gelatinen stelnar inte, vad göra?
skulle göra cheesecake, toppat med gelatin bladat med hallonsaft. men gelatinen värkar inte, kan man testa värma det på mytt, eller det är bara att kasta o göra om? vad gör jag för fel??
skulle göra cheesecake, toppat med gelatin bladat med hallonsaft. men gelatinen värkar inte, kan man testa värma det på mytt, eller det är bara att kasta o göra om? vad gör jag för fel??
pliz.. behöver hjälp nu ju!!
Det tar ett tag för gelatinen att stelna, kanske det är det?
Kontrollera receptet också för propotioner. Har du rätt mängd vätska och gelatin?
Men som svar på din fråga: Ja, man kan värma gelatin på nytt.
testade värma igen.
Tog lite för mycket gelatin mot vad jag skulle egentligen, men det borde ju funka ändå? tog fyra blad istället för 3½.
Och den hade svalnat helt och ingen skillnad, men ja ghar testat värma på nytt, hoppas det går denna gången. Nybörjare på det där
det tar några timmar för den att stelna till...
Hoppas det gick bra. Ville bara kommentera med att gelatinet kan ha svårt att stelna ibland om man blandat i andra grejor... t ex kiwi, färsk ananas, färsk ingefära.... Tydligen finns det något slags enzym som gör att gelatinet inte stelnar i dessa frukter.
Låter som en mumsig kaka, hoppas den smakade bra!
vi fick den inte att stelna. så det fick bli utan glasyr. men den var mumsig ändå
så bra att det blev gott ändå
gelatingeléer ska man vänta med att hälla på tills den har konsistensen av rå äggvita (annars kan det dela på sig och gelén lägger sig på botten lixom insjunken i övre delen av kakan och sen är det bara en blöt tunn yta)
på bagerier brukar man göra med gjutgelé av pektin istället...