hur gör man fyllningar till bagutter??
vet att det finns röror och olika fyllningar som man kan ha på men hur gör man dem??
vet att det finns röror och olika fyllningar som man kan ha på men hur gör man dem??
En man kan göra är kyckling i små bitar med creme fraishe och curry. Jag brukar använda currysåspulver till den. Sedan lägger jag i lite sallad, tomater osv.
Ingredienser:
4 hårdkokta ägg
1 finhackad färsk lök
2 dl Gräddfil
1/2 dl majonnäs
1-2 msk curry
salt, svartpeppar
1 ask krasse
1 baguette
1 kruka sallad
2-3 skivade tomater
1 grön paprika i strimlor
Instruktioner:
Hacka äggen, blanda med lök, gräddfil och majonnäs. Smaksätt med curry, salt och peppar. Blanda ner klippt krasse. Dela baguetten i fyra delar, skär dem i halvor. Fyll bröden med sallad, tomatskivor, paprikastrimlor och äggblandningen.
Fyllda baguetter med räkröra
--------------------------------------------------------------------------------
4 små baguetter
Isbergssallad
2 kokta ägg
1 äpple
5 cm purjolök
1 hg champinjoner
1 tomat
1/2 liten burk sparris
0,5 dl creme fraiche
0,5 dl majonnäs
1 msk chilisås
1/2 hg skalade räkor
(1 msk dill per portion)
Hacka ägg, tärna äpple, skiva champinjoner, skär tomat och sparris i bitar, skiva purjolöken. Rör ihop creme fraiche, majonnäs och chili. Blanda ner övriga ingredienser. Klipp ner dillen i räkblandningen.
Skär itu baguetterna på längden. Gröp ur lite av brödet på båda halvorna. Lägg sallad på de undre halvorna. Fördela blandningen på salladen och lägg på de övre halvorna
Baguette med tonfisk
Lättgjord röra med tonfisk och hårdkokta ägg.
Det här behövs för ca 4 fyllningar:
1 burk tonfisk
2 hårdkokta ägg
1 liten röd paprika
1 liten rödlök
2 msk kapris
2 dl lätt creme fraiche
salt, peppar
Garnering:
hårdkokt ägg
rödlöksringar
salladsblad
kapris
Klicka för större bild
Gör så här:
1. Låt tonfisken rinna av och dela den i mindre bitar. Skala och hacka äggen. Kärna ur och tärna paprikan fint. Skala och finhacka löken.
2. Rör samman creme fraiche med de övriga ingredienserna och smaka av med salt och peppar.
3. Bottna baguetterna med salladsblad och fördela tonfiskröran i dem. Garnera med ägg, lök och kapris.
Baguetter med fetaost och salami
Det här behövs för 4 fyllningar:
100 g fetaost
250 g kesella
salt, peppar
groddar
Garnering:
ca 12 skivor salami
tomatklyftor
oliver
machesallad
Klicka för större bild
Gör så här:
1. Mosa fetaosten och rör samman den med kesellan. Smaka av med salt och peppar.
2. Dela på bröden och lägg groddar i botten. Fördela fetaoströran ovanpå.
3. Garnera med salami, oliver, tomatklyftor och machesallad.
Kyckling- och currybaguette (av Lars i Borlänge)
Det här behövs för ca 4 port:
2 st baguetter som delas
1 färdiggrillad kyckling
3 dl creme fraiche
curry efter behag
1 finhackat äpple eller 1 dl äppeljuice
smör till bröden
50 g margarin
Gör så här:
1. Dela baguetterna i fyra delar och smöra dem.
2. Plocka av köttet från kycklingen och dela i små bitar.
3. Fräs margarin och curry och tillsätt äppelbitarna.
4. Blanda creme fraiche med curry- och smörblandningen.
5. Blanda samman med kycklingbitarna och fyll baguetterna. Ställ in i kylen en stund innan servering för bättre smak.
Sikröra i baguette (av Christina i Sundsvall)
Det här behövs för ca 4 port:
1 normalstor rökt sik
2 dl Creme Fraiche
1 st rödlök
Några knippen dill
Tomat
4 st franskbröd eller baguette
Gör så här:
1. Rensa siken och dela den i mycket små bitar.
2. Hacka rödlöken fint. Hacka dillen i mindre bitar. Spara lite till garnering.
3. Blanda sik,lök och persilja med creme fraiche. Låt det stå kallt tills gästerna kommer.
4. Lägg blandningen på franskskivor eller baguetter. Garnera med dill och fint skurna tomatklyftor.
SMALMAT: Baguette med kyckling- och mangoröra
En matig smörgås räcker ofta som lunch eller kvällsmat. Den mättar och är god, utan onödiga kalorier.
Det här behövs till 2 port:
2 portionsbaguetter
2 dl krispis- eller isbergssallat, finstrimlad
1/4 mango, i skivor
2 msk pinjenötter, rostade
persilja
Kycklingröra:
1 kycklingfilé, i små tärningar
1 tsk matfett
1/2 mango, fint tärnad
2 salladslökar, skivade
1/2 röd paprika, tärnad
1/2 dl kesella, 10 %
2 msk lättmajonnäs
salt, peppar
Klicka för större bild
Gör så här:
1. Stek kycklingköttet i matfett i en stekpanna tills tärningarna är genomstekta. Låt dem svalna.
2. Blanda mango, salladslök, paprika, kesella och majonnäs. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt de avsvalnade kycklingtärningarna.
