• Digestive

    Youtube-kanalen SwebbTV har stängts ner.

    Padirac skrev 2019-08-11 16:35:04 följande:

    Googles avsikt var tydligen att ta bort enstaka publiceringar och inte hela kanalen, enligt google själva.


    Padirac skrev 2019-08-11 17:12:35 följande:

    emanuelkarlsten.se/08/darfor-stangde-youtube-ner-swebbtv-och-darfor-lat-de-kanalen-komma-tillbaka/

    "På frågan vad som specifikt hände med kanalen svarar Jansen kort:

    ?We made the wrong call by removing the entire channel and have reinstated it?

    "


    Poäng?
    Besvarar inte ökända provokatörer.
  • Digestive
    Padirac skrev 2019-08-11 17:42:18 följande:

    Swebbtv har innehåll som kan klassas som hets mot folkgrupp

    "På frågan vad som specifikt hände med kanalen svarar Jansen kort:?We made the wrong call by removing the entire channel and have reinstated it?"

    kan vi vara överens om följande två tre saker:

    1. de som står bakom Swebbtv har en historia/bakgrund med kopplingar till diverse alt right, främlingsfientliga och neofascistiska(fria tider) siter

    2. swebbtv journalistiska metod är att sufflera företrädare för alt right, främlingsfientliga rörelser

    3. Swebbtv har innehåll som kan klassas som hets mot folkgrupp


    Det finns inga videoklipp som är markerade som borttagna på kanalen i fråga så åter igen handlar det enbart om din åsikt. Och den åsikten är noterad för ett bra tag sedan...

    1. Du menar den före detta programledaren Jan Sjunnesson? Han skrev krönikörer på Avpixlat/Samhällsnytt samt var/är aktiv sverigedemokrat som bland annat medverkade/medverkar i partiets propagandablad Samtiden.

    2. Definiera >>alternativhögern<< för det går att utan större problem att klassa kanalen som alternativhögervinklad eller som en alternativhögerkanal som så. Vilka främlingsfientliga rörelser pratar du om?

    3. Nej, det är bara din åsikt och du delar den inte med Youtube/Google.
    Besvarar inte ökända provokatörer.
  • Digestive
    Padirac skrev 2019-08-11 18:53:03 följande:

    1. Jan Sjunnesson har kopplingar till avpixlat,samhällsnytt, fria tider m.fl  till exempel  Sufflerandet av allt som inte är upp ner och höger och vänster utan enbart extremhöger/ alt right/främlingsfientligt 

    2. Alt right i Sverige  sv.wikipedia.org/wiki/Alt-right

    "Alt-right-rörelsen har hämtats till Sverige framförallt av Daniel Friberg, som driver den högerextrema tankesmedjan Motpol, och Christoffer Dulny, som tidigare arbetade för Sverigedemokraterna.[14] "

    "Daniel K Friberg, född 1978, är en svensk förläggare och nyfascistisk aktivist.[1] Han är ordförande och ansvarig utgivare för den högerextrema nättidskriften Motpol.nu[2] och VD för det nyfascistiska bokförlaget Arktos Media,[3] som ger ut nya högern-inspirerad litteratur.[4] Han är också medgrundare till den svenska alt-right-organisationen Nordisk alternativhöger.[5]"

    www.svt.se/nyheter/granskning/ug/sa-forsoker-alt-rightrorelsen-forandra-sverige-med-rasistisk-propaganda

    "Nordisk alternativhöger grundades förra året av Daniel Friberg och Christoffer Dulny ? som då kom direkt från jobbet som politisk sekreterare på Sverigedemokraternas riksdagskansli."

    3. då har du och jag olika åsikter.


    1. Det blev alltså alla ansvariga av deras före detta programledare. Det här dock ingenting att göra med vad SwebbTV rimligen kan fällas för...

    2. Ok. Ja, om definitionen ger utrymme för SD så har kopplingen redan klargjorts i punkt ett. Är det något mer än sp du vill lyfta fram?

    3. Mmm...
    Besvarar inte ökända provokatörer.
  • Digestive
    Padirac skrev 2019-08-11 19:45:46 följande:

    Nuvarande programledare sufflerar sina gäster - finns det några som är upp, ner, höger och vänster Är inte alla ute på alt right-kanten? 

    Ja, definitionen ger utrymme för SD, de rör sig i samma soppa som övriga alternativhöger

    Jag vill lyfta fram att Swebbtv rör sig just i soppan med alt right och att de ger en plattform för fake news, hets mot folkgrupp och främlingsfientlighet och att företrädare inte är neutrala reportrar utan lyfter fram alt right och deras agenda.


