• Vickyb

    Välkomstbål på midsommar..

    Vill ha lite idéer på välkomstbålar som man kan bjuda på midsommar.

    Skriv gärna ner hela recept, andelar sprit , socker dricka m.m.
    Goda frukter & bär att dekorera med..

  • Svar på tråden Välkomstbål på midsommar..
  • Ezzie

    15-20 glas

    1 st nät eller honungsmelon
    ½-1 liter jordgubbar
    2 st flaskor rosévin
    ca ½ 1.5 russian tonic
    iskuber

    Den är väldigt sommrig och god tycker jag
    Annars brukar jag göra en med sockerdricka och vitt vin och sen valfria frukter
    Låt fantasin flöda, Lycka till!

  • Nilla

    På vår förlovninsdag för snart 6 år sedan gjorde vo bål på champagne o vitt vin samt socker dricka sen la vi jordgubbar i =)

  • Marcus och Oscars mamma
    Röd bål
    Ca 15 glas
    2 dl passionsfruktslikör
    (eller annan likör av röda bär)
    4 dl passionsfruktjuice
    5 dl blodapelsinjuice
    2 flaskor mousserande vin
    frysta jordgubbar
    blodapelsinskivorBlanda likör och juice. Tillsätt frysta jordgubbar och mousserande vin precis före servering.--------------------------------------------------------------------------------
    Gul bål
    Ca 15 glas
    3 dl apelsinjuice
    1,5 l ginger ale
    1 l äppelcider
    frysta kumquats
    citronskivor
    caramboleskivorBlanda samman alla ingredienser precis före servering.--------------------------------------------------------------------------------
    Grön bål
    Ca 15 glas
    2 dl äppellikör
    2 dl koncentrerad citrondryck
    1 fl vitt vin
    1,5 l grön limeläsk
    limeskivor
    citronmelissbladBlanda likör, citrondryck och vitt vin. Tillsätt limeläsk och frukt precis före servering.--------------------------------------------------------------------------------
    Vinbärsbål
    Ca 15 glas
    2 dl svartvinbärslikör (crème de cassis)
    3 dl svartvinbärssaft
    2 dl koncentrerad fläderdryck
    1,5 l cider med flädersmak
    klasar av frysta vinbär
    citronskivorBlanda likör, saft och fläderdryck. Tillsätt cider, citron och vinbär före serveringen. Vill du ha den mindre söt, ersätt en del av cidern med torrt mousserande vin.--------------------------------------------------------------------------------
    Melonbål
    Ca 15 glas
    2 dl melonlikör
    1 nätmelon
    1,5 l fruktsoda
    1 fl torrt vitt vin
    melonkulor
    gurkskivorDela och kärna ur melonen. Gröp ur innehhållet och kör det i matberedare, häll över i en bålskål.
    Tillsätt likör, vin, melonkulor, gurka och isbitar. Precis före serveringen tillsätts fruktsodan. --------------------------------------------------------------------------------
    Jordgubbsbål
    Ca 15 glas
    2 dl likör av jordgubbe, hallon eller andra röda bär
    3 dl jordgubbsaft
    5 dl tonic
    2 fl torrt, mousserande vin
    frysta jordgubbar
    citronskivor
    blad av citronmeliss eller myntaBlanda ingredienserna i en bålskål med is.--------------------------------------------------------------------------------
    Vita Havet
    Ca 10 glas
    1 fl halvtorrt vitt vin
    4 dl ananasjuice
    4 dl apelsinjuice
    33 cl bitter lemon
    citronskivor
    ananasbitarBlanda ingredienserna i en bålskål med is.--------------------------------------------------------------------------------
    Rosébål
    Ca 15 glas
    ½ l jordgubbar
    2 fl rosévin
    6-7 dl bitter lemon
    gröna druvorSkiva jordgubbar och frys dem. Kärna ur gröna druvor och frys dem också.
    Häll rosévin i en bålskål. Lägg i de frysta bären och häll på bitter lemon.--------------------------------------------------------------------------------
    Sangria
    Ca 15 glas
    ½ citron
    ½ apelsin
    ½ äpple
    hel kanel
    3 kryddnejlikor
    1 fl rött vin
    6 cl cognac
    1 fl fruktsoda eller kolsyrat mineralvattenSkär frukten i tunna skivor. Blanda med kryddor, vin, cognac och socker.
    Låt stå kallt minst en timme och smaka av - kanske behövs det mer socker.
    Häll i vatten/läsk och servera i kylda vinglas.--------------------------------------------------------------------------------
    Hammockgungaren
    30 glas
    4 burkar persika
    70 cl gin
    50 cl persikolikör
    4 liter russian water
    3 pkt frysta hallon
    2 krukor citronmelissTärna den konserverade persikan i centimeterstora bitar. Blanda gin, likör och läsk i en stor skål. Tillsätt hallon och persikobitar och klipp citronmeliss över. Servera med isbitar vid sidan om.--------------------------------------------------------------------------------
    Fotgängaren
    20 glas
    2 citroner
    2 limefrukter
    70 cl ljus rom
    3 dl koncentrerad flädersaft
    3 liter bitter lemon
    1 liter färska jordgubbar
    2 krukor citronmeliss
    tandpetareSkiva och snitta citrusfrukterna. Blanda rom, saft och läsk i en stor skål. Trä halverade jordgubbar och citrusskivor på tandpetare. Rada upp garnityren på skålens kant - fäst dem med hjälp av de snittade citrusskivorna. Varva lime och citron. Klipp citronmeliss över bålen. Servera isbitar vid sidan om.--------------------------------------------------------------------------------
    Passageraren
    12-14 glas
    3 färska tropiska frukter, t ex mango, papaya, ananas, melon
    70 cl Passõa passionsfruktslikör
    1 ½ liter tonic water

