• elma

    midsommarbuffé

    Har total idétorka vad gäller midsommar maten. Vad ska ni ha på midsommarbordet/buffén förutom, sill och potatis? Tänkte hålla mig ganska så traditionsenligt, men med lite knorr och vill gärna ha förslag på midsomrig mat!

  • Svar på tråden midsommarbuffé
  • Tesselessan

    Barn grillspett med köttbullar och prinskorvar på eftersom barn inte är så förtjusta i sill.

  • Tesselessan

    nån pasta sallad kan man ju ha.. janssonsfrestelse men vitigast är jordgubbarna med grädde..

  • Engla33

    Vi brukar ha varmrökt lax och ägghalvor med majonäs & räkor

  • FruGustavsson

    sill, potatis, gräddfil och gräslök

    grillat med färskpotatis ev, potatissallad med färskpotatis och vinegrett.

    jordgubbar med glass och maränger och chokladsås..

    så ser våran meny ut idag, om vi inte ändrar oss

  • PuhTiger

    Till lunch blir det förstärkt silllunch... förutom sill, potatis, lök, gräddfil och ägghalvor serveras även;

    Prästost- och dillpaj, samt en matjes-cheesecake med soltorkade tomater, rödlök och basilika. Gör förmodligen en "snabbsill" själv oxå där jag rör ner matjesfiléer i en röra gjord på creme fraiche, purjolök, rödlök och kalles kaviar + finhackad dill och gräslök. 

    Nybakad sockerkaka med färska jordgubbar och vispgrädde därtill. 

    På kvällen blir det grillat:

    Färskpotatissallad med sockerärtor, röd lök, kapris, fetaost, ruccola och jordgubbar. Ovanpå detta en vinaigrette. Vi grillar kött (förmodligen rostbiff eller oxfilé) och serverar en rostad vitlöksaioli och en cheddarcreme till.

    Till kaffet serveras avec och hemgjorda chokladtryfflar; Vit chokladtryffel med rostade cashewnötter och burbounwhiskey, samt mellanmörk romrussintryffel.

    Längtar redan efter käket...
    Slurp!

  • elma

    puhtiger: den där prästost och dillpajen lät väldigt god, har du kanske ett recept att lägga ut? Likaså cheesecaken med matjes!

  • SvenskEngelsk

    Puhtiger!!!

    Wow, lät precis som våra restyrang recept vi har!!!!!
    MUMS vilken lyx mat!!!

  • En av varje

    Vi har grillspett och färskpotatis ocj så jordgubbar till eftrrätt. Det klassiska

  • PuhTiger

    Mmm... för att uttrycka det enkelt: I LOVE FOOD!!

    Dill och prästostpajen är rätt simpel, har inget riktigt recept, höftar för det mesta... Jag brukar göra småpajer i smorda muffinsbleck. Ta ut rundlar med mått ur färdigkavlad smördet och tryck ut i muffinsbleck. Grovriv ordentligt med lagrad prästost och fördela i formarna tillsammans med rikligt av färsk finhackad dill. Gör en äggstanning på lika delar creme fraiche och mellangrädde + ägg (typ 2 dl CF + 2 cl Mellangrädde + 3 ägg brukar vara lagom till ett muffinsbleck om 12) och häll detta över. Grädda i 175-200 grader ca 15-20 minuter. Du ser när dom är färdiga. Låt svalna i formen och dra sedan en liten palett runt kanterna innan du lyfter ur pajerna. Kan förberedas och frysas. Värm sedan på bakplåtspapper i varmluftsugn. Gott med creme fraiche och fihackad rödlök till.

    Cheesecaken har jag hittat på Abba's hemsida (inte gruppen ) och bytt ut ansjovisen mot matjessill - här kommer länken:

    http://www.abba.se/recept/recept/singel.asp?recept=292

    Lycka till med midsommarkäket!!
    Tiger

  • PuhTiger

    PS! Lite salt o peppar i äggstanningen är inte fel... glömde skriva ner en sådan självklarhet!   DS!

Svar på tråden midsommarbuffé