda en skriver kränkande, rasistiska kommentarer hela tiden. Inga förmaningar från admin, utan de hejar på varandra. Ju grövre inlägg, desto fler gillningar.

    Joakim Lamotte blev hotad och påhoppad pga sina åsikter. Han är också en vuxen man och kan i viss mån försvara sig. I SD-gruppen var det barn och ungdomar som blev hånade och hotade. Inte pga åsikter eller för något de gjort, utan enbart pga sin hudfärg. Någon har alltså ett barn, som hamnat på bild i tidningen. Den bilden diskuterar de i SD-gruppen på Facebook och kommenterar att personen på bilden förtjänar att bli våldtagen och dö. Föreställ dig att vara förälder till det barnet ...
  • lövet2
    Anonym (Olle.P) skrev 2018-08-09 12:19:08 följande:
    Hur skulle landet ha varit utan dom här två katastroferna
    Vad svamlar du om? Brott mot svenska folket? De har rätat upp ekonomin, minskat arbetslösheten och en hel del andra bra saker. Självklart några dåliga saker också (som alla regeringar i alla länder), men inget katastrofalt.
  • lövet2
    Anonym (Olle.P) skrev 2018-08-09 14:00:27 följande:
    Varför vågade inte SSU i Hylte låta den här bilden vara kvar utan fegade ur och tog bort den. Ser nog likadant ut i många ungdomsorganisationer i dag så varför hyckla?
    Våga? Personerna på bilden blev hatade och hotade för att de inte såg ut som perfekta renrasiga arier. De polisanmälde hoten, men alla i styrelsen orkade inte med att vara utsatt för tusentals människors hån på nätet. Skulle du själv ha orkat?
  • lövet2
    Anonym (För SD) skrev 2018-08-24 22:59:24 följande:
      SD har väl inget emot samer eller judar?
    Tja, enligt Björn Söder så är de inte svenskar. Inte riktiga svenskar. Och SD som parti vill ju ta i från samerna deras rättigheter. De tycker visst att det är orättvist att samerna får ha renar.
Svar på tråden SD varför är du för / emot?