Peter Stormares krav på TV4: "Det är väldigt tråkigt"

"Fångarna på fortet"-karaktären och gåtställaren Kapten Kaboom spelas av Peter Stormare. Men att anställa Hollywood-stjärnan kom med vissa krav. Nu berättar Stormare om villkoren för att han skulle ställa upp i programmet.

Tvådelad bild på Peter Stormare.
Rollen som Kapten Kaboom i "Fångarna på fortet" kom med en del krav från Peter Stormares sida. Arkivbild och pressbild.

"Fångarna på fortet" är inne på sin 22:a säsong, programmet där svenska kändisar tävlar i spännande grenar på Fort Boyard. En av underhållningsprogrammets huvudpersoner är Peter Stormare, som spelar gåtställaren Kapten Kaboom.

Därför tackade han ja till "Fångarna på fortet"

Trots att han gång på gång tackat nej till medverkan i "Fångarna på fortet", valde Peter tillslut att tacka ja. Det var nämligen program-kollegan Gunde Svan som fick honom att ändra sig.

– Gunde är en stor idol, berättade Peter Stormare i podcasten "Så in i själen".

Han tog då över rollen som gåtställare som tidigare spelats av bland annat Suzanne Reuter.

Läs mer: Oväntade svaret – därför tackade Peter Stormare ja till "Fångarna på fortet"

Stormares tydliga krav: "Jag vill inte ha"

Men att ställa upp i programmet kom med en kravlista från Stormares sida. När skådespelaren gästar Agneta Sjödins podcast "Så in i själen" berättar han om villkoren för att ställa upp i "Fångarna på fortet".

– Jag hade lite idéer och sa att då ställer jag lite krav, för jag vill titta på alla som har gjort det här innan, säger han och fortsätter:

– Då sa jag att jag tycker att det är väldigt tråkigt. Om jag får göra det lite annorlunda, att det är lite fart och fläkt, att det blir något som innehåller något explosivt. Jag vill inte ha en jättestor bok där, det är en barriär. Om jag får ta bort boken, om jag får vara en karaktär som en galen vetenskapsman i korsning med någon sjörövare från Norrland.