Lax- och räkcocktail i glas
Ingredienser 6 portioner\n:
1 1/2 msk skånsk senap
1 msk honung
1 tsk balsamvinäger
1/2 dl rapsolja
1 msk vatten
salt och svartpeppar
3 tomater
1 gurka
200 g räkor utan skal (ca 600 g med skal)
200 g gravad lax i strimlor
2 msk hackad dill
3 skivor formfranska, skurna i stavar
matolja eller smör
dill, rucolasallad och citronklyftor till garnering
Så här gör du:
Rör ihop senap, honung, vinäger, olja och vatten till en dressing. Smaka av med salt och peppar, ställ åt sidan.
Snitta tomaternas skal. Doppa dem 15-20 sekunder i kokande vatten. Spola dem med kallt vatten och dra av skalet. Dela och kärna ur, tärna tomatköttet.
Skölj och skala gurkan randig, dela den på längden och skrapa bort kärnorna med en sked. Tärna även gurkan.
Blanda grönsakerna med räkor, lax, dill och dressingen. Bryn några stavar formfranska i en stekpanna med het olja. Lägg upp i glas och garnera som på bilden.