• estevezz

    köttfärslimpa och fyllningar

    Tänkte göra köttfärslimpa fylld med creme bonjour cuisine vitlök och örter,
    någon som provat?
    (Finns i affären liknande fyllda "köttfärsfickor", men vet inte om de är fyllda med liknande)
    Tips på vad man kan fylla köttfärslimp med sökes!

  • Svar på tråden köttfärslimpa och fyllningar
  • mitt nya liv

    Det lät gott.. jag tar bara i en massa grönsaker när jag gör köttfärslimpa

  • estevezz

    grönsaker hade jag inte ens tänkt på!
    Har provat ost och bacon någon gång men med ost blev det bara an massa klet

  • tase

    Fyllningar är jag inte så duktig på men måste bara tipsa om en jättegod smaksättare i köttfärslimpa: ta en pulverpåse med "Fransk Löksoppa" + creme fraiche i köttfärsen så blir det jättesaftigt och gott!

  • AnnaK

    Fylld köttfärslimpa med gratinerad blomkål
    400 g blandfärs
    1 dl ströbröd
    2 dl gräddmjölk
    1 ägg
    6-8 anjovis filéer ( 1 liten burk filéer )
    1 purjolök
    1 tsk salt
    1 tsk lökpulver
    peppar och salt

    4 pers
    Ugn 175°

    Lägg ströbrödet i gräddmjölken att svälla.
    Ansa och strimla purjolöken.
    Blanda samman färsen med ägg, ströbröd, salt, lökpulver och peppar. Blanda till en smidig färs. Tillsätt lite vatten om färsen verkar hård.
    Smöra en eldfast form med höga kanter eller en bakform. Lägg ett lager färs i botten. Lägg purjolöken och anjovisfiléerna i en sträng i mitten och lägg ett lager färs över.
    Baka färsen i 175° varm ugn ca 30 minuter.

  • Anti75

    Jag har ätit med bacon o äppletärningar. Också mumsigt!

  • AnnaK

    Köttfärslimpa med smak av ananas (4 portioner )
    Lite krossad ananas i färsen gör den saftig och ger en gnutta sötma som gör all köttfärs så där extra god.

    Det här behöver du:
    1 1/2 dl Mjölk 3%
    1/2 dl ströbröd
    600 g köttfärs
    1 ägg
    1 1/2 tsk salt
    1 1/2 tsk vitpeppar
    1 dl krossad ananas
    soja
    en klick Svenskt Smör (smält)

    till såsen
    2 1/2 dl Matlagningsgrädde
    2 msk mjöl
    2 msk soja
    2 msk ananasspad
    salt och peppar

    Så här gör du:
    Sätt ugnen på 200°. Blanda mjölk och ströbröd och låt det svälla. Rör ned övriga ingredienser (ej soja och smör). Lägg färsen i ett ugnsfast fat och forma till en limpa. Pensla med smör och soja. Grädda i 20 minuter. Vispa ur stekformen med matlagningsgrädde. Koka upp grädde och mjöl, vispa slät och smaka av med soja, ananasspad, salt och peppar. Servera med kokt potatis och grönsaker.

  • Anti75

    AnnaK.. Du verkar vara en riktig hejare på matlagning! Kan man höra av sig till dig när det blir idetorka.. *ler*

  • AnnaK

    absolut kan du det, hoppas bara jag kan hjälpa till då...

  • Monstermamman

    Fetaost är jättegott att ha i också!

  • estevezz

    ska definitivt prova fetaost! låter jättemums!

  • Pokergirl

    Jag brukar göra just med fetaost. Brukar göra så att jag smular fetaost, finhackar röd lök, vitlök och soltorkade tomater som jag rör ihop med fetan. Rör även i lite oliver, och ibland lite sambal oelek eller färsk chili.

    Sen tar jag köttfärssmeten och plattar ut den på platsfolie, lägger röran i mitten, rullar ihop och in i ugnen.

    brukar servera tsatsiki och klyftpotatis till, supergott!!!

  • Nalle Puh73

    Jag brukar ha bacon, purjolök och svamp i min köttfärslimpa. Har testat med flödeost (pepparsmak) och det blev inte så tokigt, lite starkt men gott.

  • mitt nya liv

    givetvis blev jag sugen på köttfärslimpa så det blir en med grönsaker i idag...
    dock lägger jag inte grönsakerna i mitten utan rör bara ner det i smeten

Svar på tråden köttfärslimpa och fyllningar