Anonym skrev 2011-04-14 19:35:21 följande:
Problemet med denna diet är att många människor går till överdrift, alla kolhydrater förutom grönsaker utesluts, framför allt de första månaderna av dieten. Det är väl därför många får "övergångsbesvär", för efter ett tag börjar människor tröttna på att helt utesluta kolhydrater mår därför bättre. Men dom kallar det för övergångsfas, men egentligen har man bara blivit mindre strikt med att utesluta kolhydrater och mår därför bättre.
Kroppen behöver få i sig alla näringsämnen för att fungera, och ingen diet som försöker utesluta någon ämnesgrupp fungerar i längden. Förr var alla helt emot fett, nu är man emot kolhydrater. När är det dags för människor att inse att enda som fungerar är en varierande kost i vettiga portioner samt vardagsmortion.
Lagom är bäst :)
Känner du och har pratat med några som äter LCHF? Tydligen inte.
För för det mesta håller man sig till 20g genom hela dieten. det är först när man gått ner i vikt som man ökar kolhydraterna.
Jag är lika strikt nu som när jag började och mår underbart.
Att jag får övergångsbesvär visar ju för mig bara hur dålia kolhydrater var för mig. Att jag dessutom gick runt med uppsvullen mage och andra besvär som jag nu är av med tyder också på att jag inte "tål" kolhydrater.
Visst är lagom bra, men det är inte universalmetoden. Det finns ingen universalmetod.
Många har hormonella rubbningar som gör att insulinet skjuter i höjden även om man äter GI tex. Eller som får extremt sötsug av kolhydraterna.
Så ja, lagom är bra, och jag är inte emot kolhydrater, men inse att alla inte kan äta lagom.
Som jag sa innan, ska man äta som ANDRA anser man ska äta och må dålig? Eller ska man äta så att man själv mår bra trots att det går emot det en ANNAN säger?