    Hur menar du att du skulle få in exempelvis Elsa Widding, Tage Tuvheden, Olle Johansson, Elise Rydhal, Karl Hedin, Jacob Nordangård i Wikipedias definition av alternativhögern? Du menar att alla de nämnda >>förenas i sitt fokus på vit identitetspolitik och vit makt.<<? Bland dessa så finns mig veterligen en kommunist och en socialdemokrat...

    Ge exempel på denna hets mot folkgrupper och främlingsfientlighet.

    De är en uttalad plattform för kritik mot >>massmigrationen, klimatlarmen och feminismen.<< samt kritiska mot den etablerade median liksom etablissemanget i allmänhet. På intet vis poserar de alltså som neutrala...
    Besvarar inte ökända provokatörer.
  • Digestive
    Padirac skrev 2019-08-11 21:22:07 följande:

    Så du har exempel på andra än alt right - jag och andra  frågat om detta utan svar.

    Tack - då kom äntligen ett svar. Jag har inte hittat dessa själv utan de som dykt upp är uteslutande alt right. Har du en länk eller två så kan vi jämföra 'intervjutekniken' tex.

    Ja, deras agenda är främlingsfientlig - främlingsfientlig och invandringskritisk behöver inte betyda samma sak. Ofta är de som beskriver sig som invandringskritiska snarare invandrar-kritiska. En enorm skillnad kan det vara.


    Men sluta nu...

    ...två av namnen är från samma avsnitt som jag tidigare rekommenderade och som du själv har kommenterat.

    Du har alltså inte lyckats hitta avsnitt som du tidigare har kommenterat?
    Besvarar inte ökända provokatörer.
  • Digestive
    Padirac skrev 2019-08-11 22:01:36 följande:

    Kommunisten var SDare, andra var utsedda till årets folkförvillare och åter andra verkar vara rättshaverister eller klimatförnekare. I det stora så tillförde inte listan mycket som talar för att swebbtv går andra ärenden än de som stödjer alt right och alt right stödjer. Tack igen

    Lägg till lite konspirationsteorier så är säkert lyckan total för följare av Swebbtv som då med all rätt kan kallas msm-kritiska, etablissemangskritiska och invandringskritiska.   De sprider främlingsfientlighet och går alt-rights ärenden...


    Är Elise Rydhal en SD:are? Tar hemskt gärna emot källor på det.

    Övrigt har ingenting med Wikipedias definition av alternativhögern att göra.

    Du verkar inte ens kunna misskreditera dessa människor så att de hamnar under alternativhögern... enligt egen definition.

    Du får ursäkta om jag inte blir särskilt imponerad.
    Besvarar inte ökända provokatörer.
  • Digestive
    Padirac skrev 2019-08-11 22:49:57 följande:

    Varför skulle jag misskreditera dessa människor - jag säger ett Swebbtv driver en agenda som i allt stämmer med den agenda alt right driver.  Vilket du själv skrivit.

    Du behöver varken bli imponerad eller något annat. Vi skriver säkert av olika skäl.


    Frågar du mig varför du misskrediterar dessa människor när du har misskrediterat dem? Eh...

    Har inte skrivit något sådant men låt mig prova kraften i dina cylindrar genom att låta poletten hamna där den hamnar.

    Klart att jag inte blir imponerad när någon påstår gång på gång att SwebbTV innehåller material som strider mot Hets Mot Folkgrupp/hate speech - utan att kunna visa upp ett enda exempel på det efter flera dagar.

    Ingen har lyckats visa upp sådant material här i tråden (någonstans någonsin?) från SwebbTV och det material som har anklagats för Hets Mot Folkgrupp/hate speech, har fått anklagelserna upphävda.

    Vet du ens vad Hets Mot Folkgrupp/hate speech innebär? Är det möjligtvis så att du helt och hållet har missförstått vad dessa saker innebär?
    Besvarar inte ökända provokatörer.
  • Digestive
    Padirac skrev 2019-08-11 23:30:17 följande:

    Du skrev väl att jag misslyckades med att misskreditera dem?  Eller anser du att jag har det?

    Om vi återgår till TS så var det alltså så att ingen bakom Swebbtv skull aha med främlingsfientlighet eller hets mot folkgrupp att göra - vilket vi visat var ett falskt påstående.  okej, du menar inom ramen för deras aktivitet på Swebbtv, må så vara.

    Jag menar att Swebbtv genom att ge plats för alt right ger dem en plattform för främlingsfientlighet och hets mot folkgrupp. Alt rights agenda är att normalisera extremt främlingsfientliga uppfattningar.