    Tärna frukten i centimeterstora kuber. Blanda likör och läsk i en stor skål och lägg i frukt. Servera med isbitar vid sidan om.

  • Marcus och Oscars mamma

    Alkoholfria alternativ

    Röd bål
    Ca 15 glas
    6 dl passionsfruktjuice
    5 dl blodapelsinjuice
    2 flaskor alkoholfritt mousserande vin
    frysta jordgubbar
    blodapelsinskivor


    Blanda juice, mousserande vin och frysta jordgubbar precis före servering.
     

    Gul bål
    Ca 15 glas
    3 dl apelsinjuice
    1,5 l ginger ale
    1 l alkoholfri äppelcider, helst svensk (från livsmedelsaffären eller Systembolaget)
    (undvik den franska, den har för mogen smak för denna typ av dryck)
    frysta kumquats
    citronskivor
    caramboleskivor


    Blanda samman alla ingredienser precis före servering.
     

    Grön bål
    Ca 15 glas
    2 dl äppeljuice
    2 dl koncentrerad citrondryck
    1 fl vitt, alkoholfritt vin
    1,5 l grön limeläsk
    limeskivor
    citronmelissblad


    Blanda juice, citrondryck och alkoholfritt vitt vin. Tillsätt limeläsk och frukt precis före servering.
     

    Vinbärsbål
    Ca 15 glas
    3 dl svartvinbärssaft
    2 dl koncentrerad fläderdryck
    1,5 l flädercider (finns i livsmedelsaffären)
    klasar av frysta vinbär
    citronskivor


    Blanda saft och fläderdryck. Tillsätt cider, citron och vinbär före serveringen. Vill du ha den mindre söt, ersätt en del av cidern med torrt, alkoholfritt mousserande vin.
     

    Horsehead
    Ca 10 glas
    1 l apelsinjuice
    75 cl ginger ale
    apelsinskivor


    Blanda juice och ginger ale, lägg i apelsinskivor och isbitar.

  • Marcus och Oscars mamma

    Oj, fick visst konstiga stäck i första inlägget. Aja, hoppas du hittar något som smakar!

  • Vickyb

    Tack tack.. det va en hel del att välja mellan :)

Svar på tråden Välkomstbål på midsommar..