• delifi2

    hur gör man fyllningar till bagutter??

    vet att det finns röror och olika fyllningar som man kan ha på men hur gör man dem??

  • Svar på tråden hur gör man fyllningar till bagutter??
  • Karpet

    En man kan göra är kyckling i små bitar med creme fraishe och curry. Jag brukar använda currysåspulver till den. Sedan lägger jag i lite sallad, tomater osv.

  • AnnaK

    Ingredienser:
    4 hårdkokta ägg
    1 finhackad färsk lök
    2 dl Gräddfil
    1/2 dl majonnäs
    1-2 msk curry
    salt, svartpeppar
    1 ask krasse
    1 baguette
    1 kruka sallad
    2-3 skivade tomater
    1 grön paprika i strimlor

    Instruktioner:
    Hacka äggen, blanda med lök, gräddfil och majonnäs. Smaksätt med curry, salt och peppar. Blanda ner klippt krasse. Dela baguetten i fyra delar, skär dem i halvor. Fyll bröden med sallad, tomatskivor, paprikastrimlor och äggblandningen.

  • AnnaK

    Fyllda baguetter med räkröra
    --------------------------------------------------------------------------------

    4 små baguetter
    Isbergssallad

    2 kokta ägg
    1 äpple
    5 cm purjolök
    1 hg champinjoner
    1 tomat
    1/2 liten burk sparris

    0,5 dl creme fraiche
    0,5 dl majonnäs
    1 msk chilisås

    1/2 hg skalade räkor

    (1 msk dill per portion)

    Hacka ägg, tärna äpple, skiva champinjoner, skär tomat och sparris i bitar, skiva purjolöken. Rör ihop creme fraiche, majonnäs och chili. Blanda ner övriga ingredienser. Klipp ner dillen i räkblandningen.

    Skär itu baguetterna på längden. Gröp ur lite av brödet på båda halvorna. Lägg sallad på de undre halvorna. Fördela blandningen på salladen och lägg på de övre halvorna

  • AnnaK

    Baguette med tonfisk

    Lättgjord röra med tonfisk och hårdkokta ägg.

    Det här behövs för ca 4 fyllningar:
    1 burk tonfisk
    2 hårdkokta ägg
    1 liten röd paprika
    1 liten rödlök
    2 msk kapris
    2 dl lätt creme fraiche
    salt, peppar
    Garnering:
    hårdkokt ägg
    rödlöksringar
    salladsblad
    kapris

    Klicka för större bild
    Gör så här:
    1. Låt tonfisken rinna av och dela den i mindre bitar. Skala och hacka äggen. Kärna ur och tärna paprikan fint. Skala och finhacka löken.
    2. Rör samman creme fraiche med de övriga ingredienserna och smaka av med salt och peppar.
    3. Bottna baguetterna med salladsblad och fördela tonfiskröran i dem. Garnera med ägg, lök och kapris.

  • AnnaK

    Baguetter med fetaost och salami

    Det här behövs för 4 fyllningar:
    100 g fetaost
    250 g kesella
    salt, peppar
    groddar
    Garnering:
    ca 12 skivor salami
    tomatklyftor
    oliver
    machesallad

    Klicka för större bild
    Gör så här:
    1. Mosa fetaosten och rör samman den med kesellan. Smaka av med salt och peppar.
    2. Dela på bröden och lägg groddar i botten. Fördela fetaoströran ovanpå.
    3. Garnera med salami, oliver, tomatklyftor och machesallad.

  • AnnaK

    Kyckling- och currybaguette (av Lars i Borlänge)

    Det här behövs för ca 4 port:
    2 st baguetter som delas
    1 färdiggrillad kyckling
    3 dl creme fraiche
    curry efter behag
    1 finhackat äpple eller 1 dl äppeljuice
    smör till bröden
    50 g margarin

    Gör så här:
    1. Dela baguetterna i fyra delar och smöra dem.
    2. Plocka av köttet från kycklingen och dela i små bitar.
    3. Fräs margarin och curry och tillsätt äppelbitarna.
    4. Blanda creme fraiche med curry- och smörblandningen.
    5. Blanda samman med kycklingbitarna och fyll baguetterna. Ställ in i kylen en stund innan servering för bättre smak.

  • AnnaK

    Sikröra i baguette (av Christina i Sundsvall)

    Det här behövs för ca 4 port:
    1 normalstor rökt sik
    2 dl Creme Fraiche
    1 st rödlök
    Några knippen dill
    Tomat
    4 st franskbröd eller baguette

    Gör så här:
    1. Rensa siken och dela den i mycket små bitar.
    2. Hacka rödlöken fint. Hacka dillen i mindre bitar. Spara lite till garnering.
    3. Blanda sik,lök och persilja med creme fraiche. Låt det stå kallt tills gästerna kommer.
    4. Lägg blandningen på franskskivor eller baguetter. Garnera med dill och fint skurna tomatklyftor.

  • AnnaK

    SMALMAT: Baguette med kyckling- och mangoröra

    En matig smörgås räcker ofta som lunch eller kvällsmat. Den mättar och är god, utan onödiga kalorier.

    Det här behövs till 2 port:
    2 portionsbaguetter
    2 dl krispis- eller isbergssallat, finstrimlad
    1/4 mango, i skivor
    2 msk pinjenötter, rostade
    persilja
    Kycklingröra:
    1 kycklingfilé, i små tärningar
    1 tsk matfett
    1/2 mango, fint tärnad
    2 salladslökar, skivade
    1/2 röd paprika, tärnad
    1/2 dl kesella, 10 %
    2 msk lättmajonnäs
    salt, peppar

    Klicka för större bild
    Gör så här:
    1. Stek kycklingköttet i matfett i en stekpanna tills tärningarna är genomstekta. Låt dem svalna.
    2. Blanda mango, salladslök, paprika, kesella och majonnäs. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt de avsvalnade kycklingtärningarna.
    3. Dela baguetterna på längden, så att de fortfarande håller ihop.
    4. Lägg sallatsstrimlor i botten. Klicka kycklingröra ovanpå. Lägg skivor av mango som dekoration tillsammans med pinjenötter och persilja.