3. Dela baguetterna på längden, så att de fortfarande håller ihop.
4. Lägg sallatsstrimlor i botten. Klicka kycklingröra ovanpå. Lägg skivor av mango som dekoration tillsammans med pinjenötter och persilja.
Snabba kycklingröran
Med färdiggrillad kyckling gör vi snabbt en spännande fyllning till våra bröd.
Det här behövs för 4 fyllningar:
1/2 grillad kyckling
250 g keso
1 msk mango chutney
1/2 msk curry
1 litet äpple
salt och peppar
Garnering:
4 knaperstekta baconskivor
tomatklyftor
äppleklyftor
salladsblad
krasse
baguetter
Klicka för större bild
Gör så här:
1. Befria kycklingen från skinn och ben. Dela köttet i mindre bitar. Skala, kärna ur och tärna äpplet fint.
2. Rör samman keso med mango chutney och curry. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt kyckling och äpple.
3. Lägg några salladsblad i botten på baguetterna och fyll dem med kycklingröran. Toppa med knaperstekt bacon, tomat, äppleklyftor och lite krasse.
Submarines - välfyllda baguetter
Salamibaguette (4 st):
4 baguetter
bordsmargarin
sallat
4-6 skivor salamikorv till varje baguette
soltorkade marinerade tomater
oliver
Laxbaguette (4 st)
4 baguetter
4 stora skivor lax eller 8 mindre
5 cm gurka i tunna skivor
250 g Kesella Gourmet
1/2 tsk salt
1 krm vitpeppar
1-2 dl fruktcocktail (avrunnen)
Ostsurprise (4 st)
4 baguetter
keso
1 camembert
12 skivor grevéost
ca 20 kuber marinerad ädelost (finns på burk) eller annan ädelost
gurkskivor
tomatklyftor
Klicka för större bild
Gör så här:
1. Salamibaguette: Dela baguetten på längden och smöra den snålt med bordsmargarin. Lägg in sallaten först och sedan de övriga ingredienserna.
2. Laxbaguette: Snitta bröden på längden. Blanda kesellan med frukten, salta och peppra. Fyll bröden med röran. Dela laxen i mindre skivor och lägg dem och gurkan i röran. Garnera gärna med en kvist persilja.
3. Ostsurprise: Bred ett tunt lager keso i baguetten. Dela camemberten i små trekanter och rulla grevéosten. Låt ädelosten rinna av något. Placera osten i baguetten och garnera med gurka och tomat.
Tips!
Baguetterna kan delas i mindre bitar, så att alla får smaka de olika sorterna. Om du ska ta med baguetterna på picknick och de ska fraktas länge innan de äts, är det en fördel att lägga grönsakerna i plastburkar och garnera smörgåsarna när de ska ätas.
Snabb baugette med mexikansk färsröra, 4 portioner
400 g vegetabilisk färs (gärna quorn)
1/2 msk matfett
Salt
Peppar
1 burk tacosås
1 lång baugette
1 gul paprika
1 röd paprika
1 burk majskorn
3 tomater
1 burk creme fraiche eller sojayoughurt
Stek färsen i matfettet. Salta och peppra och häll över tacosåsen. Låt färsen koka samman några minuter. Dela baugetten på längden men inte helt igenom. Halvera och skiva paprikorna. Fyll baugetten med färsröra och garnera med paprika. Servera med majskorn i en skål och klyftade tomater i en annan skål. Häll upp creme fraichen och servera sval till anrättningen
nån som har nån röra med kallrökt lax? har en sån bit hemma nu men vet inte vad jag ska göra av den...
mmmmmmm.......... låter gott allt ihop
tack så mycket
Jag vet en enkel, jätte god fyllning!!
Ta bara lika delar av keso och fetaost, blanda i lite chilipulver eller ngt. Smaka av efter egen smak! Mosa ihop feta och keso, rör ner chili eller valfri krydda! Grillkrydda??...
Mumselimums!
Bagette med tonfiskröra!
En burk tonfisk (helst bitar i vatten)
en liten rödlök, funkar med annan lök också.
ca ½-1 dl majonäs
(om man vill lite creme fraiche, för att göra den lite light )
chilisås
lite salt
lite svartpeppar
Blanda alla ingredienserna till en röra. Jag brukar göra efter behag av allt. Ibland vill jag ha mer lök ibland nästan igen alls.
Sallad tomat gurka ägg m.m . Lägg det i en bagette eller gör en liten smörgåstårta av röran.
Supergott!!!!!
/Anki
Enyasmatte: Jag har ett recept ska bara hitta den vänta lite...
Creme fraiche
riven avrunnen gurka
paprika
strimlad lax
vitlök
wasabi
svartpeppar
salt
Rör ihop till en röra
färsk pasta ska man egentligen servera till men det blir säkert bra till bagetter också.
Har inga mått men jag tar efterbehag.
Såg nu att Enyasmatte inte varit inne idag så vad ska hon vänta på mig för...
Vill man göra en "fuskvariant" så rekomenderar jag färdig keso fetaost/oliv. Jag brukar blanda med kycklingbitar. Jättegott!