Hej!
Här får du ett försvenskat och förenklat recept som kommer från Anna Bergströms "Annas mat". Jättegott och du slipper gegga med sardeller. Isbergssallad duger bra, det är dressingen som "gör" rätten. I receptet står det att det är ett bra sätt att inleda en måltid - alltså som förrätt (4 pers). Vi brukar steka strimlad kycklingfilé (en per person) till och käka som middag. Då kan man även ta extra brödkrutonger så blir det lite matigare.
2 dl stekta brödkrutonger
1 vanligt salladshuvud + ev. ett rödaktigt
1 msk olja
1 msk röd vinäger
1 stort ägg
1 msk pressad citronsaft
0,5 tsk salt, lite mald vitpeppar
0,5 dl färskriven parmesanost (eller Västerbotten - går minst lika bra!)
Skär bort kanterna på några skivor vitt bröd, skär små fyrkanter och stek i lika delar smör och olja så att de blir krispiga. Ställ åt sidan.
Skölj och strimla salladen och lägg den vackert på tallrikarna.
Vispa ihop allt utom osten och slå såsen på salladen. Lägg på (kycklingfilén) brödtärningarna och strö sist över den rivna osten.
Lycka till!