• Tekla Maräng

    Robiola ok?

    Är det ok att äta Robiola om man är gravid?

    Det är ju en färskost på ko-, get- och fårmjölk. Färskost är ju ok det vet jag, men Robiolan säljs i delikatessen som en typ dessertost. Kunde inte hitta någon information om det varken här eller på andra sajter.

    Blev så glad när jag såg att det var en färskost och tänkte jippie, äntligen får jag äta en god ost! Men nu blev jag osäker... Någon som vet?

  • Svar på tråden Robiola ok?
  • listo

    Det är ju en fråga som Lata kocken Johanna borde kunna svara på, men jag tror hon är på semester.

    Men det är väl så att färskost är okej om den är pastöriserad?

  • lata kocken Johanna

    såvitt jag vet så är det vanligaste att den är pastöriserad (det ska stå på förpackningen om den är opastöriserad - och om den ligger "löst" i ostdisken så ska det stå på tex en skylt)

    den är dessutom lite syrlig - och listeria aaaavskyr allt som är surt

  • lata kocken Johanna

    listo

    jag jobbar på annan ort i sommar (till slutet av augusti) och har inte nätuppkoppling

  • Tekla Maräng

    Tack för svaren! Osten säljs i manuella delikatessdisken. Jag åt lite av den igår i alla fall - kunde inte låta bli! Saknar dessertost som bara den!!!

    Tack lata kocken Johanna och listo för att ni tog er tid att svara. /TM

  • listo

    Johanna: Aaaah, så var det. Jag visste att du hade sagt något om att inte vara där du brukar

Svar på tråden Robiola ok?