    Ja, om du ville få dem till alternativhögermaterial. Tror du att någonting annat är aktuellt för diskussionen? Jag bryr mig inte det minsta hur exotiska åsikter och världsbilder det är som uttrycks indirekt eller direkt i SwebbTV. Det är inte olagligt eller för den delen emot Youtubes regler att ha fel eller ens tokigt fel...

    Det tar alltså en halv dag innan du behöver få saker upprepade för dig:
    Digestive skrev 2019-08-03 15:01:49 följande:

    Jaha, så du trodde att mitt påstående gällde överallt och i alla tider - snarare än att beröra främlingsfientliga uttryck i den aktuella kanalen som tråden handlar om. Du får nog tänka om där...


    Är det minnet eller förmågan att tänka om som sviker dig? Tråden har aldrig handlat om livsbagaget för de kanal-ansvariga och således har jag aldrig kommenterat eller påstått någonting om det.

    Ge då exempel på denna främlingsfientlighet och hets mot folkgrupp som SwebbTV har gett utrymme för. Din förståelse för sådana här ting är härmed satt på prov...

    Det är dags för verkstad nu. Och som snacket har gått hitintills så kan du knappast behöva lång tid på dig heller - man hittar uppemot 20 citeringar i den här tråden... där du konstaterar att sådant material finns SwebbTV.
    Besvarar inte ökända provokatörer.
  • Digestive
    Anonym (Grannen under) skrev 2019-08-12 14:27:11 följande:

    Ja, ditt sätt att resonera kanske ändrar sig allteftersom mer information kommer fram i tråden - men faktum kvarstår att du i ditt sätt att resonera önskar att plattformarna för det fria ordet ska kontrolleras i betydligt större utsträckning än det görs idag, där den som driver en nätsajt eller den som är chefredaktör för en tidning är ansvarig för det som framförs på sajten eller i tidningen och kan åtalas om detta bryter mot lagen.

    Jag anser att det är problematiskt att extrema åsikter kan inspirera lättpåverkade, instabila personer till terrorism, hatbrott eller bara till att bli ganska harmlösa konspirationstroende rättshaverister - men vi kan inte ha "folkdomstolar" som i stället för exempelvis Youtube avgör vad som ska få finnas där. Min inställning är alltså att det var korrekt av Youtube att släcka ner kanalen, liksom det var korrekt av dem att ändra beslutet.

    De måste själva få avgöra detta. Du skrev "Historien visar gång på gång hur det här är och har varit ett lyckat recept... inga problematiska represalier har någonsin grott fram ur olika former av åsikts- och/eller annan folkkontroll. Det enda som behöver problematiseras kring det här är huruvida mattan som allt ska hamna under, är tillräckligt stor eller inte"

    Jag tolkar det understrukna som att du anser att någon, oklart vem eller vilka, ska avgöra vilka metoder Youtube och andra ska använda för att kontrollera det material som publiceras där.i stället för dagens system där "medierna" är självständiga och suveräna men samtidigt har att förhålla sig till lagstiftning kring t ex upphovsrätt och hets mot folkgrupp.

    Kort sagt. Jag har lyssnat på en del material från SwebbTV och anser att det är obehagligt - men jag vill inte vara en del av en "folkdomstol" som ska avgöra vad Youtube ska tillåta eller inte tillåta. 


    Det som ströks under var skrivet sarkastiskt men framgången med sarkasm fungerar såklart si sådär i text.

    Vilka avsnitt finner du obehagliga? Är det det här obehagliga materialet som du knyter ann till riskerna att lättpåverkade blir terrorister och/eller rättshaverister?

    Frågar för att få en närmare inblick. I stort verkar vi inte stå jättelångt från varandra i frågan om det fria ordet men där du ser risker så verkar jag finna sensation och närmare förståelse för oliktänkande i allmänhet. Det är i min mening svårt att arbeta för en förändring och bättre medvetenhet, om man inte vet vart folk står och varför de står där de står - då träffar saker för dåligt för att någon ska kunna ta till sig av bättre idéer och en rimligare världsbild.

    De flesta argument som förs fram i allmänhet mot sådant här verkar snarare handla om att dunka det egna ledets rygg och bekräfta sin egen åsikt, snarare än att vara starka och träffsäkra argument som vilseledda kan till till sig.

    Många verkar i praktiken frodas av polariseringen vi har.
    Besvarar inte ökända provokatörer.
  • Digestive
    Padirac skrev 2019-08-12 21:18:38 följande:

    Polariseringen drivs av alternativhögern, av SDsvansen, av SDs kommunikationsavdelning och andra trollfabriker i ett land i närheten.

    Det är populismen och de som sprider propaganda och alternativa sanningar som frodas i den här miljön. De som verkar i dessa kretsar drar nytta av polariseringen. Det är inget okänt.


