Gratinerad chevré?
Jag som älskar gratinerad chevré med honung på, är det ok att äta? Någon som vet? Blir inte klok på lsv:s hemsida, där fattar jag ingenting.
Jag som älskar gratinerad chevré med honung på, är det ok att äta? Någon som vet? Blir inte klok på lsv:s hemsida, där fattar jag ingenting.
ÄT!!!
antar att du kan äta om den varit ordentligt upphettad.. så är det ju med andra ostar...
Kopierat från slv.se
"Ost
Ät gärna ost under graviditeten men välj helst vanlig hårdost och smältost. För att minska risken för skadliga bakterier rekommenderar vi att undvika mjuka och halvmjuka lagrade dessertostar såsom mögelostar och kittostar. Exempel på sådana ostar är Brie, Camembert och Gorgonzola respektive Vacherol och Livarot. Rekommendationen gäller även om osten är tillverkad av pastöriserad mjölk. Risken för höga halter av skadliga bakterier är störst på kanterna av osten. All ost är säker ur bakteriesynpunkt om den upphettas till bubblande het."
Läs särskilt den sista meningen.