remouladsås
Behöver recept på en god remouladsås !!
Behöver recept på en god remouladsås !!
Hemgjord remouladsås
Portioner: 4
Tid: 15 minuter
Ingredienser:
1 dl majonnäs
1 dl creme fraiche
1-2 msk pressad citron
1 tsk ljus fransk senap
salt och peppar
½ tsk gurkmeja
2 msk hackad inlagd gurka
1 msk kapris
2 msk hackad persilja
½ hackat hårdkokt ägg Används både på rostbiff och på fisk av olika slag.
1. Rör ihop majonnäs och creme fraiche och krydda med citron, senap, salt och peppar och gurkmeja.
2. Vänd ihop med lätt hand med hackad gurka, kapris, persilja och lite hackat ägg.
3. Lägg upp i en skål och ställ svalt till serveringen.
Remouladsås :.
3 dl gräddfil
6 msk majonäs
1 finhackat äpple
ca 10-15 cm purjolök, finhackad
smörgåsgurka eller ättiksgurka, ungefär lika mycket som äpplehacket
salt, svartpeppar
Blanda ihop och låt stå kallt en stund innan servering.
Remouladsås
Källa: Sås & fiskskola
4-6 portioner
Blanda majonäsen med gurka, kapris och lite finhackad persilja eller klippt gräslök.
Servera till inkokt, stekt eller friterad fisk.
VARM REMOULADSÅS:
1 morot
1 saltgurka
1 msk finhackad kapris
1 msk finhackad gräslök
1 msk finhackad persilja
1 dl finhackad schalottenlök
2 dl vitt vin
50 g smör
½ tsk curry
Gör så här
Finhacka samtliga grönsaker. Fräs schalottenlöken och slå på vinet. Låt koka tills hälften av vätskan återstår. Rör ner rumsvarmt smör och tillsätt grönsakerna. Smaksätt med curry. Servera såsen varm
Remouladsås med pickels och dragon
Ingredienser 4 portioner:
2 1/2 dl avrunnen pickels
2-3 msk kapris
2 dl god majonnäs (se ovan)
1 dl creme fraiche
2 tsk hackad färsk dragon
eller 1 tsk torkad
salt och nymalen svartpeppar
Så här gör du:
Hacka pickelsen, antingen med kniv eller i en matberedare. Blanda den med övriga ingredienser. Låt den gärna stå i kylen ett par timmar före servering så
kommer smakerna bättre till sin rätt.
Vet du vilken som är godast ??