  • AnnaK

    Snabba kycklingröran

    Med färdiggrillad kyckling gör vi snabbt en spännande fyllning till våra bröd.

    Det här behövs för 4 fyllningar:
    1/2 grillad kyckling
    250 g keso
    1 msk mango chutney
    1/2 msk curry
    1 litet äpple
    salt och peppar
    Garnering:
    4 knaperstekta baconskivor
    tomatklyftor
    äppleklyftor
    salladsblad
    krasse
    baguetter

    Klicka för större bild
    Gör så här:
    1. Befria kycklingen från skinn och ben. Dela köttet i mindre bitar. Skala, kärna ur och tärna äpplet fint.
    2. Rör samman keso med mango chutney och curry. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt kyckling och äpple.
    3. Lägg några salladsblad i botten på baguetterna och fyll dem med kycklingröran. Toppa med knaperstekt bacon, tomat, äppleklyftor och lite krasse.

  • AnnaK

    Submarines - välfyllda baguetter

    Salamibaguette (4 st):
    4 baguetter
    bordsmargarin
    sallat
    4-6 skivor salamikorv till varje baguette
    soltorkade marinerade tomater
    oliver
    Laxbaguette (4 st)
    4 baguetter
    4 stora skivor lax eller 8 mindre
    5 cm gurka i tunna skivor
    250 g Kesella Gourmet
    1/2 tsk salt
    1 krm vitpeppar
    1-2 dl fruktcocktail (avrunnen)
    Ostsurprise (4 st)
    4 baguetter
    keso
    1 camembert
    12 skivor grevéost
    ca 20 kuber marinerad ädelost (finns på burk) eller annan ädelost
    gurkskivor
    tomatklyftor

    Klicka för större bild
    Gör så här:
    1. Salamibaguette: Dela baguetten på längden och smöra den snålt med bordsmargarin. Lägg in sallaten först och sedan de övriga ingredienserna.
    2. Laxbaguette: Snitta bröden på längden. Blanda kesellan med frukten, salta och peppra. Fyll bröden med röran. Dela laxen i mindre skivor och lägg dem och gurkan i röran. Garnera gärna med en kvist persilja.
    3. Ostsurprise: Bred ett tunt lager keso i baguetten. Dela camemberten i små trekanter och rulla grevéosten. Låt ädelosten rinna av något. Placera osten i baguetten och garnera med gurka och tomat.
    Tips!
    Baguetterna kan delas i mindre bitar, så att alla får smaka de olika sorterna. Om du ska ta med baguetterna på picknick och de ska fraktas länge innan de äts, är det en fördel att lägga grönsakerna i plastburkar och garnera smörgåsarna när de ska ätas.

  • AnnaK

    Snabb baugette med mexikansk färsröra, 4 portioner

    400 g vegetabilisk färs (gärna quorn)
    1/2 msk matfett
    Salt
    Peppar
    1 burk tacosås
    1 lång baugette
    1 gul paprika
    1 röd paprika
    1 burk majskorn
    3 tomater
    1 burk creme fraiche eller sojayoughurt

    Stek färsen i matfettet. Salta och peppra och häll över tacosåsen. Låt färsen koka samman några minuter. Dela baugetten på längden men inte helt igenom. Halvera och skiva paprikorna. Fyll baugetten med färsröra och garnera med paprika. Servera med majskorn i en skål och klyftade tomater i en annan skål. Häll upp creme fraichen och servera sval till anrättningen

  • enyasmatte

    nån som har nån röra med kallrökt lax? har en sån bit hemma nu men vet inte vad jag ska göra av den...


    *vad gjorde livet innan Wille?*
  • Ailynda

    Jag vet en enkel, jätte god fyllning!!

    Ta bara lika delar av keso och fetaost, blanda i lite chilipulver eller ngt. Smaka av efter egen smak! Mosa ihop feta och keso, rör ner chili eller valfri krydda! Grillkrydda??...

    Mumselimums!

  • Anki79

    Bagette med tonfiskröra!

    En burk tonfisk (helst bitar i vatten)
    en liten rödlök, funkar med annan lök också.
    ca ½-1 dl majonäs
    (om man vill lite creme fraiche, för att göra den lite light )
    chilisås
    lite salt
    lite svartpeppar

    Blanda alla ingredienserna till en röra. Jag brukar göra efter behag av allt. Ibland vill jag ha mer lök ibland nästan igen alls.
    Sallad tomat gurka ägg m.m . Lägg det i en bagette eller gör en liten smörgåstårta av röran.

    Supergott!!!!!

    /Anki

  • Anki79

    Enyasmatte: Jag har ett recept ska bara hitta den vänta lite...

  • Anki79

    Creme fraiche
    riven avrunnen gurka
    paprika
    strimlad lax
    vitlök
    wasabi
    svartpeppar
    salt

    Rör ihop till en röra

    färsk pasta ska man egentligen servera till men det blir säkert bra till bagetter också.

    Har inga mått men jag tar efterbehag.

  • Anki79

    Såg nu att Enyasmatte inte varit inne idag så vad ska hon vänta på mig för...

  • Betty Boop

    Vill man göra en "fuskvariant" så rekomenderar jag färdig keso fetaost/oliv. Jag brukar blanda med kycklingbitar. Jättegott!

Svar på tråden hur gör man fyllningar till bagutter??