Ljummen potatissallad?
Finns det någon som sitter inne med ett smarrigt recept på ljummen potatissallad på färskpotatis utan massa kletig majonnäs och gegga? Vill ha den så enkel och fräsch som möjligt.
Finns det någon som sitter inne med ett smarrigt recept på ljummen potatissallad på färskpotatis utan massa kletig majonnäs och gegga? Vill ha den så enkel och fräsch som möjligt.
Jag brukar göra en ljummen grekisk potstissallad!
Färskpotatis
Gurka
Körsbärstomater
Rödlök
Svarta oliver
Fetaost
Olja och vinäger
Salt och peppar
Funkar bra, med både kall och varm potatis, men jag föredrar med varm!
Potatis, rödlök, rädisor, persilja, olja, vinäger, salt och peppar.
Inte heller så dumt.
Men den grekiska potatissalladen lät ju väldigt god.
/Cia
Min variant är mer i tysk stil:
Potatis (varm eller kall)
Rödlök
Bladpersilja
Paprika eller tomat
Olja och vinäger
Salt
Grovmalen svartpeppar
Kapris
Gott som bara den, i synnerhet med en kall pilsner i värmen. Kanske lite korv också. Uj, nu blev jag hungrig...
Tack för alla tips, nu är det bara att köpa ingredienserna och börja förbereda!
Här kommer en riktigt god färskpotatissallad:
1½ kg färskpotatis
3 msk svensk senap
2 msk dijonsenap
½ dl olja
1 liten strimlad rödlök
½ tsk grovmald svartpeppar
1 tsk balsamvinäger
1 tsk salt
3 msk hackade inlagda soltorkade tomater
3 msk hackad gräslök
Nu när vi ändå är på G, en smaskig het Aïoli som passar till grillat och potatissallad:
2 äggulor
2 tsk svensk senap
2 dl rapsolja
1 pressad vitlöksklyfta
2 tsk sambal oelek
2 tsk vinäger
½ tsk salt
2 krm vitpeppar
Vispa äggulor och senap. Tillsätt oljan mycket försiktigt under vispning. Tillsätt så mycket olja att du får lagom konsistens (som majonnäs). Krydda med vitlök, sambal oelek, vinäger, salt och peppar.
Här kommer min favvo-potatissallad! =)
Färskpotatis, kokt, i stora bitar (blandas i sist, så att hela salladen blir ljummen, men det funkar även kallt)
svarta bönor (på burk eller egna kokta)
babyspenat/ruccola (eller både och ;)
vinägrett på olja, citron, senap, lite salt och svartpeppar.
Supergott och superenkelt!
Sen går det att variera in i det oändliga. Jag brukar kasta i vad jag har hemma. Oliver, fetaost, soltrkade tomater, spenat, rödlök, färsk vitkål ibland, röda/svarta bönor.. ja, vad jag ha hemma helt enkelt. Och så bara röra ihop en god vinägrett med citron/vinäger och olja, och smaksätta med vitlök, örtkryddor eller senap. Super!
*flyttar upp*
Koka färskpotatis i stora bitar. När den är klar slänger du i en smörklick, lite citronsaft, persilja och basilika. Skaka om så det blandar sig. När den har svalnat lite blandar du i halverade cocktailtomater, rödlök och fetaost i tärningar.