kycklingfärs
finns det ngn som har ngt gott recept med kycklingfärs?
finns det ngn som har ngt gott recept med kycklingfärs?
Jag körde kycklinfilé i mixer med purjo, färsk timjan, ägg, ströbröd, ayennepeppar och creme fraiche. Sedan stekte jag biffar som vi åt med potatis och creme fraiche m vitlök och timjan. Supergott! Saltade efter eftersom sonen skulle äta oxå.
wow det lät jätte gott, nu blev det lasagne hoppas att det smakar bra.
ska ta efter ditt recept en annan gång
tack
Brukar blanda med limeskal, limesaft och schalottenlök och göra kycklingburgare. Jättegott!
Kycklingenchiladas
Buffé nr 4 2005, sid 20
Ingredienser
Portioner: 4
350 g kycklingfärs
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk smör
1 burk krossade tomater /400 g)
1 tsk salt
1 tsk sambal oelek
1 burk majskorn (ca 350 g)
6 stora vetetortillas
2 dl riven lagrad ost
Gör så här
1.Sätt ugnen på 250 °C. Skala och hacka lök och vitlök.
2.Stek färsen i smör i en stekpanna under omrörning så att den smular sig. Lägg i löken och vitlöken och låt den fräsa med.
3.Rör i tomatkross, salt och sambal oelek. Låt röran koka ihop några minuter. Rör i majs.
4.Fördela röran på tortillorna och rulla ihop. Lägg rullarna på bakplåtspapper på en plåt.
5.Strö över osten. Gratinera i övre delen av ugnen i ca 5 minuter. Servera med sallad, salsa och en klick matyoghurt.
Paj med kycklingfärs och gröna ärter
4 portioner
Ugnstemperatur 200º
20 minuter + 30 minuter i ugnen
Ingredienser
350 g fryst pajdeg
Fyllning:
400 g kycklingfärs
olja till stekning
salt och peppar
150 g gröna ärter, frysta
2,5 dl matlagningsgrädde
3 ägg
1 dl parmesanost, riven
2 msk dijonsenap
Till servering:
sallad
Tillagning
Värm ugnen till 200º. Tina pajdegen och rulla ut den i en osmord ugnsform, ca 22 cm i diameter. Tryck till den mot kanten. Nagga bottenplattan och grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter. Låt svalna.
Hetta upp oljan i en stekpanna och fräs kycklingfärsen lätt. Blanda med de gröna ärterna. Vispa samman ägg, grädde, parmesanost och senap. Fyll pajskalet med färsen och häll över äggsmeten.
Grädda i mitten av ugnen ca 30 minuter.
Lars kycklingspett
Ingredienser
20 st
700 g kycklingfärs
2 pressade vitlöksklyftor
1 1/2 tsk salt
1 tsk sambal oelek
2 tsk rosmarin
1 1/2 dl Arla Köket matyoghurt Gör så här
Sätt ugnen på 250°. Blanda ingredienserna till en jämn smet. Forma färsen runt 20 blötlagda träspett. Lägg spetten på en plåt med smord folie. Stek i övre delen av ugnen ca 10 min. Serveras ljumma. Tips! Det går bra med annan färs också.
Chili con chicken
Ingredienser
4 port
350 g kycklingfärs
2 vitlöksklyftor
2 tsk smör-&rapsolja
1 burk krossade tomater
2?3 tsk chilipulver
1 köttbuljongtärning
2 burkar vita bönor
1/2 dl hackad persilja
2 dl matyoghurt
Gör så här
Skala och hacka vitlöken. Stek färsen i smör-&rapsolja i en stekpanna. Lägg i vitlöken och låt den fräsa med. Lägg över i en gryta. Tillsätt krossade tomater, chilipulver och smulad buljongtärning. Skölj bönorna och låt dem rinna av. Blanda ner bönorna i grytan. Låt allt koka 2?3 min. Rör ner persiljan och hälften av matyoghurten. Servera med sallad och resten av matyoghurten. Tips! Istället för kycklingfärs kan du använda quorn eller mager nötfärs.
Citrondoftande frikadeller
Ett recept ur Guldkorn
Kvantitet:
4 portioner
Beskrivning:
Till dessa milt syrliga och väldigt goda frikadeller kan man använda kycklingfärs som till burgarna. Den kan också göras på kalkon- eller lammfärs. Eller, självklart, den gamla hederliga nötfärsen.
Ingredienser:
500 g färs av kyckling, kalkon, lamm eller nöt
1 ägg
1 msk vetemjöl
2 krm salt
1 krm peppar
4 dl hönsbuljong
2 msk citronsaft
3 msk Lätt Crème Fraiche
ett par kvistar timjan eller oregano
Instruktioner:
Rör färsen smidig med ägg, mjöl, salt och peppar. Rulla bullar stora som pingisbollar. Koka upp buljong och citronsaft och lägg i frikadellerna. Låt dem puttra på svag värme i 10?15 minuter. Vispa ned crème fraichen. Smaka av såsen med salt och peppar. Dekorera med små fina blad av timjan, oregano eller annan färsk örtkrydda. Servera med ris eller kokt potatis.
Kycklingburgare
Ingredienser
Beräknat för 4 portioner
1/2 kg kycklingfärs
1 st ägg
1 st gul lök
5 msk ströbröd
1 tsk salt
4 st hamburgerbröd eller liknande
1 st salladshuvud (lollo rosso)
1 st gurka
4 st tomater
smör och olja till stekning
Dressing till burgaren
1 dl crème fraiche
1 msk dijonsenap
salt och peppar
Gör så här:
Blanda färs, ägg och finriven lök. Smaka av med salt och peppar. Forma till burgare (lite plattare än vanliga hamburgare), vänd dem i ströbröd och stek gyllenbruna i smör och olja på stark värme. Efterstek dem i ugnen på 150 grader i ungefär tio minuter.
Skiva tomaterna, slanta gurkan och riv salladen. Blanda crème fraiche, peppar, salt och dijonsenap till dressingen. Lägg burgarna i bröd med skivade tomater, gurka och sallad, toppa med dressingen.
Tack för alla era goda recept!
Var köper man kycklingfärs?