• 060810

    Epilepsitråden 9

    Epilepsitrådens skyddsängel Vilmer vakar över våra barn. Saknar er ellie2. Tack för allt stöd.

    Välkommen till Familjelivs epilepsi tråd där vi diskuterar allt om epilepsi, misstänkt epilepsi, leva med epilepsi eller om du bara vill beklaga dig eller har frågor/är nyfiken om epilepsi. Ni är alla välkommna.
    Tonen i tråden är trygg och varm och om någon uttrycker sig klumpigt försök att "missförstå rätt".
    Nedan följer en kort beskrivning av några av oss som tjattrar här mest.

    Schnappi i magen: Mino född mars 2008. Medicinerar med Trileptal. Vi bor i Knislinge i Skåne.

    AnnaSC: Axel född april 2007. Medicinerar med Lamictal, Ergenyl och Iktorivil. Hörby, Skåne

    Mopsan: Lusken född juli 2004, Lamictal, Falköping Skaraborg

    Triplet lady: Joar född juni 2008. Medicinerar med kortison och Sabrilex. Bor utomlands.

    Myran 2008: Myran född Augusti 2008. Medicinerar med Fenemal, Sabrilex + genomgår Synachten behandling. Bor i Göteborg.

    Smuliz: Amanda född Maj 2008. Medicinerar med Absenor och Iktorivil. Går på USÖ Örebro.

    lillis23: Elliot född juli 2008. Medicinerar just nu med Absenor och Iktorivil. Bor i Värmland.

    Happy2: Född 80 och medicineras med tegritol och Keppra, bor i Södertäje.

    MrsEkka: Alvin född juli 2008. Mediciner just nu: Fenemal, Iktorivil och Tegretol. Bor i Dalarna.

    Per Se: dotter maj 2007. Ergenyl, Iktorivil, Lamotrigin, Trileptal. Simrishamn, Skåne

    Eldo: D född 2003. Trileptal, Iktorivil, Lamotrigin. Bor i Skåne.

    Eela: M född 2005, medicineras med Tegretol, bor i Värmland

    Tjiho!: Eddie född 2007. Mediciner just nu: Keppra, Lamotrigin, Nitrazepam, Inovelon, Betapred o Melatonin. Vi bor i Uppsala.

    Kryztina: Wilmer född 2005. Mediciner just nu: Ergenyl och Trileptal. Bor i Halmstad.

    Morrisey: Emil född 2008. Mediciner just nu: Sabrilex och Topimax. Bor i Malmö.

    Busfrömamman: Dotter född nov 2005. Mediciner just nu: Trileptal och Keppra. Bor i Skåne

    olle04: Son född april 2007 medicinerar just nu Topimax och Orfiril.

    Little fisch: Ida född 2004 medicinerar just nu Lamictal. Bor i Karlskoga.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-08-11 15:41
    Länk till vår sida med info och länkar bla.
    www.familjeliv.se/Forum-3-60/m46201548.html

    Länk till vår träff-tråd:
    www.familjeliv.se/Forum-3-60/m45001916.html

  • Svar på tråden Epilepsitråden 9
  • LittleFish

    Okej spjälsäng..hm har ni skydd runt??
    Vet inte va man ska hitta på för madrass funkar inte heller på golvet.
    Resesängen har funkat bra men hon kan få anfall och spasm när hon sitter på knä
    och då far hon fram med ansiktet och skrapar upp sig i ansiktet via nätet..på sidan visseligen bättre kanske än spjälsäng med trä som hon skulle gunga mot och slå sig i..jisses villket dilemma..

    Angående Lamictalen är det nån som har märkt av biverkningen Spasm och ryckningar??...Ida kan sitta i stolen och sen åker armarna ut och hon gungar och håller på hmm..

  • Puff 2008

    Annica med A 03 och L 05: Klart man inte måste ha en diagnos för att skriva här.
    Jag sätt själv och läste mitt första inlägg från hösten 08 före ett tag sedan.
    det var typ "jag har en 4-veckors som gör konstiga saker" och så beskrev jag vad Myran hyssade med då. Då hade vi definitivt ingen ep-diagnos, den kom först 2 månader senare. Vare sig man får en diagnos eller inte, och vare sig oron är befogad eller obefogad, så är ju detta forum ett super-ställe att skriva av sig och att ställa frågor i. Jag fick bra motfrågor och svar på mina första inlägg och min misstanke om ep blev faktiskt starkare då. Vilket på sätt och vis var lite skönt eftersom jag visste inom mig att något var fel men inte vad.

