Rabarbersaft?
Kan man göra egen rabarbersaft?
Det borde man kunna, men jag finner inget recept på sån.
Är det någon som har ett prövat lyckosamt recept att dela med sig av?
Kan man göra egen rabarbersaft?
Det borde man kunna, men jag finner inget recept på sån.
Är det någon som har ett prövat lyckosamt recept att dela med sig av?
Ja man kan koka egen
Du blandar rabarber, ströcker, och vatten kåt b detta koka till rabarberna är jätte mjuka
Sila av hela koket genom en saft sil som finna på de flesta affärer
Vill du så kan man sockra efteråt istället
Lycka till
Rabarbersaft
40 Portioner
4 kg Rabarber
3 l Vatten
2 kg Socker
1 Citron; saften av
Skär rabarbern i bitar. Koka under omrörning i vattnet tills de är helt mjuka. Häll massan i en fuktig silduk och låt saften självrinna. Häll saften i kastrullen, tillsätt socker och citronsaft. Koka under ständig skummning tills saften är helt klar och något simmig. Häll upp på torra rena flaskor och tillslut.
"Rabarbersaft
3 kg rabarber
4 citroner
50 gram vinsyra
socker
Skär rabarbern i bitar. Lägg i en 10-litershink. Lägg i citronerna skurna i tunna skivor. Slå på vatten så det täcker. Lös upp vinsyran och häll i den. Låt stå 3-4 dygn. Rör om då och då.
Sila upp i silduk. Rör i 8 hg socker på varje liter avrunnen saft. Rör tills sockret är löst. Häll på rena flaskor. Går även bra att frysa!"
home.swipnet.se/olsson_hem/rabarbersaft.htm
"Rabarbersaft
1 1/2 kg rabarber
6 dl vatten
5 kryddnejlikor
500 g socker/liter avrunnen saft
1 krm natriumbensoat (1 krm kaliumsorbat)
Skölj rabarbern (den behöver inte skalas). Skär stjälkarna i centimeterlånga bitar. Koka upp vattnet och lägg i rabarber och nejlikor. Koka under lock tills rabarbern kokat sönder, cirka tio minuter. Sila massan och låt saften rinna av ca 30 minuter. Mät saften, koka upp den och rör i sockret. Koka upp igen och skumma väl. Rör ut konserveringsmedlen i lite av den heta saften och tillsätt blandningen. Häll upp saften på rena, varma flaskor och tillslut väl. Förvara saften svalt."
www.na.se/mat&dryck/visa_recept.asp?intId=1392