    Alltså mer eller mindre fullständigt ensidig...
    Besvarar inte ökända provokatörer.
  • Digestive
    Padirac skrev 2019-08-13 14:47:25 följande:

    Appropå ensidig. Det var SDs Dick E från samtiden som försvarade den kritiken mot den bruna filmen som goebbelsk propaganda mm med att SD inte ville ge en fullständig bild av historien utan bara en ensidig bild som inte stämde med verkligheten.

    Så ser vi vilka som sprider alternativ sanning, splittring och försöker dra nytta av det.

    Det som kallades 'det bruna formspråket' av samma partis ideolog..


    Skulle ha stått >>ensidigt<< tidigare men t:et kom inte med.

    Uh, jag får ta och se den där filmen någon gång.

    Ja, visst är SD en part i polariseringen men det är svårt för min del att se det så ensidigt.
    Besvarar inte ökända provokatörer.
  • Digestive
    Anonym (M) skrev 2019-08-15 11:16:26 följande:

    Ja, inte fan är hon en kommunist i alla fall, hur har du kommit fram till det?

    Läs vad hon själv skriver i intervjuer, så fattar du. 


    Hon har varit en del av den autonoma vänstern, har själv titulerat sig som kommunist och varit medlem i bland annat Kommunistisk Ungdom. Hur hon står idag, i fråga om kommunis, är jag dock inte helt säker på - men att hon ideologiskt skulle ha blivit sverigedemokrat (läs: värdekonservativ, nationalist och så vidare) hade förvånat.

    Exakt vad skulle tala emot en kommunistisk hållning i hennes intervjuer? I den 50 minuter långa intervjun i SwebbTV ger hon inte tecken på att ha svängt om ideologiskt och knappast med en så hård sväng som Padriac ville mena.

    Men visst är hon inte (längre) en sorts arketyp av en ung svensk kommunist - precis som exempelvis Malcom Keyeyune inte heller är en sådan arketyp men i högsta grad kommunist.
    Besvarar inte ökända provokatörer.
  • Digestive
    Anonym (M) skrev 2019-08-15 13:11:29 följande:

    Har varit kommunist ja, men tar totalt avstånd från det idag. Det borde du ju veta om du  nu nämner hennes namn. 2006 stängde Elise och hennes make av tv:n och sade sedan upp prenumerationen på Bonniertidningen Sydsvenska Dagbladet. Det blev en vändpunkt.

    De bodde på Möllevången i Malmö och fick se massinvandringens dåliga sidor med rån, fortkörningar, knarkhandel och misshandel. Alla brott begicks av invandrare, så hennes definition av vad en brottsling var kom att förändras.

    Samtidigt försvann svenska hemlösa och ersattes av hitresta tiggare.

    Paret fick nya vänner. Allt fler visade sig vara invandringskritiker precis som Sverigedemokraterna var vid denna tid. Rydahl förstod att massmediernas bild av invandringskritiker var falsk.

    ? Förra året [2018] så bara erkände jag att jag hade fel om invandringen, helt fel. Det var de invandringskritiska rösterna som till exempel Mikael Janssonoch Anders Klarström som hade rätt. Jag borde ha lyssnat på vad de sa, inte tvärt om.

    Visst gillar hon SD, och gör hon inte det så är hon ännu längre höger ut. 

    Tycker du ska vara lika noga med dina egna åsikter och källor som du vill att andra ska vara. Du saknar ju ganska mycket trovärdighet i ditt sätt att argumentera. Om du nu vill att folk ska titta på kanalen för att ha en åsikt, så gör samma sak själv. Läs på om dom som använder i din argumentation. 


    Jag har sett intervjun... och hur man förhåller sig till Sveriges immigrationspolitik och massmedia utgör ingen som helst ideologisk skiljelinje mellan kommunism och någonting annat.

    Ser inte heller något avstånd från kommunism och än mindre ett totalt avstånd. Ett avstånd från den autonoma/extrema vänstern och det vänsterorienterade etablissemanget är dock mer eller mindre uttalat...

    Tror du att kommunister rent historiskt har varit för öppna gränser eller en lika generös immigrationspolitik som Sveriges vänster idag? Verkar någon av våra kommunistiskt styrda länder särskilt öppna på sådana punkter (exempelvis Kina, Kuba eller Vietnam)?

    Mitt förtroende bland människor som resonerar som om ideologiska skiljelinjer går vid vilken magkänslan man själv får av intervjuer, kan kvitta. Jag har en någorlunda god koll på ämnet ideologi och idéhistoria överlag, som jag också förhåller till när ideologi ska diskuteras.
    Besvarar inte ökända provokatörer.
Svar på tråden Youtube-kanalen SwebbTV har stängts ner.