• Shoegal

    Ljummen potatissallad?

    Finns det någon som sitter inne med ett smarrigt recept på ljummen potatissallad på färskpotatis utan massa kletig majonnäs och gegga? Vill ha den så enkel och fräsch som möjligt.

  • Svar på tråden Ljummen potatissallad?
  • Crazy Baby

    Jag brukar göra en ljummen grekisk potstissallad!

    Färskpotatis
    Gurka
    Körsbärstomater
    Rödlök
    Svarta oliver
    Fetaost
    Olja och vinäger
    Salt och peppar

    Funkar bra, med både kall och varm potatis, men jag föredrar med varm!

  • Näckrosen

    Potatis, rödlök, rädisor, persilja, olja, vinäger, salt och peppar.

    Inte heller så dumt.

    Men den grekiska potatissalladen lät ju väldigt god.

    /Cia

  • Fredrik254

    Min variant är mer i tysk stil:

    Potatis (varm eller kall)
    Rödlök
    Bladpersilja
    Paprika eller tomat
    Olja och vinäger
    Salt
    Grovmalen svartpeppar
    Kapris

    Gott som bara den, i synnerhet med en kall pilsner i värmen. Kanske lite korv också. Uj, nu blev jag hungrig...

  • Shoegal

    Tack för alla tips, nu är det bara att köpa ingredienserna och börja förbereda!

  • Vem där

    Här kommer en riktigt god färskpotatissallad:

    1½ kg färskpotatis
    3 msk svensk senap
    2 msk dijonsenap
    ½ dl olja
    1 liten strimlad rödlök
    ½ tsk grovmald svartpeppar
    1 tsk balsamvinäger
    1 tsk salt
    3 msk hackade inlagda soltorkade tomater
    3 msk hackad gräslök

  • Vem där

    Nu när vi ändå är på G, en smaskig het Aïoli som passar till grillat och potatissallad:

    2 äggulor
    2 tsk svensk senap
    2 dl rapsolja
    1 pressad vitlöksklyfta
    2 tsk sambal oelek
    2 tsk vinäger
    ½ tsk salt
    2 krm vitpeppar

    Vispa äggulor och senap. Tillsätt oljan mycket försiktigt under vispning. Tillsätt så mycket olja att du får lagom konsistens (som majonnäs). Krydda med vitlök, sambal oelek, vinäger, salt och peppar.

  • juzze

    Här kommer min favvo-potatissallad! =)

    Färskpotatis, kokt, i stora bitar (blandas i sist, så att hela salladen blir ljummen, men det funkar även kallt)
    svarta bönor (på burk eller egna kokta)
    babyspenat/ruccola (eller både och ;)
    vinägrett på olja, citron, senap, lite salt och svartpeppar.

    Supergott och superenkelt!
    Sen går det att variera in i det oändliga. Jag brukar kasta i vad jag har hemma. Oliver, fetaost, soltrkade tomater, spenat, rödlök, färsk vitkål ibland, röda/svarta bönor.. ja, vad jag ha hemma helt enkelt. Och så bara röra ihop en god vinägrett med citron/vinäger och olja, och smaksätta med vitlök, örtkryddor eller senap. Super!

  • Katja77

    Koka färskpotatis i stora bitar. När den är klar slänger du i en smörklick, lite citronsaft, persilja och basilika. Skaka om så det blandar sig. När den har svalnat lite blandar du i halverade cocktailtomater, rödlök och fetaost i tärningar.

Svar på tråden Ljummen potatissallad?