• grisekno

    Vad är det egentligen för skillnad mellan sylt och marmelad??

    ...ja det är min fråga...


    Är ingen "syltare o saftare", men kom att tänka på det när jag tog bjönbärsmarmelad på pannkakorna för att jag ville ha björnbär!


    Är det nån stor skillnad? Och varför ska man ha marmelad på rostat bröd o sylt på pannkakor???

  • Svar på tråden Vad är det egentligen för skillnad mellan sylt och marmelad??
  • Mia83

    Ingen aning, men jag har alltid jordgubbssylt på mina rostade mackor.

  • Grannen

    Marmelad är tjockare än sylt.

  • grisekno

    Ja det skulle väl vara det då...

  • innana

    Det är oftast mycket mer socker i marmelad, i alla fall den köpta.

  • ahola

    Enligt min personliga åsikt är marmelad fast och sylt mjuk, nästan rinnig. Det stämmer dock inte med dem man köper.

  • NailPolish

    Enligt mig så har marmelad inte de själva t.ex "jordgubbsbollarna" i sig utan det är väl bara själva sylten.. Utan bitar alltså.

  • Cychwyn

    Marmelad är gjort på/med citrusfrukter, och sylt inte. I alla fall på engelska.

  • Mia83

    Men det finns ju jordgubbsmarmelad, eller "jam" som det ju heter på engelska?

  • Cychwyn

    Det heter mycket riktigt "Strawberry jam" inte "Strawberry marmalade".

  • Mia83

    Sorry, språkmiss från min sida, har alltid trott att jam var marmelad....

  • grisekno

    Varför finns det, på svenska, hallon-, jordgubb- och björnbärsmarmelad men aldrig apelsinsylt???

Svar på tråden Vad är det egentligen för skillnad mellan sylt och marmelad??