• jenjim

    kycklingfärs

    finns det ngn som har ngt gott recept med kycklingfärs?

  • Svar på tråden kycklingfärs
  • tinis77

    Jag körde kycklinfilé i mixer med purjo, färsk timjan, ägg, ströbröd, ayennepeppar och creme fraiche. Sedan stekte jag biffar som vi åt med potatis och creme fraiche m vitlök och timjan. Supergott! Saltade efter eftersom sonen skulle äta oxå.

  • jenjim

    wow det lät jätte gott, nu blev det lasagne hoppas att det smakar bra.
    ska ta efter ditt recept en annan gång
    tack

  • Piri

    Brukar blanda med limeskal, limesaft och schalottenlök och göra kycklingburgare. Jättegott!

  • AnnaK

    Kycklingenchiladas
    Buffé nr 4 2005, sid 20

    Ingredienser
    Portioner: 4

    350 g kycklingfärs
    1 gul lök
    1 vitlöksklyfta
    1 msk smör
    1 burk krossade tomater /400 g)
    1 tsk salt
    1 tsk sambal oelek
    1 burk majskorn (ca 350 g)
    6 stora vetetortillas
    2 dl riven lagrad ost

    Gör så här
    1.Sätt ugnen på 250 °C. Skala och hacka lök och vitlök.
    2.Stek färsen i smör i en stekpanna under omrörning så att den smular sig. Lägg i löken och vitlöken och låt den fräsa med.
    3.Rör i tomatkross, salt och sambal oelek. Låt röran koka ihop några minuter. Rör i majs.
    4.Fördela röran på tortillorna och rulla ihop. Lägg rullarna på bakplåtspapper på en plåt.
    5.Strö över osten. Gratinera i övre delen av ugnen i ca 5 minuter. Servera med sallad, salsa och en klick matyoghurt.

  • AnnaK

    Paj med kycklingfärs och gröna ärter
    4 portioner
    Ugnstemperatur 200º

    20 minuter + 30 minuter i ugnen

    Ingredienser
    350 g fryst pajdeg

    Fyllning:
    400 g kycklingfärs
    olja till stekning
    salt och peppar
    150 g gröna ärter, frysta
    2,5 dl matlagningsgrädde
    3 ägg
    1 dl parmesanost, riven
    2 msk dijonsenap

    Till servering:
    sallad

    Tillagning
    Värm ugnen till 200º. Tina pajdegen och rulla ut den i en osmord ugnsform, ca 22 cm i diameter. Tryck till den mot kanten. Nagga bottenplattan och grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter. Låt svalna.

    Hetta upp oljan i en stekpanna och fräs kycklingfärsen lätt. Blanda med de gröna ärterna. Vispa samman ägg, grädde, parmesanost och senap. Fyll pajskalet med färsen och häll över äggsmeten.

    Grädda i mitten av ugnen ca 30 minuter.

  • AnnaK

    Lars kycklingspett
    Ingredienser
    20 st
    700 g kycklingfärs
    2 pressade vitlöksklyftor
    1 1/2 tsk salt
    1 tsk sambal oelek
    2 tsk rosmarin
    1 1/2 dl Arla Köket matyoghurt Gör så här
    Sätt ugnen på 250°. Blanda ingredienserna till en jämn smet. Forma färsen runt 20 blötlagda träspett. Lägg spetten på en plåt med smord folie. Stek i övre delen av ugnen ca 10 min. Serveras ljumma. Tips! Det går bra med annan färs också.

  • AnnaK

    Chili con chicken
    Ingredienser
    4 port
    350 g kycklingfärs
    2 vitlöksklyftor
    2 tsk smör-&rapsolja
    1 burk krossade tomater
    2?3 tsk chilipulver
    1 köttbuljongtärning
    2 burkar vita bönor
    1/2 dl hackad persilja
    2 dl matyoghurt
    Gör så här
    Skala och hacka vitlöken. Stek färsen i smör-&rapsolja i en stekpanna. Lägg i vitlöken och låt den fräsa med. Lägg över i en gryta. Tillsätt krossade tomater, chilipulver och smulad buljongtärning. Skölj bönorna och låt dem rinna av. Blanda ner bönorna i grytan. Låt allt koka 2?3 min. Rör ner persiljan och hälften av matyoghurten. Servera med sallad och resten av matyoghurten. Tips! Istället för kycklingfärs kan du använda quorn eller mager nötfärs.

  • AnnaK

    Citrondoftande frikadeller
    Ett recept ur Guldkorn

    Kvantitet:
    4 portioner

    Beskrivning:
    Till dessa milt syrliga och väldigt goda frikadeller kan man använda kycklingfärs som till burgarna. Den kan också göras på kalkon- eller lammfärs. Eller, självklart, den gamla hederliga nötfärsen.

    Ingredienser:
    500 g färs av kyckling, kalkon, lamm eller nöt
    1 ägg
    1 msk vetemjöl
    2 krm salt
    1 krm peppar
    4 dl hönsbuljong
    2 msk citronsaft
    3 msk Lätt Crème Fraiche
    ett par kvistar timjan eller oregano

    Instruktioner:
    Rör färsen smidig med ägg, mjöl, salt och peppar. Rulla bullar stora som pingisbollar. Koka upp buljong och citronsaft och lägg i frikadellerna. Låt dem puttra på svag värme i 10?15 minuter. Vispa ned crème fraichen. Smaka av såsen med salt och peppar. Dekorera med små fina blad av timjan, oregano eller annan färsk örtkrydda. Servera med ris eller kokt potatis.

  • AnnaK

    Kycklingburgare
    Ingredienser
    Beräknat för 4 portioner
    1/2 kg kycklingfärs
    1 st ägg
    1 st gul lök
    5 msk ströbröd
    1 tsk salt
    4 st hamburgerbröd eller liknande
    1 st salladshuvud (lollo rosso)
    1 st gurka
    4 st tomater
    smör och olja till stekning

    Dressing till burgaren
    1 dl crème fraiche
    1 msk dijonsenap
    salt och peppar

    Gör så här:
    Blanda färs, ägg och finriven lök. Smaka av med salt och peppar. Forma till burgare (lite plattare än vanliga hamburgare), vänd dem i ströbröd och stek gyllenbruna i smör och olja på stark värme. Efterstek dem i ugnen på 150 grader i ungefär tio minuter.

    Skiva tomaterna, slanta gurkan och riv salladen. Blanda crème fraiche, peppar, salt och dijonsenap till dressingen. Lägg burgarna i bröd med skivade tomater, gurka och sallad, toppa med dressingen.

  • jenjim

    Tack för alla era goda recept!

Svar på tråden kycklingfärs