• Lena83

    remouladsås

    Behöver recept på en god remouladsås !!

  • Svar på tråden remouladsås
  • AnnaK

    Hemgjord remouladsås

    Portioner: 4
    Tid: 15 minuter

    Ingredienser:
    1 dl majonnäs
    1 dl creme fraiche
    1-2 msk pressad citron
    1 tsk ljus fransk senap
    salt och peppar
    ½ tsk gurkmeja
    2 msk hackad inlagd gurka
    1 msk kapris
    2 msk hackad persilja
    ½ hackat hårdkokt ägg Används både på rostbiff och på fisk av olika slag.

    1. Rör ihop majonnäs och creme fraiche och krydda med citron, senap, salt och peppar och gurkmeja.

    2. Vänd ihop med lätt hand med hackad gurka, kapris, persilja och lite hackat ägg.

    3. Lägg upp i en skål och ställ svalt till serveringen.

  • AnnaK

    Remouladsås :.

    3 dl gräddfil
    6 msk majonäs
    1 finhackat äpple
    ca 10-15 cm purjolök, finhackad
    smörgåsgurka eller ättiksgurka, ungefär lika mycket som äpplehacket
    salt, svartpeppar

    Blanda ihop och låt stå kallt en stund innan servering.

  • AnnaK

    Remouladsås
    Källa: Sås & fiskskola
    4-6 portioner

    Blanda majonäsen med gurka, kapris och lite finhackad persilja eller klippt gräslök.

    Servera till inkokt, stekt eller friterad fisk.

  • AnnaK

    VARM REMOULADSÅS:
    1 morot
    1 saltgurka
    1 msk finhackad kapris
    1 msk finhackad gräslök
    1 msk finhackad persilja
    1 dl finhackad schalottenlök
    2 dl vitt vin
    50 g smör
    ½ tsk curry

    Gör så här
    Finhacka samtliga grönsaker. Fräs schalottenlöken och slå på vinet. Låt koka tills hälften av vätskan återstår. Rör ner rumsvarmt smör och tillsätt grönsakerna. Smaksätt med curry. Servera såsen varm

  • AnnaK

    Remouladsås med pickels och dragon

    Ingredienser 4 portioner:

    2 1/2 dl avrunnen pickels
    2-3 msk kapris
    2 dl god majonnäs (se ovan)
    1 dl creme fraiche
    2 tsk hackad färsk dragon
    eller 1 tsk torkad
    salt och nymalen svartpeppar

    Så här gör du:
    Hacka pickelsen, antingen med kniv eller i en matberedare. Blanda den med övriga ingredienser. Låt den gärna stå i kylen ett par timmar före servering så
    kommer smakerna bättre till sin rätt.

  • Lena83

    Vet du vilken som är godast ??

Svar på tråden remouladsås