  • Annica med A 03 och L 05

    Tack, vad gulliga ni är! Jag har varit uppskrämd nog med att ha en ofta skakande, "frånvarande" liten tjej som låter konstigt och "gurglar". Ofta har det hänt när jag varit ensam med henne (och hennes storasyster) på nätterna (min man reser mycket i jobbet) och en del gånger i början satt jag alldeles uppskakad och grät och kunde inte somna om efteråt, när det "lagt" sig, för det har varit så obehagligt.
    Konstigt nog har jag börjat vänja mig... kan man göra det?

    Det EEG som vi gjorde i februarivar helt normalt, inkl 10 minuters sömn, men L hade heller inget anfall just då.

    Barnspecialisten som vi träffat fick inte riktigt grepp på vad det kan vara men han är heller inte specialist på kramper, så det var därför han skickade vidare oss.
    Ja, jag kanske ska ringa Ackis om vi inte fått nån kallelse denna vecka.

  • Jontesfru
    Annica med A 03 och L 05 skrev 2009-08-12 14:08:58 följande:
    Tack, vad gulliga ni är! Jag har varit uppskrämd nog med att ha en ofta skakande, "frånvarande" liten tjej som låter konstigt och "gurglar". Ofta har det hänt när jag varit ensam med henne (och hennes storasyster) på nätterna (min man reser mycket i jobbet) och en del gånger i början satt jag alldeles uppskakad och grät och kunde inte somna om efteråt, när det "lagt" sig, för det har varit så obehagligt. Konstigt nog har jag börjat vänja mig... kan man göra det? Det EEG som vi gjorde i februarivar helt normalt, inkl 10 minuters sömn, men L hade heller inget anfall just då. Barnspecialisten som vi träffat fick inte riktigt grepp på vad det kan vara men han är heller inte specialist på kramper, så det var därför han skickade vidare oss. Ja, jag kanske ska ringa Ackis om vi inte fått nån kallelse denna vecka.
    usch det låter nog som vem som helst av oss. Tror jag! Klart man blir helt utom sig när det gäller ens gullunge. Det finns de som gör 5-10 EEG utan att det syns men som endå har ep. Alltså det är ju inte heltäckande för om det just vid tillfället är lugnt i hjärnan så blir det missvisande. Tycker inte du ska vänta ring idag eller imorgon bitti. Jo man vänjer sig nog. Det gjorde vi med Axel tror jag. I början hade han kanske 50 anfall per dygn sen ökade det successivt men vi vande nog oss o andra reagerade mer än vi gjorde till slut. Det är nog en försvarsmekanism tror jag.
    Mamma till Anton 12år och Axel 2 år
  • Triplet lady

    Hej tjejer
    På tal om det här med att barnen har "konstigheter" för sig.
    J och hans enäggis har alltid ruskat mycket på huvudet när de är trötta. Brorsan har mer eller mindre slutat med detta beteende, men på J börjar det snarare tillta. Han sträcker ut armarna, tittar uppåt och skakar på huvudet fram och tillbaka. Oftast när han är trött men ibland annars också.
    Jag tror inte att det är EP, eftersom han lägger av när vi pratar med honom eller rör vid honom. Mer någon slags tics.
    På ett sätt hoppas jag att det har med medicinerna att göra, för då kanske det försvinner så småningom... Han har ju gått på både kortison och Sabrilex ganska länge nu.
    Någon som känner igen sig?

  • 060810

    Det känner jag igen från Mino helt klart det där med huvudet. Jag ser det som en del av honom och inget knasigt alls. Han har gjort så sen han var ca 3 månader eller något och kunde hålla huvudet själv.

    Här har det varit gnäll gnäll gnäll idag på dagis och mamma som hämtade fick minsann höra hur gnällig han varit.. Hallå, ha lite förståelse för ungen istället för att klaga så förbaskat på att han är gnällig...
    Han har ep, hans syster har bytt avdelning och finns inte nära honom längre och han har haft sommarlov i 3 veckor och han är 16 mån (13 i utv. och 8 i språket).
    Kan kanske bero på det? Visst det är jobbigt men då får man helt enkelt stå ut! Vad tror de jag gör då liksom?
    Åh blev så sur för att de jämt blir så sura när han är gnällig och ledsen...

    Får se om det blir något av gnället eller om det bara är annat som spökar för honom.

  • Triplet lady
    060810 skrev 2009-08-12 19:15:33 följande:
    Det känner jag igen från Mino helt klart det där med huvudet. Jag ser det som en del av honom och inget knasigt alls. Han har gjort så sen han var ca 3 månader eller något och kunde hålla huvudet själv.Här har det varit gnäll gnäll gnäll idag på dagis och mamma som hämtade fick minsann höra hur gnällig han varit.. Hallå, ha lite förståelse för ungen istället för att klaga så förbaskat på att han är gnällig...Han har ep, hans syster har bytt avdelning och finns inte nära honom längre och han har haft sommarlov i 3 veckor och han är 16 mån (13 i utv. och 8 i språket).Kan kanske bero på det? Visst det är jobbigt men då får man helt enkelt stå ut! Vad tror de jag gör då liksom?Åh blev så sur för att de jämt blir så sura när han är gnällig och ledsen...Får se om det blir något av gnället eller om det bara är annat som spökar för honom.
    Tack for svar Schnappi, det dar huvudskakandet kanske inte ar sa mycket att oroa sig over.

    Vad trist att de har sa negativ attityd pa dagis! Det ar val sjalvklart att Mino inte kan vara glad jamt, och speciellt inte efter semester och att hans syster har bytt avdelning. De borde absolut ha mer forstaelse tycker jag! Hoppas att det inte blir nagot av gnallet nu i alla fall...
  • Eela

    Hej på er.

    Vi har nu kommit upp i 4 ml Tegretol per dag (hon ska ha 10) och idag har hon varit trött och sov till och med middag. Värst var det i morse då och va jätteledssen och hängig, vet inte vad det berodde på. Framåt eftermiddagen blev M iaf sitt vanliga jag och gjorde dessutom några nya försök till komuniaktaion, underbart-

  • Eldo
    Eela skrev 2009-08-12 21:53:01 följande:
    Hej på er.Vi har nu kommit upp i 4 ml Tegretol per dag (hon ska ha 10) och idag har hon varit trött och sov till och med middag. Värst var det i morse då och va jätteledssen och hängig, vet inte vad det berodde på. Framåt eftermiddagen blev M iaf sitt vanliga jag och gjorde dessutom några nya försök till komuniaktaion, underbart-
    Nu har D inte Tegretol utan Trileptal, Iktorivil och Lamotrigin, men han blir fortfarande trött av sina mediciner. Han har sedan han började med ep-medicin för 2½ år sedan alltid behövt sova en stund på morgonen/förmiddagen. Är han ledig så somnar han ca 1 - 1½ timme efter att han har fått sina morgondoser. Är det skola som gäller så somnar han oftast i taxin eller sover en snutt i skolan.
  • 060810

    Mino är med trött av sin medicin, han sover ca 2-3 timmar per dag normalt sett.
    Fast han sover ofta inte på förmiddagen längre för det har dagis tagit bort, ibland somnar han ändå efter frukost och då får man ju lägga honom men annars håller dagis liv i honom till efter lunch (så han sover samtidigt som de andra barnen) och så sover han i 2-3 timmar om allt är normalt, men inte så jätteofta tycker jag.. Men hemma kan han sova i 3 timmar utan problem.

    Ang. sängen, så Mino sover just nu utan spjälskydd för han är extremt ledsen om kvällarna nu och sover med dörren öppen när han ska somna.. Ligger och tittar ut genom spjälorna och han såg inget med spjälskyddet på.. Hoppas bara han inte slår sig om han får anfall nu bara... Men det lär han ju göra, man spjälskyddet skyddar inte mycket ändå tycker jag.

Svar på tråden Epilepsitråden 9